Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing PSV-Ajax

22 maart 2003 10:02

Verslaggever: RvN

Zondagmiddag om 13.00 uur staat de klassieker tussen PSV en Ajax op het programma in het Philips Stadion. De wedstrijd wordt live uitgezonden door Canal+. Voor zover wij nu weten zal de wedstrijd in Korea alleen via de kabel uitgezonden worden en niet via internet.

De wedstrijd kan beslissend zijn voor het kampioenschap. Bij winst loopt PSV uit naar tien punten voorsprong en is het bijna niet meer te achterhalen. Bij verlies bedraagt de voorsprong nog vier punten. Dit seizoen werden de klassiekers gewonnen door de uitspelende club. Het is aan PSV om die trend te doorbreken al zullen de Eindhovenaren niet ontevreden zijn met een gelijkspel in eigen huis.

Aan de kant van de Eindhovenaren ontbreken Park Ji-sung, Kevin Hofland en de Braziliaan Marquinho met blessures. De vorige week geschorste Kezman en de geblesseerde Vogel keren weer terug in de selectie.

Vermoedelijke opstelling PSV: Waterreus; Bogelund, Ooijer, Bouma en Lee; Rommedahl, Vogel, Van Bommel en Robben; Leandro en Kezman.

Aan de kant van de Amsterdammers ontbreken Heitinga, Litmanen, Seedorf, Stekelenburg en Wamberto met blessures. Ajax is zonder verdere fysieke problemen teruggekomen uit Rome van het Champions League duel van afgelopen woensdag. Vooralsnog lijken de vermoeidheidsproblemen door de enorme morale opsteker die de selectie heeft gekregen door de kwalificatie voor de kwartfinale, beperkt te blijven.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Lobont; Trabelsi, Pasanen, Chivu en O'Brien; Pienaar, Galasek, Van der Vaart en Maxwell; Ibrahimovic en Van der Meyde.

Meer op




Tags

kezman vogel voorbeschouwing bogelund bommel bouma braziliaan brien canal chivu galasek heitinga hofland ibrahimovic kabel klassieker klassiekers korea kwalificatie leandro lee litmanen lobont marquinho maxwell meyde morale ooijer opsteker park pasanen pienaar robben rome rommedahl seedorf stekelenburg sung trabelsi trend vaart vermoeidheidsproblemen wamberto waterreus

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte