Transparent
Inloggen
Sluiten

Donyell Malen zorgt voor eerste zege ooit van PSV in Spanje

3 december 2020 22:56
Foto: Pro Shots

Donyell Malen zorgt voor eerste zege ooit van PSV in Spanje; image source: Pro Shots

PSV was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij en dicteerde het spel tegen de Spaanse opponent. Het is dat de ploeg van Roger Schmidt in de buurt van het doel net niet scherp genoeg was. Via een vrije trap van Philipp Max kwam het het dichtst bij een goal, maar zijn schot was niet hard genoeg.

Na ruim een half uur kreeg PSV een tik te verwerken toen Noni Madueke geblesseerd van het veld moest. Hij was enigszins verrassend in de basis begonnen in plaats van Eran Zahavi, maar werd nu juist vervangen door de Israëliër. Erg van slag was het echter niet, want enkele seconden na de wissel lag de bal in het net. Na een uitstekende aanval tikte Donyell Malen de 0-1 binnen.

Een paar keer dit seizoen gaf PSV een wedstrijd weg ondanks een goede eerste helft en het leek er nu alles aan te doen om dat dit keer te voorkomen. De ploeg kwam goed uit de kleedkamer en ging op jacht naar de tweede treffer. Langzaam raakte het echter de grip op de wedstrijd kwijt en kwam Granada meer aan voetballen toe. Na ruim een uur ontsnapte PSV aan de gelijkmaker toen Herrera de bal voor het inschieten had. Hij leek echter te schrikken van de mogelijkheid en schoot ruim naast. Niet veel later hield Yvon Mvogo diezelfde Herrera met een goede redding van het scoren af.

Voor een tweede keer moest PSV noodgedwongen wisselen. Aanvoerder Denzel Dumfries was geblesseerd geraakt na een duel met Mvogo en Granada-aanvaller Suarez. Hij probeerde het nog wel even, maar moest uiteindelijk zelfs met de brancard van het veld. Timo Baumgartl kwam voor hem in de ploeg.

De Spanjaarden gingen steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Ze waren in de buurt van het doel echter te opzichtig op zoek naar een strafschop. Vlak voor tijd kwam er voor PSV een derde noodgedwongen wissel bij. Zahavi leek last te krijgen van zijn hamstring en de invaller moest daardoor gewisseld worden. Jorrit Hendrix kwam daardoor in het veld en moest voor defensieve zekerheid zorgen.

PSV kwam geen moment meer in gevaar. Diep in blessuretijd zorgde Cody Gakpo uit de counter zelfs bijna voor de 0-2. Zijn inzet werd gekeerd, maar de zege voor PSV was een feit.




Discussieer mee op de forums


Tags

malen granada herrera mvogo noodgedwongen zahavi baumgartl brancard cody counter dichtst dicteerde dumfries eran gakpo hendrix inschieten israelier madueke opponent philipp roger schmidt seconden suarez tikte yvon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage