Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Veel spelers hebben ritme op kunnen doen en de wisselspelers stonden er toen we ze nodig hadden'

30 november 2020 00:18

Roger Schmidt vond in gesprek met Fox Sports niet dat acht wisselingen achteraf te veel waren. "Het was een lastige wedstrijd. Sparta is een goede ploeg en sterk in de verdediging. We moesten oppassen voor de tegenaanvallen en de lange ballen", aldus Schmidt. "Dat hebben we gedaan en we zijn ook geduldig gebleven. Dat was vandaag heel belangrijk. Veel spelers hebben ritme op kunnen doen en de wisselspelers stonden er toen we ze nodig hadden. Ik ben blij met de overwinning. De drie punten zijn heel belangrijk."

Beginnen in de sterkste opstelling en gaan wisselen als het duel beslist was, was voor de trainer geen optie. "Het was onmogelijk om met hen te starten, omdat ik voor hen moet zorgen. Zij hebben afgelopen weken een heel zwaar programma gehad en veel hebben ook last gehad van het coronavirus", zo gaf hij aan. "Ik weet precies wat onze spelers op het veld kunnen doen. Na zes weken met corona weet ik dat als zij te veel spelen in korte tijd ze niet in staat zijn om weer te herstellen. Er was in mijn ogen geen andere optie dan deze spelers in bescherming te nemen."

Schmidt gaf ook een compliment aan Sparta. "Ze hebben al een paar goede resultaten gehaald. Het is zeker niet makkelijk om tegen ze te spelen", zei hij daarover. "Als we met de basis van donderdag begonnen waren, is het ook niet zeker dat we met 5-0 hadden gewonnen. Ik weet precies hoe moeilijk het is om wedstrijden te winnen. Sommige spelers speelden voor het eerst sinds weken weer en ze hebben het gewoon goed gedaan."

Dat er in de eerste helft geen enkel schot op doel was, vond de Duitser niet heel erg. "Acht spelers hebben last gehad van het coronavirus. Als de tegenstander dan met tien man achter de bal blijft staan, accepteer ik ook wel dat het lastig is om tot kansen te komen", aldus Schmidt. "Het zegt vandaag wel dat wij in staat zijn om ook lastige wedstrijden te winnen. Voor de spelers die vandaag speelden was het ook belangrijk om wedstrijdritme op te doen. In mijn ogen was het gewoon de perfecte wedstrijd."




Tags

schmidt roger coronavirus sparta accepteer bescherming corona fox tegenaanvallen wedstrijdritme wisselingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje