Jong PSV hard onderuit in Leeuwarden

22 januari 2021 20:34

Jong PSV hard onderuit in Leeuwarden; image source: Pro Shots

Jong PSV is vrijdagavond tegen een ruime nederlaag aangelopen. Op bezoek bij koploper Cambuur ging de ploeg van Peter Uneken met 5-1 onderuit. Via Jeremy Antonisse kwam Jong PSV na vijf minuten nog op voorsprong, maar zwak verdedigen aan Eindhovense kant werd meerdere malen afgestraft. Bij rust stond de ploeg al met 3-1 achter en na rust liep Cambuur uit naar een terechte 5-1 overwinning.

Opstelling Jong PSV: Delanghe, Kreekels, Daverveld, Leysen, Oppegard, Saibari (46' Matuta), Doudah (79' Timan), Thomas (79' Bakayoko), Antonisse (87' Fofana), Kjolo, Piroe (87' Tielemans)

jong antonisse cambuur bakayoko daverveld delanghe doudah fofana jeremy kjolo kreekels leysen malen matuta oppegard piroe saibari tielemans timan uneken

3 jaar geleden
We hebben al veel slechte wedstrijden gezien dit seizoen maar deze wedstrijd is een absoluut dieptepunt dit seizoen. De afwezigheid van Sambo was niet alleen overduidelijk zichtbaar maar ook voorspelbaar. Het is diep triest dat de technische staf uiteindelijk met deze achterhoede op de proppen komt. Kreekels is de enige centrale verdediger die voor het niveau van JPSV degelijk is, maar wordt op rechtsback geposteerd wat zonder Seelt een gapend gat veroorzaakt centraal achterin. Het enige alternatief was Comenencia te laten debuteren, maar die zat niet bij de selectie.. Er tekent zich een wedstrijd af waarin er werkelijk niks klopt achterin. Waar de eerste 10 minuten nog voor JPSV waren met een onverwachte 1-0 tot gevolg werden de grote kansen en doepunten tegen aan elkaar geregen. De hoge camera positie in het stadion van Cambuur gaf de gelegenheid het speelveld in een wat breder perspectief te bekijken wat een goed zicht gaf op de grote puinbak. Het centrale duo viel volledig door de mand, waarbij Leysen het absoluter dieptepunt was. Deze jongen had geen enkel idee wat hij aan het doen was en waar zijn tegenstander was. Oppegard komt in een aanvallende ploeg beter tot zijn recht en speelde verdedigend fragiel. Je verwacht eigenlijk na 20 minuten al een tactische omzetting of een wissel, maar tot mijn stijgende verbazing is dit gedurende de gehele 90 minuten niet gebeurd. Een hele dikke onvoldoende voor de technische staf wetende dat er uiteindelijk wel tegen de 15 grote 1-op-1 kansen waren voor Cambuur. Tactisch verviel JPSV steeds in dezelfde fout door de voortste vier hoog te laten staan (ik wil het nog niet eens druk zetten noemen), waardoor het een relatief koud kunstje wat voor Cambuur om de vrije mensen te zoeken en zo gemakkelijk overtallen te creeeren op aanvallend vlak. De rest van de spelers was matig en je merkt dat het wegvallen van een puzzelstukje het door mij in de vorige wedstrijd nog aardig bevonden middenveld geen schim meer is. Het veld is te lang en de ruimtes worden te groot gelaten en klopt het meteen helemaal niet meer. Ik ga het nog een keer herhalen: wissel op posities, het is niet zo moeilijk. Echt een vette afgang op alle fronten.
+2/-0

De opmerking van de commentator dat JPSV aan de bal leuk oogde maar dat er kinderlijk naïef werd verdedigd vat de wedstrijd wel samen.Er stond met Leysen een 17 jarige debutant in het centrum van de verdediging die het tegen de ervaren Muhren dan ook moest afleggen. Het vijfde doelpunt was een foutje van Delanghe .Die bal mag er in de korte hoek nooit ingaan.Voor volgend seizoen vooral verdedigend lering trekken uit zulke wedstrijden.JPSV krijgt veels te makkelijk doelpunten tegen.
+1/-0

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage