Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong PSV begint met nederlaag aan tweede seizoenshelft

5 januari 2021 20:38
Foto: Pro Shots

Jong PSV begint met nederlaag aan tweede seizoenshelft; image source: Pro Shots

Jong PSV is met een valse start begonnen aan het nieuwe jaar. Op PSV Campus De Herdgang ging de ploeg met 2-3 onderuit tegen Go Ahead Eagles. Ondanks dat de Deventenaren liefst 10 spelers misten vanwege positieve coronatesten stond het bij rust met 0-2 voor, al had Jong PSV het betere van het spel. Toen vlak na rust ook nog de 0-3 viel leek het duel beslist. Via doelpunten van Kristofer Kristinsson en Nigel Thomas kwam de spanning weer volledig terug, maar tot een gelijkspel leidde dat echter niet meer.

Opstelling Jong PSV: Delanghe, Sambo (81' Daverveld), Kreekels, Felipe, Oppegard, Matuta (66' Doudah), Kjolo (66' Tielemans), Saibari, Kristinsson (81' Thomas), Toure (66' Bakayoko), Antonisse
Tags

jong kristinsson antonisse bakayoko coronatesten daverveld delanghe doudah eagles felipe herdgang kjolo kreekels kristofer matuta nigel oppegard saibari sambo tielemans toure valse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Wederom een onnodige nederlaag tegen een zwak en verzwakt GAE. Sambo en Oppegard hebben nog veel te leren. Delanghe had niks te doen maar kreeg er toch 3 om de oren. Absoluut dieptepunt is die Felipe. Wat een parodie op een verdediger. Snel doorselecteren en een fatsoenlijke centrale verdediger opstellen. Veel hoger dan plek 16 komt dit JPSV niet.Veel te onstabiel. Veel kansen in de eerste 20 minuten maar geen rendement. Ik verwacht meer van volgend seizoen met RvN als hoofdtrainer.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je hebt een scherpe pen Estudiantes. We komen grotendeels overeen. Oppegard was niet super maar het talent is er overduidelijk. Deze jongen moet spelen bij JPSV om sterker te worden maar is goed genoeg als back-up voor Max. Niet te moeilijk over doen. Sambo is een ander geval: uitgeleerd bij JPSV en extra wedstrijden op dit niveau spelen werkt contraproductief. Deze jongen heeft alles in zich om in de schaduw van Denzel te groeien. Nu al goed genoeg als back-up en concurrent voor Denzel. Voordeel is dat je Comenencia kan doorschuiven naar JPSV.
+0/-1

 
1 jaar geleden
Ik ben het vaak eens met de kritische analyse van P-Hawk over JPSV en zijn kennis over spelers uit het team van RvN. Echter wat Sambo en Oppegard betreft denk ik dat JPSV op dit moment hun niveau is.Beide spelers zijn nog lang niet toe aan het niveau van PSV1. Dus laat ze lekker bij JPSV ballen ipv de bank warm te houden bij PSV1. Daar hebben ze meer aan dan die 5 minuten in PSV1.
+1/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
1 jaar geleden
Concurrent voor Denzel, laat me niet lachen. Heb je hem wel eens een bal over 20 meter zien spelen ? Als dit voortaan het niveau moet worden.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Je had misschien iets anders kunnen zeggen in vergelijk met Denzel, maar je haalt een van de dingen aan waar Sambo heel sterk in is: zijn passing. In rust is het zuiver, onder druk is het zuiver en beheerst, zowel links als rechts is het zuiver. Als deze jongen aan de bal is er nauwelijks balverlies, veel precisie op het juiste aanspeelbeen van de medespeler en veel goede keuzes en voorzettingen. De hele rechtermiddenkant is met hem aan de bal comfortabel, de twee eerste middenvelders zakken nauwelijks extra in en wordt met vertrouwen de weg naar voren gezocht. Daardoor kan JPSV soms ook de optie met drie verdedigers spelen.
+2/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een ongelofelijke teleurstelling deze wedstrijd weer waarbij de zwaktes van JPSV weer in de schijnwerpers kwamen te staan. Aanvallend onmachtig, gebrek aan kwaliteit, slecht wisselbeleid en persoonlijke fouten. Tegen een sterk gehavend GAE had ik misschien wat opportunistisch gehoopt op een simpele overwinning: tenslotte nu Uneken weggaat zal hij wel willen/moeten gaan winnen en steeds meer de beste 11 opstellen. Dat gebeurde deze wedstrijd niet. JPSV had initieel de overhand, kwam tot schotpogingen maar de vraag blijft altijd wie is goed genoeg, buiten Vertessen en Fofana om, om te scoren. Antonisse op de paal was pech maar de rest was kansloos en onmachtig terwijl het echt goede kansen waren. Een onbegrijpelijke blunder van Felipe resulteerde in de 1-0 en de ellende begon zich weer op te stapelen. De 2-0 was een tweede cadeautje en het lot was bezegeld. Felipe was rijp voor een wissel in de rust, wat niet gebeurde, zijn verdedigende onvolkomenheden toont en prompt is het 3-0 en game over. Deze jongen is uitgebreid bekeken en naar mijn weten meerdere keren op stage geweest, maar ik zie niet waarop besloten is hem vast te leggen. Geen positioneel gevoel, positioneel zwak, onzeker en matig aan de bal en niet de wil om de nul te houden. Het feit dat hij vervolgens de hele wedstrijd blijft staan daar begrijp ik helemaal niks van. Seelt en Leysen heb je op de bank dus geen excuses niet te wisselen. JPSV deed nog wel wat terug maar de overtuiging zat er niet in. Als ik het zo bekijk dan kan je de nederlaag vast op het wedstrijdformulier invullen als Fofana ontbreekt en dissonanten de hand boven het hoofd wordt gehouden. Toch twee positieve noten: de eerste had in niet voorzien maar lag op basis van wat ik eerder aangaf voor de hand: Saibari op de 6 positie. Hele goede ingeving van Uneken. Saibari een beetje onwenning maar de moeite om dit een 5 tal wedstrijden achter elkaar te proberen. Daarnaast het debuut van Bakayoko! In mijn vorige post had ik aangegeven dat dit een optie zou moeten zijn dus hartstikke goed en hartstikke leuk voor die jongen. Ik krijg het gevoel dat Uneken meeleest met de posts van JPSV dus bij deze: graag Comenencia mee op de bank en start eens met de beste 11 (om in de picture te komen bij andere clubs moet je resultaat gaan boeken dus wat kan jou het schelen!). Ruud is de natuurkijke opvolger en daar zou ik blij mee zijn aangezien het uitgangspunt van JPSV zou moeten zinn dat iedereen die speelt of coacht op de deur van PSV1 zou moeten kunnen bonken. Of er een rol voor Fred Bouma te voorzien is volgend jaar is mij niet duidelijk. Je zou zeggen van wel maar gevoelsmatig denk ik het niet.
+1/-1

1 jaar geleden
Er gaat dus in ieder geval doorgeselecteerd worden,acht spelers mogen elders hun heil zoeken,en er volgt aanvulling vanuit de onder 18.
+2/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
1 jaar geleden
Schande dit resultaat. Je kan beter dit team opdoeken, totaal geen speler die überhaupt PSV 1 haalt. En laat die trainer alvast nu opstappen. Die heeft er geen zin meer in.
+2/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
"Clubs die nog op zoek zijn naar versterking, kunnen bij PSV mogelijk hun slag slaan. Acht talenten van het Jong-team mogen nog deze winter weg en PSV is bereid om bij interesse mee te denken".twittert Rick. Waar hij het talent bij die 8 "talenten" ziet is mij niet duidelijk geworden in de afgelopen jaren.Volkomen terecht deze doorselectie! En er volgen van de zomer nog een stuk of 5.Alleen echte talenten kunnen blijven.Dus niet iedereen die je het stempel talent geeft. "We" moeten eens wat minder strooien met de term "talent".
+2/-0

 
1 jaar geleden
Hieruit kan je halen dat van de 10 aflopende contracten Tielemans en Matuta niet bij de genoemde 8 behoren voorlopig. Tielemans wil ik graag terug zien volgend seizoen.

https://www.ed.nl/dossier-psv/acht-talenten-mogen-nog-deze-winter-weg-bij-psv-dat-wil-meedenken-bij-interesse~a06e1111/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_weblink
+0/-1


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.799 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

antidepressiva arnesen arnhem besmettingen bewijs corona democratie denederlandsegrondwet diego dooddoener duitsland eredivisie farmaceuten feyenoord guti lammers lindsaywilson nederland noodwet onbenul onzin overheid rosario sangare schmidt shevchenko skipper vaccineren veerman zaka