Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Het eerste half jaar was speciaal door de coronasituatie'

25 december 2020 20:35 - Omroep Brabant
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "Het eerste half jaar was speciaal door de coronasituatie"; image source: Pro Shots

Roger Schmidt blikt in een zeer uitgebreid interview terug op zijn eerste half jaar bij PSV. Volgens de Duitser was het vanwege het coronavirus heel speciaal. "Zonder fans in het stadion en met de besmettingen onder de spelers. Het was erg veeleisend en speciaal voor mij als coach, maar natuurlijk ook voor de spelers", aldus Schmidt. "Je kijkt echt van dag tot dag. Ik denk dat het voor iedere club hetzelfde is. Niemand is blij met deze situatie. Nu zijn we het gewend om te spelen zonder fans in een leeg stadion, maar het blijft altijd wel een gek gevoel. Het belangrijkste is dat je vooruit blijft kijken. Je moet de situatie accepteren en de keuzes dag voor dag maken."

De trainer kreeg afgelopen maanden veel vragen over Mohamed Ihattaren. Moe werd hij daar echter nooit van. "Nee, want ik begrijp wel waarom hij zo interessant is", zo geeft hij aan. "Het is altijd hetzelfde. Als jonge spelers uitstekende kwaliteiten hebben in hun jonge jaren zoals Mo heeft en ze hebben als jonge speler al gespeeld in een team zoals PSV, dan wordt er op ze gefocust. Dat is normaal natuurlijk. En als deze spelers het een beetje moeilijk hebben, dan vindt iedereen dat ook interessant. Dus het is normaal om meer te praten over dit soort spelers. Dat hoort bij voetbal."

De nieuwe speelstijl onder Schmidt werd afgelopen periode ook veel besproken. "Ik denk dat het wel goed gaat. Het is zeker niet perfect, maar het is goed genoeg om wedstrijden te winnen en om aan onze doelen te werken", zegt hij daarover. "We hebben met deze manier van spelen belangrijke wedstrijden gewonnen. Aan het begin van het seizoen speelden we tegen Mura en Rosenborg. Ook om in de Europa League te blijven hebben we tegen goede teams gespeeld. Vooral PAOK en Granada. Het zijn geen topteams, maar wel goed in Europa. Het is niet makkelijk om van deze teams te winnen. Ik zie dat de spelers vooral in belangrijke wedstrijden iets extra's kunnen geven om de wedstrijden te winnen."

Meer op Omroep Brabant




Tags

schmidt roger coronasituatie besmettingen coronavirus granada ihattaren moe mura paok rosenborg speelstijl veeleisend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Nou, de eerstvolgende wedstrijd is van levensbelang. Hopelijk geven de spelers weer wat extra's. Forza PSV !
+1/-0

Maan (geschorst)
3 jaar geleden
January super month!
Als we daar alles winnen dan komt het goed dit jaar.
Maar ik heb er wel vertrouwen in, spelers hebben nu eindelijk rust.
Anders spelers komen langzaam aan terug van hen blessures. Roger kan met z’n staf het eerste enorm drukke half jaar doorlichten en kijken waar verbeterpunten zijn en vooral waar het te vaak misgaat, zoals paok uit.
Ik verwacht na de winterstop een fitter PSV en hopelijk zien we Mo ook afgetraind aan de eerste training verschijnen. Denk echt dat 2021 ons jaar gaat worden. Heb er alle vertrouwen in! Hopelijk weet John nog een Kim of Lyanco uit de hoge hoed te toveren. Rick van drongelen is geblesseerd maar zou ik ook een leuke aanwinst vinden.
+1/-0

3 jaar geleden
Voeg er nog een ervaren routinier bij centraal achterin.Het centrale duo is nog te jong en kwetsbaar om op te leunen met de overvolle agenda vol topwestrijden op komst.Fabian Schär(newcastle united,29)zwitsers international.Fabián Balbuena(west ham united,29)paraguayaans international zijn spelers met een uitlopend contract en dus haalbaar.Spelers die er meteen staan.Indien nog niet direct haalbaar zou je voor een half jaar bij Ezequiel Garay kunnen uitkomen,34(ex-valencia)om het seizoen mee af te maken,32 interlands gespeeld voor argentina.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Geweldig persoon, wars van kapsones en quatsch. Niet gehinderd door het enge voetbalwereldje ons-kent-ons, waar iedereen bezig is zichzelf te profileren en belangrijk vindt wat men van je denkt in het 'wereldje'. Intelligente beschaafde en ontwikkelde man, die zonder voetbal ook n prima leven heeft, en daardoor juist zo sterk staat, met een eigen plan. Hopelijk is hij op termijn te verleiden nog wat langer te blijven, want het zou wat zijn als de (super)talenten en sterkhouders ook wat langer hier zouden blijven, dan kunnen er nog leuke dingen gebeuren.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Inzake het langer blijven: Schmidt heeft niet echt een reputatie als trainer die ergens heel lang zit. Wie weet is dat deze keer anders
+1/-0

3 jaar geleden
Het was zeker een bijzonder positief 1e seizoenshelft! Veel lastige puzzels die gelegd moesten worden om toxh een zo sterk mogelijk 11tal op de been te hebben! Al met al 1punt achter op Ajax, en gelijk de krakers Ajax én AZ in het nieuwe jaar! Meteen de lakens uitdelen!
+1/-0

3 jaar geleden
Ja, hoe anders zag het eruit na het puntverlies tegen FC Twente, met een vierde plek in de competitie en derde in de Europa League. Sindsdien hebben we wat belangrijke wedstrijden gewonnen en is het van een slechte naar een goede start gedraaid. Veelbelovend ook dat we ook vrij makkelijk wonnen in 4 van de laatste 5 wedstrijden (2-0 voor tegen de Graafschap in de 90e minuut reken ik daar idd ook onder).

En dan krijgen we straks met de herstellende spelers er flink wat meer breedte bij. Dit kan weleens een heel mooi seizoen worden. Maar vooral in de competitie kan nog veel gebeuren.
+1/-0

3 jaar geleden
Op zich prima gozer. De juiste trainer (voor PSV) zal nog moeten blijken. Ik hoop uiteraard vurig van wel.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte