PSV overtuigt niet, maar wint wel van RKC

23 januari 2021 21:53

PSV overtuigt niet, maar wint wel van RKC; image source: Pro Shots

PSV heeft zaterdag de Brabantse derby tegen RKC Waalwijk weten winnen. Het duel in het Philips Stadion eindigde in een 2-0 overwinning. Eran Zahavi en Pablo Rosario zorgden uiteindelijk voor de treffers voor de ploeg van Roger Schmidt.

PSV maakte vanaf het begin al direct een slappe indruk. In het eerste half uur kwam het slechts twee keer in de buurt van het doel van RKC, maar tot twee keer toe zorgde Mauro Júnior met een zwakke pass dat de aanval strandde. Diezelfde Mauro veroorzaakte ook de eerste grote kans voor RKC door knullig de bal te verspelen. Een geweldige reflex van Yvon Mvogo voorkwam dat oud-PSV'er Daneels voor de 0-1 zorgde. Een minuut later werd de doelman bovendien gered door de paal en zag enkele seconden later Jordan Teze op de doellijn redding brengen. Ook de vierde kans voor RKC werd geen treffer, omdat dit keer Mvogo met zijn voeten goed redding wist te brengen.

De ploeg had vlak daarvoor al een flinke tik moeten verwerken omdat Noni Madueke met een spierblessure uitviel. Donyell Malen was voor hem in de ploeg gekomen en hij had na iets meer dan 30 minuten spelen het eerste schot op doel van PSV. Zijn inzet kon echter worden gekeerd door Lamprou. Iets wat de doelman ook twee minuten later deed op een schot van Eran Zahavi. PSV kreeg steeds meer de overhand, maar leek zonder doelpunten het rustsignaal tegemoet te gaan. Zahavi dacht daar echter anders over. De Israëliër mocht in blessuretijd een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied en zorgde op schitterende wijze alsnog voor de 1-0.

PSV begon echter ook aan de tweede helft weer slap en dat leidde na ruim 10 minuten spelen tot de volgende kans van RKC. Mvogo stond op het verkeerde been, maar zag de bal uiteindelijk naast gaan. PSV bleef vervolgens eenvoudig overeind en wist na 73 minuten spelen met de eerste grote kans na rust bovendien zelf wel te scoren. Pablo Rosario wist een uitstekende wedstrijd te bekronen met een goede treffer. Voor de middenvelder was het zijn eerste treffer van het seizoen.

RKC leek het vertrouwen in een goed resultaat daarmee kwijt te zijn, waardoor PSV het duel eenvoudig uit kon spelen. Kansen kwamen er niet meer aan beide kanten, zodat het duel in een 2-0 zege eindigde voor de ploeg van Roger Schmidt.