Transparent
Inloggen
Sluiten

Noni Madueke: 'Ik wist al dat het de juiste keuze was om naar Nederland en PSV te komen'

23 januari 2021 09:35 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Noni Madueke: "Ik wist al dat het de juiste keuze was om naar Nederland en PSV te komen"; image source: Pro Shots

Noni Madueke behoorde in oktober vorig jaar tot de selectie van Engeland onder 19. In tegenstelling tot de aanvaller van PSV wacht een groot deel van die ploeg nog altijd op hun debuut op het allerhoogste niveau. "In maart word ik 19 en ik heb al een hoop gespeeld én ook op hoog niveau vergeleken met bijna al mijn teamgenoten", aldus Madueke in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dus ja, ik wist al dat het de juiste keuze was om naar Nederland en PSV te komen. Maar dit bevestigt het nog eens."

Zijn ploeggenoten van Engeland onder 19 volgen hem op de voet. "De boys vragen me veel naar mijn ervaringen. Vooral ook hoe dat nou is, First team football", zo geeft hij aan. "De meesten spelen zelf in onder 23-teams, zij kennen dat nog helemaal niet. De meeste jongens op deze lijst zijn vrienden, ze appen me na wedstrijden. Zeggen goed gedaan, als ik scoor."

Mason Mount is als Engelse ex-Eredivisiespeler inmiddels doorgebroken in de top van de Premier League. Madueke ziet de middenvelder van Chelse aechter niet als voorbeeld. "Mount doet het heel goed bij Chelsea, maar heeft twee periodes van verhuur meegemaakt, na Vitesse ook bij Derby County op het tweede niveau in Engeland. Dat is niet de route die ik voor ogen heb", zegt hij daarover.
Discussieer mee op de forums


Tags

madueke engeland nederland mount aechter allerhoogste appen chelse chelsea county derby eredivisiespeler route scoor vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Verstandige woorden. Laten we hopen dat psv hiermee in de picture komt bij meer goede talentvolle spelers die in andere landen niet aan spelen toe komen.
+2/-0

2 maanden geleden
Slimme gozer die Noni, die gaat t nog ver schoppen en wij als PSV gaan er nog veel plezier aan beleven!
+2/-0

2 maanden geleden
Zou mooi zijn als het voor Noni en voor PSV goed uitpakt. Natuurlijk zijn we hem dan wel redelijk snel kwijt denk ik. Weet iemand hoe lang zijn contract nog loopt?
+1/-0

2 maanden geleden
Dan hoop ik dat je nog een aantal jaren hier re bewonderen bent ,, en dan voor vele miljoenen naar UK terug
+1/-0

2 maanden geleden
Deze vaker opstellen svp

Een echte professional, met voldoende talent om de halen.
Zou met Malen een koningskoppel moeten vormen en de eredivisie aan flarden schieten

Met Gakpo of Gotze daarachter, heb je de beste voorhoede van de eredivisie
+1/-0

2 maanden geleden
Deze jongen zou gewoon iedere wedstrijd moeten beginnen samen met Malen. Ontwikkelt zich van al onze talenten als snelste.
+1/-1

2 maanden geleden
Dit soort brutale transfers (zoals Malen ook destijds) ter voeding van initieel Jong PSV of jonger mis ik de laatste jaren (Madueke is 2,5 jaar geleden).

Kijkend naar de troosteloze resultaten van Jong PSV tijdens dit- en vorig seizoen lijkt de pijplijn naar het 1e elftal op dit moment nagenoeg leeg. Voor mijn gevoel wordt er al een hele poos niet meer noemenswaardig in geïnvesteerd. Ik hoop dat John de Jong hierin eens wat visie gaat tonen. Ruud van Nistelrooij is te groot om een seizoen lang onderin de KKD te ploeteren.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Tja.. die liggen ook niet elk jaar voor het oprapen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Erg simpel gedacht. Als je kijkt naar waar jong PSV mee begon en dan nu kijkt;
Delanghe, Sambo, Oppegard, Piroe, Vertessen hebben al (meermaals) meegetraind of zelfs gespeeld bij PSV 1.
Dan hebben ze in de winterstop ook nog een kleine doorselectie doorgevoerd (met Fofana als bekendste en meest getalenteerde daarvan) dan kan je wel verwachten dat ze middenmoot halen , maar ben je dan realistisch of naief.

Tuurlijk mag (en wellicht moet) jong PSV hoger staan, helemaal als je ziet dat het veldspel zo slecht niet is, maar jong PSV levert nu wel echt zoals het zou moeten door 1 á 2 spelers per jaar te leveren aan PSV 1.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Je legt de lat erg laag. Als deze talenten werkelijk de potentie hebben om binnen nu en enkele seizoenen mee te draaien in een kampioenswaardige Eredivisieploeg dan speelden ze nu geen 2 seizoenen kelder KKD. Zo simpel is het helaas.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik leg de lat niet laag. Ik vind dat elk seizoen er gemiddeld (en minimaal) 1 speler uit jong PSV de stap moet gaan zetten naar PSV 1. Dit jaar heb je het dan over Ledezma, volgend seizoen Sambo en wellicht Delanghe. Het seizoen erna heb je dan Oppegard en Fofana.

Dit jaar trouwens ook Vertessen nog met promotie (al denk ik dat bij hem z'n lichaam het niet aan kan).

Maar denk eens Vertessen, Ledezma, Piroe terug bij jong PSV. Dat scheelt wel een slok op een borrel.
En let wel, het zijn jonge talenten die niet foutloos zijn door o.a. gebrek aan ervaring, dus neem je op de koop toe dat er achterin ook momenten van fouten zitten. Het hoofddoel is opleiden, daarna het klassement (al moet je wel presteren om in de "kkd" te blijven).

Mooiste voorbeeld is wellicht te zien in de documentaire over de jeugd van Barca jaren terug. Iedereen had het over de aanvallers, maar de trainers hadden het over een slungelige jongen achterin die nog wel eens foutje maakte. Zijn naam: Gerard Piqué.
+2/-0

2 maanden geleden
Vooropgesteld prima spelertje. Maar dit is volgens mij het 3e interview met Noni in korte tijd hier op deze pagina. Wat voegt dit nog toe?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Volgens mij is deze site er voor om PSV nieuws te verzamelen en te sorteren. Schrijven zelf niet, ja dan zit er wel eens wat tussen van dezelfde speler of strekking. Ik heb daar niet zo’n moeite mee.
Vind positief nieuws ook altijd wel leuk om te lezen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Oké ieder zijn of haar ding. Ik vind het een beetje veel van hetzelfde. De speler heeft het naar zijn zin in Eindhoven. De fans zijn fantastisch. Ik wil mij bij PSV ontwikkelen. Precies dé club voor mij. Niks mis mee hoor verder. Alleen erg saai en voorspelbaar. En dat dan meerdere malen via verschillende media: zelfde verhaal. Waar mediatraining al niet goed voor is.
+1/-0

2 maanden geleden
Aan deze jongen gaat PSV nog heel veel verdienen bij een transfer, zeker omdat het hoogstwaarschijnlijk een Engelse club wordt. Wmb. ècht een groot talent, als je op 18-jarige al zo scherp bent.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

basarnhem berghuis boscagli drommel espn feyenoord fortuna gakpo gotze hands ihattaren izecson jong madueke malen mvogo rkc rodriguez rosario sangare santos schmidt snor software teze unnerstall var vertessen zahavi zoet