Transparent
Inloggen
Sluiten

Zwak PSV in slotfase te sterk voor FC Emmen

26 januari 2021 21:52
Foto: Pro Shots

Zwak PSV in slotfase te sterk voor FC Emmen; image source: Pro Shots

PSV heeft dinsdag een zege weten te behalen op bezoek bij FC Emmen. Mauro Júnior en Eran Zahavi zorgden er uiteindelijk voor dat de ploeg met 0-2 wist te winnen op bezoek bij de nummer laatst.

PSV begon uitstekend aan het duel in Emmen en zette de thuisploeg direct vol onder druk. Eran Zahavi was al snel dicht bij een doelpunt toen een inzet van hem door een verdediger van richting werd veranderd. Doelman Telgenkamp kon echter nog net redding brengen, net zoals de keeper niet veel later ook deed op een verraderlijk schot van Donyell Malen.

Het tempo van de beginfase ging vervolgens iets liggen. PSV was wel overduidelijk de betere ploeg, maar kwam niet echt meer tot goede kansen. Dat duurde tot een klein half uur spelen toen Zahavi na een uitstekende vrije trap van Philipp Max een kopbal van de lijn zag gekeerd worden. De ploeg was in de passing echter veel te slordig, zodat het geen gebruik wist te maken van de grote ruimtes die er aan de zijkant lagen.

FC Emmen wist in de eerste helft aanvankelijk geen moment gevaarlijk te worden, maar raakte in de blessuretijd plotseling de paal met een afstandsschot. Het betekende dat het bij rust nog altijd 0-0 stond.

PSV begon zoals vaker dit seizoen een stuk slapper aan de tweede helft en dat leidde al snel tot een goede mogelijkheid voor de thuisploeg. Wederom was het gevaarlijk met een afstandsschot, maar dit keer ging deze net over het doel. Na een uur spelen leek PSV wel recht te hebben op een strafschop nadat Donyell Malen onderuit werd gehaald door Telgenkamp, maar scheidsrechter Manschot oordeelde dat de bal werd gespeeld. Ondanks dat de beelden anders uit leken te wijzen greep de VAR echter ook niet in.

Het spel werd er echter niet beter op. Pas 12 minuten voor tijd kreeg de ploeg de eerste goede mogelijkheid na rust, maar Malen zag een schot wederom gekeerd worden door de doelman. Het was echter toch PSV dat de voorsprong wist te pakken 10 minuten voor tijd. Een voorzet van de net ingevallen Mauro Júnior leek net te scherp voor Zahavi, maar belandde rechtstreeks in het doel.

PSV leek het duel vervolgens eenvoudig uit te kunnen spelen. FC Emmen probeerde wel aan te zetten, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Twee minuten voor tijd volgde bovendien de definitieve beslissing. Wederom gaf Mauro een voorzet en dit keer wist Zahavi deze uitstekend binnen te koppen. Het betekende dat Jeremy Antonisse zijn officiële debuut in het eerste elftal mocht maken. Nog geen minuut na die wissel kwam PSV echter met 10 man te staan toen Denzel Dumfries geblesseerd raakte na een overtreding.




Discussieer mee op de forums


Tags

emmen zahavi malen mauro betekende eran telgenkamp antonisse beginfase dumfries jeremy manschot oordeelde passing philipp slapper var verraderlijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage