Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Roger Schmidt: 'Over paar maanden zien we wel of we de optie lichten'

22 januari 2021 13:15 - SPORT1
Foto: Pro Shots

[Update] Roger Schmidt: "Over paar maanden zien we wel of we de optie lichten"; image source: Pro Shots

Volgens Florian Plettenberg van het Duitse SPORT1 zal Adrian Fein na dit seizoen weer vertrekken bij PSV. De middenvelder wordt voor een jaar gehuurd van Bayern München, maar de club heeft een optie tot koop bedongen. PSV wil deze echter niet gaan lichten, omdat het ontevreden is over de ontwikkeling van Fein. De Duitser speelde dit seizoen 13 officiële wedstrijden voor PSV, waarvan 2 in de basis.

Schmidt werd vrijdag op de persconferentie ook gevraagd naar de situatie van Fein bij PSV en het feit dat hij weinig in actie komt. "Hij heeft een paar goede wedstrijden gespeeld, maar hij moet zich nog ontwikkelen om een completere voetballer te worden. Hij is in balbezit goed, maar voetbal is meer dan dat", aldus Schmidt. "Zeker in deze tijd met onze hoge doelen moet ik op zoek naar de juiste balans. Dinsdag was tegen Volendam Ryan Thomas een meer betrouwbaardere speler op alle facetten. Spelers als Fein moeten zich daarin nog ontwikkelen."

Dat PSV al besloten heeft om de optie tot koop niet te lichten klopt echter niet volgens Schmidt. "We gaan komende maanden kijken hoe hij zich ontwikkelt", zei hij daarover. "We zitten pas halverwege het seizoen en hij heeft veel potentieel. Daarna zien we het wel en maken we een beslissing."
Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt fein roger adrian bayern completere facetten florian plettenberg potentieel volendam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Als je kijkt waar hij staat in de pikorde lijkt het me duidelijk dat je er geen 6 miljoen voor af gaat tikken. Nieuwe spelers moeten een directe toegevoegde waarde hebben, verder aanvullen uit Jong en de jeugd.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Nou... als ik zie wie er voor hem in de pikorde staan vraag ik me af wat nou echt het probleem is. Fein of de pikorde?
+4/-0

 
2 maanden geleden
Je kan ook zeggen dat als je er in deze pikorde niet slaagt hoger te staan, je bij PSV niks te zoeken hebt. ;)

Denk dat hij echt wel potentie heeft, maar dat het vaak te flegmatiek is.
Als hij echt top was, zou hij natuurlijk niet door Bayern verhuurd zijn met een optie tot koop.

Krijg bij hem zo'n beetje het idee dat hij met dezelfde desinteresse over het veld gaat als Orlando Engelaar.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat kan ook ja.

Ik vind het er meer lijken dat Schmidt geen voetballers op het middenveld wil. Voorin moet ze maar voetballen. Maar hoe komt die bal daar... Precies, die komt daar maar heel moeilijk en liever via de backs. Daarom had Volendam het zo makkelijk de eerste helft. Je schopt de bal naar het middenveld en je kunt heerlijk voetballen daar. Op het moment dat de backs ook nog naar voren zijn heb je helemaal vrij baan.

Leuk die tactiek van Schmidt maar de zwaktes zijn inmiddels wel duidelijk en zelfs kleine clubs weten daar prima gebruik van te maken.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Dat vind ik iets te kort door de bocht. Werkt het plan van Schmidt niet of wordt het niet goed uitgevoerd? Ik ben er nog niet uit. Op zich heb je met 2 aanvallers, 2 aanvallende middenvelders en opkomende backs natuurlijk een super aanvallend elftal staan. Sangare en Rosario zijn dan het slot op de deur en met name Rosario heeft met grote regelmaat toch wel een aantal briljante passes in huis. Nu de aanvallende middenvelders weg zijn gevallen stokt het en kunnen we de bal nauwelijks in de ploeg houden. Thomas en Mauro zijn harde werkers, net als Hendrix, maar missen de kwaliteiten om spelers voor de goal te zetten of om goals te maken. Zet ze onder druk en we verspelen de bal. Helaas hebben we PSV nog niet veel in de sterkste opstelling zien spelen, dus het is moeilijk om te zeggen wat er dan zou gebeuren. Maar als je een van Ginkel, Gakpo of Gotze een metertje teveel geeft ligt het balletje in het net. Dat soort spelers ontbreekt nu gewoon en daarom is er te weinig dreiging.
+1/-0

 
2 maanden geleden
De spelers zijn (vooruit, op dit moment) duidelijk niet goed genoeg om uit te voeren wat Schmidt wil. Als ze dit wel kunnen zouden we beter spelen, minder billenknijpen en tegen minder puntverlies aanlopen.

