Transparent
Inloggen
Sluiten

Mario Götze: 'PSV voelde voor mij als de beste optie'

19 december 2020 13:13 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Mario Götze: "PSV voelde voor mij als de beste optie"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International blikt Mario Götze terug op zijn beslissing om naar PSV te komen. "Het idee naar PSV te gaan, is bij ons gaan leven en gaan groeien vanaf het moment dat Roger Schmidt contact me zocht", aldus Götze. "Ik wilde altijd een keer in het buitenland voetballen, dat gevoel had ik al veel langer als ik naar andere competities keek. Als voetballer heb je wat gemakkelijker de mogelijkheid verschillende landen, mensen en culturen te leren kennen. Dat is goed om te doen en ik wist al lang geleden dat ik dat ook wilde. Met de keuze voor Nederland is er niet zo heel veel veranderd op dat vlak."

Contact met Schmidt had hij al een tijdje. "Ik kende hem een beetje van Bayer Leverkusen. Daarna is hij naar China gegaan. Vanaf het moment dat hij terug was, hebben we contact gehad", zo geeft hij aan. "Voor een voetballer is bij de club waar hij speelt, de trainer de belangrijkste persoon. Zeker na mijn laatste jaar. Wie mijn hele carrière beschouwt, weet dat de coach voor mij het belangrijkst is. Dat gaf ook in dit geval de doorslag. Roger wilde me heel graag, hij was heel duidelijk in zijn benadering en zijn plannen met me. Dat was beslissend voor me. En natuurlijk waren er veel andere clubs, maar die waren niet zo duidelijk zoals het hier was. PSV voelde voor mij als de beste optie."

Het beeld over de Eredivisie is bij Götze ook al veranderd. "Mijn visie en eerste indruk was: Oké, we zullen tachtig procent van de wedstrijden wel makkelijk winnen. Eenvoudiger dan we nu eigenlijk doen. De Eredivisie is niet zo makkelijk als ik dacht. Zeker met de Europese uitwedstrijden erbij is het zwaar geweest", zegt hij daarover. "Het klopt dat ik normaal wel gewend ben aan drie wedstrijden in een week, maar dat is niet bij iedereen zo. We hebben een jonge selectie. Daarom gaat het nog met ups-and-downs en zijn we nog niet iedere wedstrijd honderd procent. Dat is zeker een factor. Dat wél te worden is het belangrijkste doel in dit seizoen."

Meer op VI.nl




Tags

gotze eredivisie roger schmidt bayer beschouwt china culturen factor gemakkelijker leverkusen nederland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
En onze meeste echte supporters zijn heel blij met jouw keuze , een verbetering voor de eredivisie. Ich wünsche dir alles gute für die zukunft.
+3/-0

3 jaar geleden
Ik sluit me graag aan bij mijn voorganger.

Fijne speler in de groep, mega ervaring en positieve invloed, fantastisch balgevoel, heerlijk overzicht, absolute topper; een speler waar Mo nog veel van kan leren en dat bedoel ik zowel naar Götze als Ihattaren zeer positief!
+2/-0

3 jaar geleden
PSV,moet nog een transferstunt herhalen.Namelijk Mario overtuigen dat hij hier een boegbeeld kan worden.Supermario is geen clubhopper en kan hier zijn beste spel laten zien,speelt om de prijzen en europees voetbal.Mario weet inmiddels als zijn prestaties goed zijn de bondscoach van de manschaft het nauwlettend in de gaten houd.Zijn contract is sneller voorbij dan je denkt(2jaar)Mario weet wat hij hier heeft en kan bereiken,zijn familie kan rustig blijven waar die is,Mario is een stabiel persoon,en PSV moet hem die stabiliteit aanreiken,een team om hem heen bouwen.Mario verdiend het publiek en het publiek verdiend Mario.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Gelukkig heeft Gotze al gemeld niet uit te zijn op een snel vertrek uit Eindhoven.
+2/-0

3 jaar geleden
En Schurrle nog even warm maken voor een overstap naar de lichtstad,altijd lekker om nog iemand met ervaring aan de selectie toe te voegen.😉
+4/-0

3 jaar geleden
Ik ben nog steeds helemaal flabbergasted als ik Gotze op het veld zie lopen in een PSV shirt. By far de grootste stunt ever!

6 oktober 2020,

"Deadline Day doet soms gekke dingen met mensen, en dat levert altijd heerlijke 'transferjosti's' op. Zo gaan er vanavond op de sociale media geluiden dat niemand minder dan Mario Götze is gespot in Eindhoven."

En toen was het opeens waar.
+4/-1

3 jaar geleden
Ik volgde hem al nauwlettend lang geleden bij Borussia, mede omdat hij toen met Reus(turbo-voetballer) een geweldig! duo vormde. Reus had de pech elke keer voor een EK of WK geblesseerd te raken, terwijl Götze de wk2014-held werd. Als Dortmund ooit van Reus 'af moet' , halen we hem graag op, n veel betere Voll-gas voetballer is er niet.
+3/-0

3 jaar geleden
Absolute topspeler, als die nou eens 2 jaartjes mag blijven en week voor week beter en belangrijker wordt, binnen en buiten het veld.... Pff super.
+2/-0

3 jaar geleden
Prima speler. Aparte keuze. Volgend seizoen elders. Dus laten wij er maar zoveel mogelijk van genieten. Hopelijk kunnen we hem nog een keer in het écht bewonderen. Onwaarschijnlijk?
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage