Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV kan zondag bij winst koppositie in handen nemen

7 januari 2021 08:56

PSV begint zondag aan de tweede seizoenshelft en direct staat er een absolute kraker op het programma. In Amsterdam treft Roger Schmidt koploper Ajax, die na 14 wedstrijden op één punt boven PSV staat. Een overwinning zou daarom betekenen dat de ploeg de koppositie overneemt.

64 keer eerder nam PSV het in Amsterdam op tegen Ajax voor de Eredivisie. Daarvan wist het 21 keer te winnen, speelde het 9 keer gelijk en verloor het 34 keer. Sinds Ajax speelt in de ArenA is de balans volledig anders. PSV wist sindsdien 11 keer te winnen, speelde het 4 keer gelijk en verloor het 9 keer.

De grootste overwinning werd behaald in het seizoen 2004/2005 toen PSV met een ontketende Mark van Bommel als aanvoerder met 0-4 wist te winnen. Het zorgde er voor dat na een uur spelen het stadion al grotendeels leeg was. In oktober 2015 werd voor het laatst gewonnen toen PSV dankzij twee treffers van Gastón Pereiro met 1-2 te sterk was. De laatste drie seizoenen eindigden in een nederlaag.

Beide selecties kennen voldoende spelers met een verleden bij de andere club. Zo zijn Zakaria Labyad en Klaas Jan Huntelaar afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV en kwamen ze uiteindelijk ook beiden tot het eerste elftal. Assistent-trainer Michael Reiziger eindigde in 2007 bij PSV zijn loopbaan als speler, terwijl trainer Erik ten Hag onder Fred Rutten assistent bij PSV was. Keeperstrainer Anton Scheutjens was in totaal vijf seizoenen keeperstrainer bij PSV.

Pablo Rosario en Donyell Malen speelden beiden in de jeugdopleiding van Ajax, maar kwamen niet in actie in het eerste elftal. Na vier jaar Amsterdam en 119 officiële wedstrijden maakte Nick Viergever in de zomer van 2018 de directe overstap naar PSV.




Tags

anton arena bommel eredivisie hag huntelaar kraker labyad malen michael overneemt pereiro reiziger roger rosario rutten scheutjens schmidt viergever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage