Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong PSV mede dankzij heerlijke goal van Nigel Thomas te sterk voor FC Dordrecht

11 januari 2021 22:53
Foto: Pro Shots

Jong PSV mede dankzij heerlijke goal van Nigel Thomas te sterk voor FC Dordrecht; image source: Pro Shots

Jong PSV heeft dinsdag weten te winnen op bezoek bij FC Dordrecht. De ploeg van Peter Uneken was uiteindelijk met 2-3 te sterk. Jong PSV kende in de eerste helft geen enkel probleem met FC Dordrecht. Het kreeg kans op kans, terwijl de thuisploeg aanvallend helemaal niets voor elkaar kreeg. Het was dan ook wachten op de openingstreffer en die volgde een minuut voor rust. Weliswaar met enige hulp, omdat Dordrecht-verdediger Bliek de bal in eigen doel werkte.

Na rust was het al snel weer gelijk. Na geklungel in de defensie was het eerste schot op doel van Dordrecht direct raak. Jong PSV bleef echter overduidelijk de betere ploeg en zorgde direct weer voor een hoop aanvallende druk. Mathias Kjølø wist dat halverwege de tweede helft te bekronen met een nieuwe voorsprong en twee minuten later zorgde invaller Nigel Thomas met een heerlijke vrije trap voor de derde treffer. Dordrecht kwam in de slotfase terug tot 2-3 nadat de tweede poging op doel ook direct tegen de touwen ging. In het restant gebeurde echter niets meer, zodat Jong PSV drie punten overhield aan het duel.

Voor Kyan van Dorp was het een bijzondere wedstrijd, omdat de 20-jarige doelman zijn debuut maakte. Hij speelde in plaats van Vincent Müller, omdat de Duitser tijdens de warming-up geblesseerd raakte. Voor Johan Bakayoko was het zijn eerste basisplaats bij Jong PSV.

Opstelling Jong PSV: Van Dorp, Sambo, Kreekels, Daverveld, Oppegard, Saibari, Doudah (81' Matuta), Kristinsson, Antonisse (81' Timan) , Kjølø, Bakayoko (64' Thomas)
Tags

jong dordrecht nigel bakayoko dorp antonisse bliek daverveld doudah geklungel kreekels kristinsson kyan matuta muller oppegard poging saibari sambo timan uneken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Wat was Dordrecht ontzettend zwak. Dordrecht had 5 doelpogingen waarvan 2 schoten op doel en 3 schoten naast.JPSV had 21 doelpogingen. En dan toch slechts met 2-3 winnen. Geeft dit seizoen precies weer waar de problemen liggen. Voorin niet effectief en achterin weer ongelooflijk zwak.
+3/-0

6 maanden geleden
Slaapverwekkende partij waarin JPSV niets te vrezen had van Dordrecht, maar ook zelf onmachtig was de wedstrijd vakkundig koud te maken. Het keerpunt in de wedstrijd was het inbrengen van Thomas die veel energie en doelgerichtheid in het team bracht. Goed gezien door Uneken. Ondanks dat Bakayoko goed zijn best deed was JPSV aanvallened onmachtig en is het toch verbazingwekkend dat schoten binnen 10 meter van de doellijn zo slecht worden afgewerkt (niet op goal, geen kracht). Verder speelde Oppegard behoorlijk, Sambo ondermaats en liet zich ongeinteresseerd verschalken bij de tweede tegengoal. Zonde! Uneken experimenteert met afwisselend Klojo, Saibari en Tielemans (ondanks dat hij niet speelde) op de 6,8 en 10 posities, maar zonder echt overduidelijke ideale uitlijning. Het gehanteerde Schmidt systeem blijft voor deze jongens lastig uitvoerbaar. Desalniettemin eindelijk 3 punten, en dat kon eigenlijk niet anders, zelfs als je JPSV heet tegen dit ultrazwakke Dordrecht.
PS. Hoop dat ESPN de wedstrijden van JPSV blijft uitzenden in zn geheel.
+0/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afkeer belgie berghuis boer bruma daguardo dak dame dumfries gakpo gravenberch jong klompje kopman kruijswijk linksbuiten malen nederland nos oekraine onzin oranje poels promes roglic roon teze tour weghorst zizou