Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong PSV krijgt met punt te weinig tegen Roda JC

5 december 2020 18:27
Foto: Pro Shots

Jong PSV krijgt met punt te weinig tegen Roda JC; image source: Pro Shots

Jong PSV heeft zaterdag een punt gepakt in de Keuken Kampioen Divisie. Op PSV Campus De Herdgang eindigde het duel tegen Roda JC in een 1-1 gelijkspel. Gezien het spelbeeld had de ploeg van Peter Uneken recht op meer, maar uiteindelijk was Cheick Touré de enige PSV'er die tot scoren kwam. Hij wist na een kwartier spelen voor de gelijkmaker te zorgen, nadat de Limburgers vlak daarvoor via een vrije trap op voorsprong waren gekomen.

Voor Jong PSV wacht vrijdag de uitwwedstrijd tegen TOP Oss, terwijl op maandag 21 december het laatste duel voor de winterstop wacht. Almere City is dan de tegenstander.

Opstelling Jong PSV: Müller, Sambo, Daverveld (63' De Haas), Kreekels, Oppegard, Matuta (46' Schoonbrood), Doudah (80' Thomas), Touré (79' Kristinsson), Antonisse, Vertessen, Saibari




Tags

jong roda toure antonisse cheick daverveld doudah haas herdgang kreekels kristinsson matuta muller oppegard oss saibari sambo schoonbrood spelbeeld uitwwedstrijd uneken vertessen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
De titel van dit bericht doet anders vermoeden dan de werkelijkheid. Matig partijtje weer waarin een aantal zaken opvallen. 1. Er wordt redelijk vaak de lange bal gespeeld met Vertessen en Saibari als voorwaartse: bijna alle ballen kwijt. 2. Het eindspel is onverzorgd. Er worden weinig goede kansen gecreëerd en in die paar gevallen dat het gebeurt is de afronding of de eindpass heel matig. Dit is ook al de tweede wedstrijd waarin Vertessen een grote kans mist: niet des Vertesses. Positief is het gesprek vooraf met Uneken waarin hij aangeeft met Antonisse start omdat deze zich positief manifesteert op de training. Kon niet echt overtuigen maar goed dat hij veel minuten kon maken. Desalniettemin redelijk solide gespeeld van Jong PSV waarin het achterin redelijk ging waarbij het steeds meer opvalt dat er geen combinatie te vinden is van de twee ervoor die lekker kunnen ballen. Doudah overtuigt het meest, maar Matuta was niet goed en werd terecht gewisseld. Saibari blijft een interessante speler maar in beide posities waar hij speelt ontbreekt er wat. Schone taak voor Uneken dit uit te klaren. Ik begin mij langzaam wat zorgen te maken: Sambo is klaar voor de stap omhoog, maar wordt overgeslagen in PSV 1. Ik begin dat zorgelijk te vinden aangezien de uitschuif naar Teze op rechts en Baumgartl centraal zwakker is dan Teze laten staan en Sambo op rechts als Dumfries uitvalt.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Dank P-Hawk,lees je bijdrage altijd graag en ben dan ook nog benieuwd naar je respons van mijn laatste reactie van de vorige jong wedstrijd.
dat bij de afronding de eindpass of het overzicht vaak nog net ontbreekt valt mij ook altijd op,ook bij de hoofdmacht overigens.
Toch moet die rust voor de goal ook trainbaar zijn toch?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Mijn visie op je vorige vraag: ik denk een aan een aantal zaken: de meeste duidelijke is dat over het algemeen de kwaliteit in de breedte en het individu bij Ajax wat hoger ligt. Uitzonderingen daar gelaten en ik denk dat het verschil een stuk kleiner met de instroom van meer spelers van PSV O18. Daarnaast is het zo dat er meer duidelijk de perceptie is dat de instroom vanuit Jong Ajax mogelijk is naar Ajax1. Dat komt door twee dingen: er wordt doorgestroomd op positie. Als er een positie vrijkomt wordt dat ingevuld door iemand die op dezelfde positie speelt. Dat is anders dan bij PSV en dat is ook mogelijk omdat deze spelers kwalitatief een ondergrens hebben bereikt. Daarnaast worden traditioneel gezien eerder spelers ingepast en dat is deels filosofie en een trainer die er langer zit. Van Bommel had zon trainer kunnen zijn, Schmidt is gehaald als prestatie trainer en kan het zich veroorloven jongens als Sambo over te slaan terwijl je maar 1.5 echte rechtsback in de selectie hebt. Waardecreatie over de breedte is beter georganiseerd terwijl het bij PSV meer piekt. Daarnaast zie ik de tendens dat Jong PSV in leven wordt gehouden met kwantiteit, kijk maar eens naar wie er vorige zomer zijn aangetrokken en verlengd. Dat zou denk ik ergens anders niet gebeurd zijn. Het is mijn verwachting dat hiervoor geen basis meer is volgend jaar en zeker niet het jaar erna. Daarom kijk ik erg uit naar de situatie dit jaar met veel aflopende contracten in JPSV
+1/-0

3 jaar geleden
Met Vertessen komt het wel goed. Hij komt terug van vele blessures maar hij is in potentie een goede spits. JPSV mag nog fouten maken als ze daar maar van leren. Jammer dat ze onnodig punten hebben verspeeld tegen laagvliegers Helmond en en MVV. Tegen Cambuur en Roda haalde ze een acceptabel niveau wat helaas maar 1 punt opleverde.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage