Transparent
Inloggen
Sluiten

Eran Zahavi: 'Tot het einde was het een pittige strijd'

10 januari 2021 21:17

Eran Zahavi gaf in gesprek met ESPN aan een dubbel gevoel overgehouden te hebben aan de wedstrijd tegen Ajax. "Het was een zware wedstrijd. We kwamen met 0-2 voor, maar Ajax bracht veel spelers naar voren en speelden goed in balbezit. Daar konden we moeilijk mee om gaan", aldus Zahavi. "Maar ik ben trots op mijn team. We hebben gevochten tot het eind en een goede prestatie geleverd tegen een lastige tegenstander. Tot het einde was het een pittige strijd."

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. "We zetten ze hoog onder druk en daar konden zij niet mee omgaan. We scoorden snel twee doelpunten, maar daarna konden zij er steeds beter mee om gaan en domineerden ze de wedstrijd", zo gaf hij aan. "Het was ook niet makkelijk. We speelden een uitwedstrijd tegen een erg goede ploeg. We zijn uiteindelijk blij met een punt. We kijken er naar uit om meer punten te halen."

Het niveau van de beginfase kon echter niet de hele wedstrijd vast gehouden worden. "Dat komt ook omdat Ajax er op een gegeven moment goed mee om kon gaan. Zij speelden goed aan de bal met veel spelers tussen de linies", zei hij daarover.

Zahavi was tijdens zijn rentree direct belangrijk met twee treffers. "Het was een lastig begin voor mij met corona bij de nationale ploeg. Ik kon niet eens tien dagen met de groep trainen. Pas tijdens deze break heb ik voor het eerst tien dagen met de groep kunnen trainen. Dat is voor een speler heel belangrijk, zeker als je uit het buitenland komt. Het zal alleen nog maar beter gaan. Ik blijf geduldig en zal hard voor het team blijven werken", reageerde hij daarover. "Het voelt voor mij als een nieuwe start. Ik begon in december in China aan het seizoen en speelde tot vorige maand toen ik geblesseerd raakte. Mijn lichaam en mijn geest zijn nu weer fris. Ik voel me nu weer beter en ik hoop dat het op deze manier verder blijft gaan."




Tags

zahavi eran beginfase china corona domineerden espn geest overgehouden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.848 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage