Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong PSV verliest in eigen huis nipt van Cambuur

30 november 2020 18:23
Foto: Pro Shots

Jong PSV verliest in eigen huis nipt van Cambuur; image source: Pro Shots

Jong PSV heeft maandag in eigen huis verloren van Cambuur. In een gelijk opgaande wedstrijd bleek de koploper van de Keuken Kampioen Divisie net te sterk voor de ploeg van Peter Uneken. Slordig balverlies in de tweede helft zorgde uiteindelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Jeremy Antonisse mocht in de slotfase nog zijn debuut maken in het betaald voetbal.

Opstelling Jong PSV: Delanghe, Sambo (55' Felipe), Kreekels, Daverveld, Oppegard, Matuta, Doudah (81' Antonisse), Kristinsson, Toure (69' Fofana), Piroe (81' Thomas), Vertessen (46' Tielemans)




Tags

jong cambuur antonisse nipt balverlies daverveld delanghe doudah felipe fofana jeremy kreekels kristinsson matuta opgaande oppegard piroe sambo tielemans toure uneken vertessen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
JPSV lijkt weer op vorig seizoen.Nederlaag tegen Cambuur kan nog maar puntenverlies tegen teams als MVV en Helmond is zorgelijk.Tel daar 2 forse nederlagen tegen Excelsior en Volendam bij en de lage klassering is duidelijk.Gaat goed met ons PSV1 en JPSV.🤔
+1/-0

3 jaar geleden
Wat een contrast met de afgelopen wedstrijden. Jong PSV de bovenliggende partij en Cambuur werkekijk volledig in de tang gehad. Zonde dat Sambo gewisseld moest worden want dan had die goal waarschijnlijk niet gevallen. De opstelling benaderde de beste 11 en dat was terug te zien in het spel. Vertessen brengt een extra dimensie en binnen 3 keer raken de bal over de middenlijn. Absoluut een wedstrijd waarop kan worden voortborduurt. Helaas wel 3 wedstrijden, 0 punten.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Vertessen,Sambo en keeper Delanghe hebben misschien een toekomst in PSV1.Kreekels,Tielemans,Fofana en Oppegard moeten zich nog door ontwikkelen.Individueel zitten er een paar aardige spelers aan te komen maar als team schiet dit JPSV tekort.Wat is er met Gloster aan de hand.Zat vandaag niet eens bij de selectie of is hij geblesseerd.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Sambo is een genot om naar te kijken en zo zonde dat hij niet tegen Sparta mocht starten, zeker gelet op het ontbreken van echte backs naast Dumfries en Max. Ik snap dat niet. Delanghe en alle spelers van PSV O18 doen het erg goed en brengen het niveau omhoog. Antonisse vandaag zijn eerste minuten gemaakt en hopelijk snel anderen ook. Voor de rest is het bezien en is er echt een verschil qua team wanneer er op veel spelers van de Jong PSV selectie een beroep wordt gedaan. Heel vreemd dat Gloster niet mee doet in de rotatie, lijkt een persona non grata te zijn. In de wedstrijden dat hij meedeed werd hij er coachend veel door Uneken uitgepikt. Feit is wel dat Oppegard verreweg de beste linksback is die er in beide selecties (JPSV/PSVO18) zit. Gloster is voorbij gestreefd en daar zullen we afscheid van moeten gaan nemen
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik denk zelf dat alles wordt gemeten en er voor iedere speler een individueel stappenplan loopt met daaruit de vervolgkeuzes omtrent een speler al klaar is voor een stap hogerop of niet,en of een speler voorbij gestreefd is door een ander.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik denk inderdaad dat er veel naar het individu wordt gekeken en daarop een ontwikkelingstrajecten zijn voorgelegd. Ik kijk daar een beetje anders tegen aan. In een topsportklimaat is het doel van Jong PSV om zoveel mogelijk waarde te creeeren voor PSV1 en dat betekent dat Jong PSV de beste selectie herbergt van de Academy (op de verhuur van spelers na als dit nodig is voor de doorontwikkeling via een eredivisieplatform). Ik heb nu vaak het idee dat Jong PSV wordt gezien als een prachtig eindstation van de Academy en niet zo zeer als de deur naar PSV1. Deze tijden leveren ons een interessante casus: de amateurtak ligt stil en spelers van PSV O18 doen noodgedwongen ritme op bij Jong PSV. Wat al door een aantal van de jeugdwatchers hier op dit forum is genoemd aan het begin van het seizoen: er zit veel meer kwaliteit in PSV O18 dan in Jong PSV. Ruim de helft van de spelers van Jong PSV liggen nog vast tot medio 2022, dus normaal gesproken speelt de helft van Jong PSV volgend jaar ook nog in Jong PSV. Het is zeer waarschijnlijk dat onder normale omstandigheden er geen spelers uit PSV 018 worden doorgeschoven omdat er vanaf dit jaar geen O19 is. Wat nu blijkt is dat de spelers van PSV O18 Jong PSV sterker maken, zelfs voor mij als leek was dat al in een veel eerder stadium duidelijk. Nu halen we de doorontwikkeling van deze spelers met tenminste een half jaar naar voren, omdat als ze volgend jaar zouden aansluiten we hetzelfde hadden geconcludeerd. Dan is er dus nu geen sprake van een topsportklimaat, maar de kans is nu aanwezig dat het beschouwen van Jong PSV als het beste team van de Academy zijn vruchten kan afwerpen naar PSV1. Als voorbeeld: Oppegard heeft nu al genoeg laten zien om in een extreem geval als stand-in te gelden voor Max terwijl Vos en Gloster dat heel veel minder hebben of als minder worden beschouwd (terecht of onterecht). Kortom: Jong PSV moet veel meer gelden als deur naar PSV 1 en dat moet niet ondergeschikt worden gemaakt aan individuele stappenplannen of trajectontwikkelingen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Mooi punt wat je aanstipt,en zit denk ik ook wel wat in ondanks dat ik er geen duidelijk oordeel over kan hebben,daar ik er geen helder beeld over heb.
Maar voor de club zeker een punt om mee te nemen in een eindevaluatie over een lopend seizoen.
Verder vind ik het ook altijd opvallend dat er bij ajax veel meer en betere doorstroming is,zou dat aan een effectiever trainingsmethode liggen of een effectievere scouting,of is het de van oorsprong in die regio hardere concurrentiestrijd onderling.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje