Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Uiteindelijk moeten we nog blij zijn dat we een punt hebben gehaald'

6 december 2020 19:29

Roger Schmidt kreeg in gesprek met Fox Sports de vraag of hij kon uitleggen waarom het verschil in de eerste en tweede helft wederom zo groot was. "In de eerste helft speelden we erg goed en controleerden we alles. We waren heel creatief op zoek naar de ruimtes tegen een tegenstander die erg verdedigend speelde. Toch waren we in staat om in hun strafschopgebied te komen en kansen te creëren. We hadden alleen meer moeten scoren. Dan had je de wedstrijd al kunnen beslissen", aldus Schmidt. "In de tweede helft ging de tegenstander meer risico nemen. Zij waren vanuit de counter voor rust ook al een paar keer gevaarlijk."

De trainer ging verder: "Het was voor ons moeilijk om het niveau van de eerste helft vast te houden, ook vanwege de fitheid en de concentratie. Donderdag hebben we tegen Granada ook al een zware wedstrijd gespeeld en dat heeft veel energie gekost. Het was ook de tweede uitwedstrijd in drie dagen tijd met een lange reis. Onze spelers zijn ook mensen. Ze kunnen niet altijd honderd procent spelen. Uiteindelijk moeten we nog blij zijn dat we een punt hebben gehaald."

Volgens Schmidt lag het probleem ook niet alleen aan een gebrek aan energie. "Als je in de eerste helft maar één keer scoort en je domineert zo erg als wij deden is het altijd gevaarlijk. Zeker in een uitwedstrijd", zo gaf hij aan. "We wisten dat ze in de tweede helft meer risico zouden gaan nemen. Dat hebben we in de rust ook gezegd. We hadden daar geen antwoorden meer op in de aanval en maakten veel fouten. Het belangrijkste is de energie, maar we moeten ook nog steeds ontwikkelen."

Voor de trainer was het ook niet logisch om zijn basis nu 90 minuten te laten staan en ze dan aanstaande donderdag rust te geven. "Als de energie wegebt bij jouw basis zijn ze op zestig procent echt niet beter dan de wissels", zei hij daarover. "Ik moet ook mijn spelers beschermen en zorgen dat ze niet tegen een blessure aanlopen. Als ze vermoeid raken aan het eind en dan nog een sprint moeten inzetten, daar moet ik ook op letten. Ledezma en Piroe hebben ons uiteindelijk een punt bezorgd, dus het was een goede wissel."




Tags

schmidt roger concentratie controleerden counter creatief domineert fitheid fox granada ledezma piroe sprint wegebt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla business dichterbij dwhm eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte