Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV strijdt donderdag alleen nog voor de groepswinst

8 december 2020 16:33

Donderdagavond zal PSV de groepsfase van de Europa League afsluiten met een thuiswedstrijd tegen Omonia Nicosia. Aangezien de ploeg van Roger Schmidt al verzekerd is van overwintering zal er alleen nog gestreden worden om de groepswinst. Daarvoor moet het zelf zien te winnen en mag Granada in Griekenland niet winnen van PAOK. Groepswinnaar worden zal bovendien een hoop voordelen bieden. Niet alleen is de kans op een gunstigere loting na de winter groter, het zal PSV bovendien een bonus geven van in totaal ruim 1 miljoen euro. Daarnaast is een zege tegen Omonia ook zeker welkom met oog op het coëfficiënt van de club.

De historie van PSV tegen Cypriotische clubs is niet groot aangezien Apollon Limasol vorig seizoen de eerste club was die PSV trof. In de voorronde van de Europa League werd eenvoudig met 3-0 gewonnen. Mohamed Ihattaren, Cody Gakpo en Denzel Dumfries zorgden die avond voor de treffers. Voor alle drie was het bovendien hun eerste Europese doelpunt voor PSV.

Omonia Nicosia kende een goede generale met oog op de wedstrijd tegen PSV. Maandagavond werd APOEL Nicosia met 0-3 verslagen. Ook voor de Cyprioten staat er logischerwijs verder niets meer op het spel donderdag. Het kan hooguit nog derde worden in de groep.




Tags

nicosia omonia apoel bonus cody coefficient cyprioten cypriotische dumfries gakpo generale granada griekenland groepswinnaar gunstigere historie ihattaren limasol paok roger schmidt voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage