Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV meldt zich voor huur van William Saliba'

24 december 2020 14:30 - Football.london
Foto: Pro Shots

"PSV meldt zich voor huur van William Saliba"; image source: Pro Shots

Diverse Engelse media maken melding dat PSV zeer concrete belangstelling heeft voor William Saliba, een 19-jarige verdediger van Arsenal. De Fransman mag komende maand op huurbasis vertrekken en volgens Football.london zou PSV zelfs al een bod hebben uitgebracht. Ook meerdere clubs uit Duitsland, Italië en Spanje zouden interesse hebben.

Saliba werd in de zomer van 2019 overgenomen van Saint-Étienne, maar speelde afgelopen seizoen nog op huurbasis voor de Franse ploeg. Hij verkoos een overstap naar Arsenal boven Atletico Madrid, Manchester United, Tottenham Hotspur en Everton. Het was de bedoeling dat hij ook dit seizoen weer op huurbasis voor Saint-Étienne ging spelen, maar op de laatste transferdag ketste dat af vanwege administratieve redenen.

De verdediger zat dit seizoen twee keer bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal, maar kwam nog niet in actie in officiële wedstrijden. De jeugdinternational van Frankrijk speelde wel acht wedstrijden voor Arsenal U23. Voor Saint-Étienne speelde hij 36 officiële wedstrijden.

Meer op Football.london




Tags

saliba arsenal etienne william huur administratieve atletico duitsland everton frankrijk fransman london madrid tottenham verkoos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
PSV meldt zich voor huur maar zou ook een bod hebben uitgebracht? Of hoe moet ik dit nu lezen? Verder ken ik hem niet en kan dus niet inschatten of hij al van meerwaarde zou kunnen zijn in de tweede seizoenshelft. Centraal achterin is natuurlijk wel onze achilleshiel. Teze en Boscagli hebben me positief verrast, maar blijven de minste spelers uit de basiself. Bovendien hebben ze geen adequate vervangers.
+1/-0

 
Ook om een speler te huren zul je normaal gesproken een bod uitbrengen lijkt me
+4/-0

 
3 jaar geleden
Weinig tot niks gespeeld dit seizoen. En dan het vollgass fusbal spielen..niwt doen
+2/-0

 
3 jaar geleden
De minste basisspelers zijn Rosario en Zahavi.
+1/-4

 
3 jaar geleden
Hoe kan het toch dat een van Bommel en onze huidige trainer daar anders over denken wat betreft Rosario? Neem aan dat ze verstand van voetbal hebben denk je niet? Hij lijdt wel eens balverlies ja omdat hij soms risico’s neemt in de keuzes die hij maakt. En als het wel lukt wanneer hij een bal hard door een linie weet te krijgen waardoor een paar spelers van de tegenstander zijn uitgespeeld hoor ik daar niks over, best vreemd. Maar als hij breed of terug speelt krijg je dat hier elke keer te lezen dat dat het enige is wat hij kan. Er hier is zelfs een supporter die regelmatig roept dat hij niveau Volendam is. Blijf me erover verbazen, erg jammer.
+11/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een krankzinnige logica. De trainer stelt hem op, dus hij kan niet de minste basisspeler zijn???
Jij begint over Boscagli en Teze, guess what.. de trainer stelt hun ook op hoor. Er moet altijd iemand de minste zijn, al heb je 11 wereldtoppers.
Rosario speelt omdat de trainer hem de beste vindt op zijn positie, dat is een heel ander vraagstuk dan de vraag wie de minste speler in de basis is.

Laat ik het zo zeggen. Als wij voor 5 miljoen een centrale verdediger kunnen halen die een klasse beter is dan Teze of voor 5 miljoen een middenvelder kunnen halen die een klasse beter is dan Rosario, dan kies ik blind voor die middenvelder. Dat zou een wereld van verschil maken voor PSV, om te zwijgen over een topspits ipv Zahavi.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Inzake de laatste zin: volgens mij hebben we (in potentie) een top spits in ons midden. De laatste wedstrijden blijkt dat die hele Zahavi overbodig is. Zeker als hij ook nog eens niet blijkt te scoren waar velen zo vurig op gehoopt hadden omdat hij er in China geregeld 1 in schoot
+1/-2

 
3 jaar geleden
Zijn we alweer zover dat we een speler die we weinig hebben zien spelen als Eran al afschrijven ? Bij hoeveel spelers is dat al niet voorgekomen. Bovendien is niemand overbodig . De komende maanden hebben we er zelfs tekort ondanks de zorgvuldigheid van Roger. Eran heeft bewezen een goede spits te zijn elders , waarom zou dat hier niet lukken ?
+3/-0