Dan kun je 2 dingen doen. Wachten tot de geblesseerde spelers er weer zijn en in de tussentijd hele slechte wedstrijden spelen, met het risico op nog meer puntverlies en jezelf uitschakelen voor alles en dat dan in de hoop dat het eindelijk allemaal door een godswonder gaat lopen en goed komt, of je past je plan in de tussentijd iets aan en houdt meer rekening met wat de spelers die je wel hebt kunnen.

Dat Rosario soms een hele goede pass geeft is mooi, maar is dat voldoende om alle bedroevend slechte passes en het non-voetbal op het middenveld te accepteren en daarmee vast te houden aan het systeem? Naar mijn mening, iig op dit moment, dus niet. Van Bommel was net zo star, zijn we niks mee opgeschoten.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Schmid heeft een plan en dat wil hij uitvoeren. We zitten in een leerproces om van reactief anti voetbal naar attractief voetbal op basis van eigen kunnen. Ik ben daar persoonlijk erg blij mee, want wat heb ik me kapot geërgerd aan het PSV wat we al jaren zien ploeteren en Europees geen deuk meer in een pakje boter kon schoppen. Dat er iets moest veranderen is duidelijk. Ik zie dit jaar ook als een leerjaar en alles wat we pakken is mooi meegenomen. We hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in saaie niets toevoegende middenvelders en de pareltjes op de bank gezet. Nu zal eer een schifting gemaakt moeten worden. Hard werken alleen is niet genoeg meer. Ik zie ook weinig mogelijkheden om anders te spelen. We hebben geen buitenspelers, geen fitte nummer 10, dus wat dan... Wat betreft Rosario, het kan nog een stuk beter, maar hij brengt wel snleheid in het spel door zijn directe passing. Dat gaat gepaard met risico en mag natuurlijk niet rond de eigen 16. Als de spelers goed staan kun je dat risico ondervangen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Qua voetballend vermogen minimaal 50x beter dan Rosario.....en ook beter dan Mauro, Thomas etc
+1/-0

2 maanden geleden
Nou Fein komt nauwelijks in de plannen voor,en voor een reserve ga je zeker geen 6 miljoen aftikken.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik snap dat dan niet? Je weet toch wat voor soort speler hij is, waar zijn kwaliteiten en zijn zwaktes liggen. Of had hij zich op trainingen en die anderhalve wedstrijd dan ineens drastisch moeten verbeteren?
+1/-0

2 maanden geleden
Dit begint wel T.Lato trekjes te krijgen. Huren voor een klap geld en dan geen gebruik ervan maken. Maar het lijkt me duidelijk dat Schmidt vindt dat ie defensief als middenvelder onvoldoende werk verricht. En daar heeft ie het in München ook niet mee gered.

Die Lato blijft trouwens een raar verhaal. Heeft toch weer 9 wedstrijden meegedaan dit seizoen bij Valencia als 2e linksback, waarvan 5 bijna volledig. Wel voldoende voor LaLiga en niet voor de eredivisie? Nog steeds een mysterie.
+1/-0

2 maanden geleden
Ongelofelijk dat hij 40e keus is. 1 van de beste voetballers die we hebben! Zet hem is naast sangare aub!! En koop die man. Als ie bv naar Ajax zou gaan is ie binnen 1 seizoen 40mln waard.
+2/-0

 
Helmondpsv2021 (geschorst)
2 maanden geleden (gewijzigd en gesloten)
Inderdaad echt zeer ongeloofelijk!!! Hij stelt daar liever een van de slechtste spelers allertijde bij PSV voor op. Zal zijn naam maar niet noemen anders komt de fanclub weer in actie:))
+1/-0

2 maanden geleden
Ik vraag mij af, waarom hij geen wedstrijden met jong psv meespeelt. Je zou zeggen laat hem daar dan op zijn minst daar spelen om ritme op te doen
en zich daar eventueel verder te ontwikkelen.
+1/-0

2 maanden geleden
PSV does not want to pull this? Waar heeft deze man het over. Denk niet dat wij Fein gaan pullen nee.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aai basarnhem bok bol brave cocufan crockett dumfries feyenoord handsregel ihattaren james jong knvb koen makke martinez mokken puber pubertjes sangare schmidt skipper sonny superster tamme var vertessen wild zahavi