Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'We hebben de wedstrijd op een paar momenten verloren'

13 januari 2021 22:24

Roger Schmidt kreeg in gesprek met ESPN de vraag of hij een verklaring had waarom het mis ging tegen AZ. "We maken achterin te veel fouten en aanvallend konden we de oplossingen niet vinden om doelpunten te maken", aldus Schmidt. "We begonnen nog wel goed. We controleerden de wedstrijd en in tien minuten verliezen we dan de wedstrijd. Die penalty was onnodig en die goal daarna ook."

De Duitser vond niet dat PSV met te weinig energie speelde. "Ik zag een wedstrijd waarin we echt goed begonnen. We waren heel gefocust en geduldig. AZ was dat ook en dan is het niet makkelijk om tot kansen te komen. We hadden wel volledig de controle", zo gaf hij aan. "De eerste aanval van hun was die penalty. Daarna was het een andere wedstrijd. In de tweede helft speelden we met veel intensiteit. 40 minuten speelden we op hun helft. Uiteindelijk moet je alleen wel in hun strafschopgebied komen om tot kansen te komen. Dat lukte vandaag niet en daarom is de nederlaag terecht."

PSV zag Vitesse voorbij komen op de ranglijst, maar dat zegt volgens Schmidt nog niets over de titelrace. "We hebben pas 16 wedstrijden gespeeld", zei hij daarover. "We moeten deze wedstrijd gebruiken om beter te worden. Het was zeker niet volledig slecht. We hebben de wedstrijd op een paar momenten verloren. In de volgende wedstrijd moeten we zorgen dat we altijd gefocust zijn en sommige dingen beter doen dan vandaag."

Schmidt was in de rust nog woedend in de kleedkamer. "Een paar spelers speelden top. Jordan Teze, Olivier Boscagli, Ibrahim Sangaré en Pablo Rosario waren top. Zij speelden alsof ze kampioen wilden worden. De rest moet ook op dat niveau spelen en dat hebben we vandaag geleerd", aldus de trainer.
Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt roger boscagli controleerden espn intensiteit jordan rosario sangare teze vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.906 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

afrika anti basarnhem besmettingen boscagli corona covid derksen durf feyenoord gakpo geschopt ginkel gotze hendrikus knvb madueke malen maurice nederland nijhuis racist rascistisch rosario sangare schmidt shevchenko vhtlsaw vitesse zahavi