Dramatisch PSV in eigen huis wederom onderuit tegen AZ

13 januari 2021 20:37

Dramatisch PSV in eigen huis wederom onderuit tegen AZ; image source: Pro Shots

PSV is woensdag tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. Na een barslechte wedstrijd ging de ploeg met 1-3 onderuit. Philipp Max maakte de enige Eindhovense treffer.

Het duel tegen AZ verliep uitermate moeizaam. De Alkmaarders trokken zich gegroepeerd terug en PSV was aanvallend niet in staat om gevaarlijk te worden. Wat volgde was een duel waarbij nauwelijks iets gebeurde. Het eerste echte gevaar volgde pas na een half uur en was bovendien direct raak.

Na een tegenaanval werd Boadu diepgestuurd. De spits van AZ leek in een onmogelijke positie te komen om te scoren, maar omdat hij door Yvon Mvogo onderuit werd gehaald kreeg hij een strafschop en die werd door Koopmeiners benut. PSV leek het vervolgens helemaal kwijt te zijn en het was wachten op een tweede treffer van AZ. Daaraan leek het nog te ontsnappen nadat Olivier Boscagli net op tijd de bal weg kom tikken na een nieuwe counter. Uit de hoekschop die daaruit volgde maakte Koopmeiners echter op schitterende wijze alsnog de 0-2. Dat was ook direct de ruststand.

Na rust kwam PSV beter uit de kleedkamer en werd AZ teruggedrongen. Het leidde echter nog niet tot kansen omdat er maar geen gaatje gevonden werd in de defensie van de Alkmaarders. De aansluitingstreffer kwam er echter wel. Na een uur spelen schoot Philipp Max op heerlijke wijze een vrije trap binnen.

Nu was het AZ dat het helemaal kwijt leek te zijn. PSV was echter te slordig om daar gebruik van te maken. De Alkmaarders vielen vooral op door regelmatig zwaar geblesseerd op het gras te liggen, waarna ze direct weer op stonden omdat er geen vrije trap gegeven werd.

Kansen kwamen er echter niet, waardoor in de slotfase een dubbele wissel werd gebracht door Roger Schmidt. Onder andere Marco van Ginkel kwam binnen de lijnen en voor de middenvelder waren het zijn eerste minuten sinds mei 2018. Er kwam iets meer dreiging, maar verder dan een slappe kopbal van Boscagli kwam de ploeg niet. In de laatste minuut kwam er bovendien nog een derde tegentreffer toen Stengs uit een counter op doel schoot en Jordan Teze die bal van richting veranderde.