Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV na rust snel klaar met VVV

22 december 2020 21:51
Foto: Pro Shots

PSV na rust snel klaar met VVV; image source: Pro Shots

PSV heeft uiteindelijk vrij eenvoudig het kalenderjaar 2020 afgesloten met een thuiszege. VVV-Venlo werd met 4-1 verslagen. Na een zwakke eerste helft, waarin Philipp Max vanaf de strafschopstip had gescoord, zorgden Olivier Boscagli, Cody Gakpo en Adrian Fein na rust voor de drie punten.

PSV was direct vanaf het begin volop aan de bal, maar omdat het tempo veel te laag lag kwam het nauwelijks door de muur van VVV. De voorzetten die gegeven werden waren bovendien ook niet op maat, zodat de Limburgers eenvoudig overeind konden blijven.

VVV kwam bovendien halverwege de eerste helft plotseling op voorsprong. Uit een counter kwamen ze met drie aanvallers tegenover twee verdedigers van PSV te staan. Het schot dat volgde was niet goed, maar omdat deze door Denzel Dumfries van richting werd veranderd was Yvon Mvogo kansloos.

Het tempo werd direct omhoog geschroeft en VVV kwam al snel onder druk te staan. Tot echte kansen leidde dat niet, maar ruim 10 minuten na de openingstreffer ging de bal op de stip. Noni Madueke werd onderuit gehaald en Philipp Max schoot onberispelijk de 1-1 binnen. Enkele minuten later leek PSV bovendien weer recht te hebben op een penalty na een handsbal, maar deze werd nu niet gegeven. In de blessuretijd werd een kopbal van Max nog gekeerd, zodat het bij rust 1-1 stond.

PSV begon een stuk scherper aan de tweede helft en al snel kwam het dan ook op voorsprong. Uit een hoekschop van Max wist Olivier Boscagli knap binnen te koppen. Nog geen tien minuten later was het weer raak. Na een goede aanval zorgde Cody Gakpo voor de uitstekende treffer. Even daarvoor was Joël Piroe binnen de lijnen gekomen omdat Mohamed Ihattaren vanwege een blessure gewisseld moest worden.

Het duel was daarmee direct gespeeld. PSV schakelde qua tempo ver terug, terwijl VVV de hoop op een resultaat opgegeven leek te hebben. In de slotfase zette PSV toch weer even aan. Gakpo raakte na een goede aanval de paal en diep in blessuretijd schoot invaller Adrian Fein de 4-1 eindstand op het scorebord.




Discussieer mee op de forums


Tags

vvv gakpo adrian boscagli cody fein philipp counter dumfries geschroeft handsbal ihattaren madueke muur mvogo opgegeven piroe schakelde scherper thuiszege yvon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage