Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Op basis van de tweede helft verdienden we het om te winnen'

19 januari 2021 23:34

Roger Schmidt gaf in gesprek met ESPN aan dat hij al had verwacht dat het tegen FC Volendam lastig zou worden. "Het is ook gewoon een zwaar programma", aldus Schmidt. "Uiteindelijk hebben we een goede tweede helft gespeeld. We hadden het onder controle. In de eerste helft moest Lars een paar belangrijke reddingen verrichten om ons in de wedstrijd te houden. Soms heb je de keeper nodig en er stond een goede keeper in het doel vandaag. De tweede helft ging het beter. Ook vanwege de wind werd het wat makkelijker. Op basis van de tweede helft verdienden we het om te winnen."

De Duitser vond zijn ploeg in de eerste helft een vermoeide indruk maken. "Dat is ook normaal. Zaterdag hebben we nog in de sneeuw op kunstgras gespeeld", zo gaf hij aan. "Daarvoor ook nog tegen AZ en Ajax. Het was onze vierde wedstrijd in negen dagen. We speelden steeds met vrijwel dezelfde opstelling. Op dit moment hebben we een vrij smalle selectie. Ik wilde nog een paar frisse spelers op de bank hebben, omdat ik verwacht had dat de beslissing pas aan het eind van de wedstrijd zou gaan vallen."

Volendam verdient volgens Schmidt ook alle credits. "Ze hebben het heel erg goed gedaan. Daarom zei ik vooraf ook al dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden", zei hij daarover. "Volendam speelt heel goed voetbal. Ze hebben veel lef, ook in balbezit en hebben individuele kwaliteit. Ze hebben een paar grote kansen gehad. Natuurlijk maakten wij een paar fouten in de eerste helft en verloren we te vaak de bal, maar dat is voetbal. Dit is de beker. Dat is nooit makkelijk. Daarom heeft PSV de afgelopen 30 jaar maar 3 keer de beker gewonnen."
Tags

schmidt roger volendam credits espn reddingen smalle vermoeide verrichten wind

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aisatti arsenal barcelona belastingvoordeel chelsea dumfries eigenaren eredivisie feyenoord floristhfc geografisch geografische gewone godenzoon historie ihataren ihattaren kloof liverpool madrid malen martinez milan nba rasmussen rensch shevchenko uefa var willy