 
3 jaar geleden
EL Mik, ben je dronken? Kan me namelijk niet herinneren dat ik over Boscagli en of Teze heb gesproken maar goed. Als je als club een betere speler kunt halen dan je al hebt dan moet je dat doen ja, dat is pas logisch. Dacht je dat ik niet weet dat er altijd we een mindere speler speelt, iemand staat niet voor niets in het doel op rechtsback. Het gaat mij er om dat Rosario bijna altijd de lul is hiero, ik begrijp dat niet. Vraag me of hoe mensen hier naar een voetballer kijken. Zoals je ziet neem
Ik het voor hem op ja, maar als hij niet goed speelt zal je mij niet horen roepen dat het wel mee viel. Maar goed ieder zijn mening hé
+8/-0

 
3 jaar geleden
Helemaal mee eens. Ben zo klaar met die Rosario bashers. Hij is al onder vier achtereenvolgende trainers onomstreden. Als hij de minste is hadden ze al lang iemand anders voor die positie gehaald.
+9/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Alweer dat gezeik over Rosario. Hahaha worden jullie daar niet moe van. Zelfs als er een speler zou komen die beter is dan Rosario zal Schmidt eerder nog Sangare eruit halen. Je wilt het niet zien of je kan het niet zien, maar Rosario is van essentieel belang in het spel van de trainer en dit is niet de eerste trainer waarbij hij onomstreden is. Je moet eens goed opletten wat er gebeurd zodra PSV de bal verliest wie er dan meteen voor zorgt dat er druk op de bal komt. En het mooie is dat hij vervolgens in tegenstelling van bv een Sangare of een Hendrix ook nog het vermogen heeft om met zijn passing linies over te slaan. Fein en Thomas en guti hebben weer wel het passend vermogen meer missen het gif en duelkracht. Met andere woorden Rosario is compleet voor de rol die hij heeft.

Maar goed je ziet het of je ziet het niet.
+4/-0

3 jaar geleden
"Saliba zal voorlopig aansluiten bij Jong PSV...", dergelijke teksten heb ik hier al vaker op voorpagina gelezen. Een 19-jarige speler die dus amper gespeeld heeft, afkomstig uit UK nota bene(!), inpassen in een uiterst cruciale fase in een uiterst cruciaal seizoen? Beter niet.
+3/-2

 
3 jaar geleden
Als hij bij Jong zal aansluiten is er toch geen sprake meer van een cruciaal seizoen of cruciale fase?
Bovendien vraag ik me af waarom het relevant zou zijn dat hij uit het VK zou komen? De beste man is overig afkomstig uit Frankrijk, maar dat terzijde
+3/-1

 
3 jaar geleden
Ik zei het in het algemeen. Heel vaak lees je hier dat er een groot talent op de nominatie staat om bij PSV te tekenen, blijkt het om een jeugdspeler te gaan. Dan verlies ik meteen mijn interesse.

Mocht deze speler echter wél bedoeld zijn als versterking voor (de verdediging van) het eerste, dan acht ik hem nogal (te) jong temeer hij recentelijk amper in actie schijnt te zijn gekomen. Allicht is het een Fransman, maar zit nu bij Arsenal, dus zal hij (nu) afkomstig zijn uit UK.
+1/-2

 
reactie verwijderd

3 jaar geleden
Aan het rijtje clubs dat interesse in hem toonde,neem ik aan dat hij wel over enige kwaliteiten zal beschikken.
Voor de verdediging mag er wel wat kwaliteit bij en is nooit verkeerd voor de onderlinge concurrentie.
Er zijn na de winterstop nog veel wedstrijden te spelen op drie fronten,dus ik vind het wel goed dat er voor die positie naar versterking wordt gekeken.
+2/-0

Riverside (geschorst)
3 jaar geleden
Ik denk dat vers bloed altijd goed is voor een selectie, ook in de winter, dat houd iedereen scherp en alert! En je kunt zo’n jongen inpassen met het idee dat hij hier wel langer kan blijven, wennen, en misschien naar vaste basisplaats toe groeien! Guus Hiddink was hier ook altijd voor, alleen al om de selectie een prikkel te geven, tevens is centraal achterin minimaal bezet, wanneer er een weg valt, moet er al snel geschoven worden....! Versterking is goed👍
+1/-0

 
3 jaar geleden
Centraal achterin is juist niet minimaal bezet. 5 man, waarvan 1 geblesseerd. Teze, Boscagli, Viergever, Baumgartl en Obispo.

De back posities daarentegen...
+2/-0

3 jaar geleden
Jong PSV kan wel wat versterking gebruiken.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik wens alle mede PSV supporters al het beste wat er te wensen valt in 2021, met de 3punten in Amsterdam als begin! Cheers🍻
+11/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje