Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV versterkt scoutingstaf met Mika Lipponen'

30 december 2020 15:13 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"PSV versterkt scoutingstaf met Mika Lipponen"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat PSV scout Mika Lipponen heeft overgenomen van Feyenoord. De Fin werkte ruim 20 jaar als scout van de Rotterdammers, maar zal die functie nu in Eindhoven gaan vervullen. Lipponen kwam als voetballer tot 46 interlands voor Finland en speelde onder meer voor FC Twente en FC Emmen.

Meer op AD.nl




Tags

lipponen mika scoutingstaf emmen feyenoord finland twente

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Souza Faria 11 (geschorst)
3 jaar geleden
Ja, of we hier nu blij van moeten worden. Welke speler heeft hij naar Feyenoord gehaald ?
+4/-5

 
3 jaar geleden
Wellicht heeft hij een mooi lijstje met talenten waarvoor bij Feyenoord geen geld is?
+4/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Beetje simpel.
Je kunt de allerbeste scouts ter wereld bij Feyenoord neerzetten maar dat betekent niet dat ze dan opeens wat beters dan Kramer of Linssen kunnen halen. It's all about the Benjamins en wie weet hoe goed de scoutingsverslagen van deze man zijn.

Anyway... Welkom bij de mooiste club van Nederland!
+3/-3

3 jaar geleden
Een scout van Feyenoord...is dit het niveau dat we nastreven? Voor welke voltreffers was deze man verantwoordelijk?
+4/-5

 
3 jaar geleden
Nog zo'n simpele opmerking. Alsof Piet de Visser goede spelers naar Feyenoord kan halen, ondanks zijn meesterlijke scoutingsverslagen.
+3/-3

 
3 jaar geleden
Gearriveerde, dure toppers scouten kan iedereen. Een goede scout herkent talent vóórdat de speler onbetaalbaar wordt. En onderscheidt zich door creatief te zoeken buiten de gebaande paden. Uiteraard gaat een scout niet over het uiteindelijke aankoopbeleid maar heeft daar toch zeker invloed op (zo niet dan is dat ook niet goed).
+4/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
3 jaar geleden
Precies, dat is de taak van de scout. Het gaat er niet om met een speler van 29 aan te komen kakken zoals hierboven iemand een talent noemt.
+3/-2

3 jaar geleden
Even buiten de vraag of hij de jeugd gaat scouten of voor het eerste elftal,zodra hij hier de deur binnenkomt weet hij dat er hier in een andere vijver wordt gescout dan in Rotterdam.
En daar kan je je blikveld echt wel op aanpassen,bovendien gebeurt alles in overleg met de andere scouts zodat hij snel genoeg in staat is om te leren.
We gaan het zien of hij voor toevoeging zal zorgen.

Vraag me overigens wel af,hoe het met scouting op de Mexicaanse markt is,of zou dat alweer passe zijn?
+5/-1

VHTLsaw (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Zou het niet beter zijn om iemand pas te beoordelen als hij een tijdje gewerkt heeft en hem niet al van tevoren af te branden?
+11/-1

 
3 jaar geleden
Juist! Ervan uitgaand dat JdJ hierover gaat, en zelf jaren hoofdscout was onder Brands(dus credits die Brands krijgt/kreeg behoren net zo goed ook JdJ toe, net als de kritiek bij missers) gaan we er maar even vanuit dat er grondig voorwerk is gedaan voordat Lipponen is aangesteld. Nu is het aan Lipponen zijn capaciteiten te laten zien, hij verdient dus voorlopig krediet.
+3/-3

 
3 jaar geleden
Ach , je weet inmiddels wel dat de negatieve reacties komen. Of we hebben niets geleerd of we zijn aan het trollen. Fijne jaarwisseling. ;-)
+1/-1

 
3 jaar geleden
Wat is er mis om af en toe bedenkingen te hebben? Alsof het bij PSV allemaal vlekkeloos verloopt en er een geoliede machine staat. Er zijn altijd gebieden waar het beter kan/ moet. Gelukkig wordt daar aan gewerkt.
+3/-4

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Er is helemaal niets mis mee om bedenkingen te hebben Tony . Valt mij wel op dat het meestal negatieve bedenkingen zijn en meestal dezelfde posters. Bovendien, noem mij eens een goed geoliede machine op in de eredivisie .
+4/-2

3 jaar geleden
Best bijzonder, een scout zou tegenwoordig veel meer een data analist/ scientist moeten zijn lijkt mij. Beetje vanachter een bureau de data van een talent bekijken welke met al die harnasjes vastgelegd worden. Paar voorspelmodellen erop loslaten, analyse en beslissen. Waar komt de ‘ouderwetse’ scout tegenwoordig om de hoek kijken vraag ik mij wel eens af? Net als dat scouts altijd de schuld krijgen van een miskoop. Ik denk dat er veel jonge data professionals in iedere BVO rondlopen voor dit soort zaken, en dat scouting hier begint....
+2/-1

3 jaar geleden
Gaat hij in Scandinavie scouten? Welkom Mika. Kom maar met de grote talenten!
+1/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Uiteraard moet je deze man een kans geven en niet op voorhand alleen maar negatief zijn. Maar toegegeven, Feyenoord heeft het niet al te goed gedaan op de transfermarkt. Die club zou toch echt een budget moeten hebben dat groter is dan dan van 15 á 16 andere eredivisieclubs. Ik zou zelf meer vertrouwen hebben in een scout van AZ of Heerenveen.
+1/-0

3 jaar geleden
Zo zo, een scout van Feyenoord. Toe maar.
+2/-0

Je krijgt zelden of nooit te horen door wie een speler gescout is, daarover houden ze de Lipponen op elkaar.
+2/-1

3 jaar geleden
Lijkt mij dat een scout echt heel veel kennis van een club heeft, de strategie de prospects - dus best gevoelig zo’n overgang. Nou ja liever deze kant op dan andersom.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage