Transparent
Inloggen
Sluiten

Uitwedstrijden tegen Feyenoord zorgen vaak voor problemen

28 januari 2021 23:54

Voor PSV staat er zondag weer een topper op het programma, want de ploeg van Roger Schmidt neemt het dan in De Kuip op tegen Feyenoord. De Rotterdammers kennen een moeizame periode en verloren drie competitiewedstrijden op rij. Feyenoord staat daarom inmiddels acht punten achter op PSV.

Historisch gezien zijn uitwedstrijden tegen Feyenoord voor PSV in de competitie vaak lastig. Van de voorgaande 64 ontmoetingen werden er namelijk maar 12 gewonnen. 20 keer kende het duel geen winnaar, terwijl Feyenoord 32 keer wist te winnen. In het seizoen 1979/1980 werd met 0-3 de grootste overwinning ooit behaald. De laatste zege werd behaald in het seizoen 2017/2018 toen PSV met 1-3 won. Vorig seizoen wist Feyenoord met diezelfde cijfers te winnen. De nederlaag betekende een dag later het ontslag van Mark van Bommel als trainer.

Twee statistieken zullen voor PSV bovendien ook weinig vertrouwen geven. Sinds 1 januari 2019 wist de ploeg namelijk geen enkele topper tegen Feyenoord, Ajax of AZ te winnen. Van de acht gespeelde wedstrijden wist het maar vier punten te halen. Bovendien wist het dit seizoen nog geen enkele keer te winnen op bezoek bij een club uit het linkerrijtje. De duels tegen Ajax, FC Twente en sc Heerenveen eindigden in een gelijkspel, terwijl de veelbesproken wedstrijd tegen Vitesse verloren ging.

Na het vertrek van Luciano Narsingh kent de selectie van Feyenoord geen spelers meer met een verleden bij PSV. Wel was hoofdtrainer Dick Advocaat over twee periodes trainer bij PSV, terwijl assistent-trainer Zelkjo Petrovic als speler het shirt van PSV droeg. Pablo Rosario speelde een korte periode in de jeugdopleiding van Feyenoord.




Tags

feyenoord topper advocaat betekende bommel heerenveen historisch kuip linkerrijtje narsingh petrovic roger rosario schmidt twente vitesse zelkjo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage