Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV won al 23 thuiswedstrijden op rij van FC Utrecht in de Eredivisie

12 december 2020 09:55

Zondagmiddag wacht voor PSV de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, de huidige nummer negen uit de Eredivisie. De ploeg uit de Domstad kent vooralsnog een zeer moeizaam seizoen. Voorafgaand aan de competitie werd uitgesproken om het de top drie lastig te maken, maar dat krijgt het vooralsnog niet voor elkaar. Het wist bovendien al bijna anderhalve maand niet meer te winnen.

Historisch gezien zal de wedstrijd heel veel vertrouwen winnen. Zondag zal het duel voor de 50ste keer gespeeld worden in competitieverband en PSV wist tot nu toe liefst 43 keer te winnen. Het duel kende 5 keer geen winnaar, terwijl FC Utrecht slechts 1 keer als winnaar uit de strijd kwam. De laatste keer dat PSV niet wist te winnen was op 16 maart 1996. Sindsdien volgden liefst 23 zeges op rij, al wist FC Utrecht in 2014 wel te winnen voor de KNVB Beker.

Met zoveel overwinningen wist PSV ook meerdere keren met grote cijfers te winnen. Zo wist het liefst acht keer met minstens vijf doelpunten verschil te winnen. In het gouden seizoen 1987/1988 werd de grootste zege behaald. Mede dankzij drie treffers van Wim Kieft werd met liefst 9-0 gewonnen. In augustus 2018 troffen beide teams elkaar voor het laatst in Eindhoven. PSV wist toen met 4-0 te winnen.

De selectie van FC Utrecht kent ook meerdere spelers met een verleden in Eindhoven. Adam Maher en Bart Ramselaar droegen respectievelijk 106 en 76 keer het shirt van PSV in een officiële wedstrijd, terwijl Justin Lonwijk in de jeugdopleiding speelde.




Tags

utrecht eredivisie droegen historisch kieft knvb lonwijk maher ramselaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje