Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wint klassieker thuis van Ajax:2-0

23 maart 2003 14:59

Verslaggever: RvN

PSV heeft vanmiddag in eigen huis met 2-0 gewonnen van Ajax. De Eindhovenaren kwamen geen moment in de problemen tegen Ajax. PSV had het spel gecopieerd dat Ajax speelde in de Champions League, resultaatvoetbal.

Na 10 minuten kwam PSV op voorsprong door een penalty van Kezman. Hatem Trabelsi bracht Robben met te hoog geheven been ten val in het strafschopgebied. Kezman benutte de terecht gegeven penalty feilloos hard in de rechterhoek.

PSV ging vervolgens terug en liet Ajax komen. De Amsterdammers waren vrij machteloos en konden geen enkele kans creeeren tegen de uitstekend opgestelde verdediging. Via de counter was PSV af en toe op snelheid gevaarlijk. Nadat Chivu met zijn tweede gele kaart van het veld moest (hij gooide een bal naar achteren in het gezicht van Van Bommel), kreeg PSV nog meer ruimte voorin. Vlak voor tijd besliste de Kezman met zijn tweede doelpunt de wedstrijd. Hij kwam naar binnen en tikte een goede assist van Rommedahl binnen.

PSV hield daarmee de drie punten in eigen huis en brak met de traditie dat de klassiekers gewonnen worden door de uitspelende ploegen. Voetballend gezien was de klassieker erg matig, ook van PSV kant. PSV had zich echter goed ingesteld op Ajax en gaf geen enkele kans weg. Geen moment was er in de wedstrijd dan ook het gevoel dat Ajax terug zou kunnen komen in de wedstrijd.

[later meer]

Meer op




Tags

kezman klassieker besliste bommel chivu counter creeeren gecopieerd geheven gooide hatem klassiekers machteloos rechterhoek resultaatvoetbal robben rommedahl tikte trabelsi val

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte