Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong PSV in eigen huis onderuit tegen Jong Ajax

29 januari 2021 20:47
Foto: Pro Shots

Jong PSV in eigen huis onderuit tegen Jong Ajax; image source: Pro Shots

Jong PSV heeft vrijdag niet weten te winnen van Jong Ajax. De ploeg van Peter Uneken ging in eigen huis met 1-2 onderuit. Bij rust stond de ploeg al achter, maar in de tweede helft was Jong PSV de betere op het veld. Shurandy Sambo zorgde uiteindelijk dan ook voor de volkomen terechte gelijkmaker, maar enkele minuten later stond de ploeg toch weer op achterstand. Notabene Ünüvar, die in de eerste helft met rood van het veld gestuurd had moeten worden, zorgde voor het doelpunt.

In het restant van de wedstrijd kreeg Jong PSV geen serieuze mogelijkheden meer om tot scoren te komen, zodat het geen punt wist over te houden aan het duel.

Opstelling Jong PSV: Delanghe, Sambo, Kreekels, Daverveld, Oppegard (84' Vos), Matuta (64' Fofana), Kjolo, Doudah (84' Kristinsson), Thomas (46' Touré), Saibari, Antonisse
Tags

jong sambo antonisse daverveld delanghe doudah fofana kjolo kreekels kristinsson matuta oppegard saibari toure uneken unuvar vos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Probleem bij JPSV blijft het verdedigen en ook het risicovol uitverdedigen. De verdedigers verdienen een onvoldoende. Keeper Delanghe een kleine voldoende. Antonisse was onzichtbaar op een enkele leuke actie na. Saibari enkele kansen om zeep geholpen.Uiteindelijk weer 0 punten tegen een ook niet bijster sterk Ajax. Ben blij dat Uneken na dit seizoen vertrekt en dat Ruud het overneemt. Er is bij JPSV veel meer uit te halen. Teleurstellend seizoen.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Een matige maar desondanks wel vermakelijke wedstrijd tussen twee matige ploegen in de KKD. Het konijn uit de hoge hoed van Uneken was om sinds tijden Saibari weer in de spits te zetten en die beslissing pakte verrassend uit, maar leverde niet het gewenste resultaat op. Dat was wel te verwachten ook want op de vraag "Wie moet er nou bij JPSV gaan scoren" is Saibari veelal het antwoord niet. Hij kreeg zeker drie hele goede mogelijkheden aangeboden, maar het grote euvel van JPSV was ook in deze wedstrijd weer zichtbaar: het schieten tussen de palen en zuiverheid in de laatste pass. Achterin ontbreekt leiderschap en correctievermogen, iets wat je bij het niet spelen van De Haas (en die speelt niet vaak meer) zou moeten mogen verwachten van Kreekels, maar die staat nog niet sterk genoeg op het veld om dat op te eisen als Daverveld speelt. De wedstrijd voltrok zich als een typische gelijkspel wedstrijd en uiteindelijk was JAjax met meest effectief, terwijl JPSV de meeste kansen kreeg. Uiteindelijk maakt Sambo een goede goal en zag je het Denzel-DNA weer goed bij hem terug. Zet deze jongen nou gewoon eens op de bank bij het eerste. De technische staf heeft aanvallend gewisseld en beoogde de winst binnen te behalen, maar de meeste kritische noot die ik hier wil plaatsen is dat de wissel Fofana-Matuta niet de juiste was. Het zou beter zijn geweest Saibari er uit te hebben gehaald. Nu kwam de tactische omzetting het spel niet ten goede. Oppegard liet zich weer een aantal keer verdedigend verrassen en Doudah speelde een positieve wedstrijd.
+0/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
P-Hawk, ik moet even terugkomen op Sambo. Ik heb van hem genoten vanavond en ik zou hem ook eens willen zien als rb zodra dumfries er niet bij is. Dan kan Teze in het centrum blijven. Verder kan Kjolo wel eens een kandidaat voor 1 gaan worden. Goede techniek heeft hij en veel overzicht. Onterechte nederlaag.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik ben altijd een groot voorstander van wisselen op posities ipv het verschuiven van posities. De tijd dat je een centrale verdediger op de backpositie zet is niet meer van deze tijd. Het argument dat Teze altijd rechtsback speelde bij JPSV vind ik ook geen sterke want dat is nooit een type Denzel geweest. Sambo is dat wel. Je hebt met name na de goal gezien dat hij verdedigend echt het heel goed deed en dat het vooral een motivatie-ding zou kunnen zijn dat spelers slechter dan hij en op plaatsen waarbij de noodzaak een stuk lager ligt wel debuteren en hij niet. De laatste wedstrijden zitten er soms maar 6-7 man op de bank bij het eerste en is er plek zat om de selectie sterker te maken. Tenslotte wat moet je doen als Denzel wel langdurig geblesseerd was uitgevallen. Het voordeel is ook dat je Comenencia kan gaan opnemen in de selectie van JPSV, want als Sambo uitvalt wordt Kreekels vaak als rechtsback gezet. Ik ben al een tijdje, hopelijk nog steeds objectief, fan van deze jongen.
Aangaande Klojo, ik zie wel een aantal aardige dingen, maar niet iets dat een 3-jarig contract rechtvaardigd. Hij wordt ook op verschillende plaatsen benut (de 6, 8 en 10 posities) en in geen enkele positie springt hij er uit. Ten opzichte van de specialisten op de posities (bij Doudah of Tielemans) loopt hij steeds meer terug in de ogenschijnlijk voorkeur die hij momenteel nog geniet, maar ben er niet van overtuigd dat dit onder Ruud volgend jaar ook nog zo zou zijn.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Waarom Saibari in spits als je Kristinsson hebt. Voetbal is een simpel spelletje als je de juiste spelers op de juiste plek zet. Sambo maakte een mooi doelpunt maar was verdedigend zwak.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Het is een beetje lood om oud ijzer want Kristinsson is het ook niet, maar een keuze om met Kristinsson te starten had ik wel kunnen begrijpen nu Fofana nog niet helemaal herstelt leek. Saibari deed het nog wel aardig door zich terug te laten zakken uit de spits posities, maar is helaas geen afmaker en mist de balbehandelingstechniek voor de tweede aanvallende linie.
+0/-0

3 maanden geleden
Wel bijzonder dat je tegen die lompe schopploeg kan verliezen, maar als je zelf zo inefficiënt bent en ook geen bescherming krijgt van de officials kan het toch.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zag daar weer n speler van onze vrienden gespaard worden (was donkerrood tegen Sambo) en daarna de 1-2 maken...

Idiote Aktie, onbegrijpelijk slechts geel.

Bij PSV is het teveel net niet, te vrijblijvend, te onnozel, soms te lief, hoop dat Ruud hen wat harder maakt... ze zijn nog wel erg jong de meesten.
+2/-0

3 maanden geleden
Peter unneken bakt er echt helemaal.niks van. Eén van de slechtste jong trainers ooit. Dennis Haar en onze Servische vriend deden het stukken beter
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik ben van mening dat op elke positie in Jong PSV potentieel eerste elftal materiaal moet gepositioneerd zijn. Zo ook voor een trainer. Uneken heeft een hele matige selectie tot zijn beschikking, die tot zijn geluk noodgedwongen is aangevuld met betere spelers uit PSV O18. Schets het scenario eens dat de amateurcompetitie niet was stilgelegd en er dus geen aanwas was geweest vanuit PSV O18. Onafhankelijk van de resultaten van JPSV dit seizoen, we moeten naar de rijpheid van Ruud kijken als trainer en die lijkt nu te zijn gekomen en dat betekent dus dat er per definitie afscheid genomen moet worden van Uneken.

Trouwens hartstikke tof dat er zoveel response komt op dit forum over een wedstrijd van JPSV. Ik hoop de volgende keer weer op net zo veel medeschrijvers.
+0/-0

3 maanden geleden
Ik ben geen groot volger van JPSV, maar van de resultaten word ik niet echt vrolijk. Komt nog bij de competitievervalsing en het spek- & bonengehalte van de Jong-ploegen. Ik weet dat het niet meer te terug te draaien valt, maar mijn voorkeur gaat uit naar 1e divisie met 16 clubs, dus zonder de jonkies.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Voor de doorstroming naar het eerste elftal is het anders cruciaal, worden het bietje meer kerels, wel prettig als je echt de top wil halen...!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Maar dat geldt dan voor zowel Ajax als AZ als PSV (en oké, ook FC Utrecht). Nou die 3 kun je tegen elkaar wegstrepen.

En Feyenoord, die gun ik die ene landstitel in pakweg 15 jaar dan van harte.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aisatti arsenal barcelona belastingvoordeel chelsea dumfries eigenaren eredivisie feyenoord floristhfc geografisch geografische gewone godenzoon historie ihataren ihattaren kloof liverpool madrid malen martinez milan nba rasmussen rensch shevchenko uefa var willy