Transparent
Inloggen
Sluiten

Yvon Mvogo: 'Ik raak niet in de war van fouten'

30 januari 2021 11:02 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Yvon Mvogo: "Ik raak niet in de war van fouten"; image source: Pro Shots

Yvon Mvogo geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan het uitstekend naar zijn zin te hebben bij PSV. Met twee blunders tegen FC Groningen en FC Emmen maakte hij echter een valse start in Eindhoven. "Maar ik raak niet in de war van fouten. Dat is mijn karakter en daar prijs ik mezelf gelukkig mee", aldus Mvogo. "Ook in moeilijke periodes kan ik zaken in perspectief zien, lukt het altijd wel om te reflecteren. Een fout is nooit om te lachen, maar een keeper maakt ze nou eenmaal. Net als de rest van de spelers. Aan een stresskip op doel heeft een club niks. Ook PSV niet. Zo is het toch?"

Mvogo is een doelman die ook graag buiten het strafschopgebied deelneemt aan het spel. "Het voetbal van nu vraagt dat", zo geeft hij aan. "Manuel Neuer heeft ons vak nog naar een heel nieuw level getild. Neuer is de sweeperkeeper bij uitstek, de doelman die ook foutloos 30 meter uit zijn doel meespeelt als libero. En dat op het allerhoogste niveau."

De international van Zwitserland merkt ook dat het psychologische deel van het keepen verandert. "De keeper is nog meer de eenling geworden die bij een fout wordt verketterd op sociale media. Alsof hij dan meteen ook een slecht mens is, zo heftig is het soms", zegt hij daarover. "Ik kan dat voor mezelf gelukkig relativeren. Ik zal mezelf altijd éérst als mens zien, daarna als iemand wiens beroep het is dat hij ballen stopt. Maar niet iedere keeper kan dat zo makkelijk scheiden."




Tags

mvogo yvon neuer allerhoogste beroep eenling emmen foutloos getild groningen level libero meespeelt stresskip sweeperkeeper verketterd zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Geweldige man met dito uitstraling die gelukkig zich niet gek laten maken. Niet foutloos maar inmiddels 2 clean sheets op een rij :-)
+1/-1

3 jaar geleden
Ik ben er niet kapot van. Oké hij pakt wel eens een bal maar hij vertrouwt wel heel erg op zijn reflexen. Ik zou hem liever wat vaker een hoge bal zien pakken.
+2/-0

 
reactie verwijderd

3 jaar geleden
Ik blijf erbij dat een club die de top 32 van Europa nastreeft geen keeper huurt. Haal gewoon Drommel
+1/-1

 
3 jaar geleden
Ik vind die keeper van Sparta ook wel aardig. Maar ik heb geen idee of daar genoeg potentie voor ons in zit?
+1/-0

3 jaar geleden
Persoonlijk vond ik die ketsers van hem in het begin tegen Groningen & Emmen minder erg dan die door hem veroorzaakte strafschop tegen AZ. En dat nog los van het feit dat hij toen nog moest wennen en beide wedstrijden gewonnen werden. Dat uitlopen viel nog wel te billijken maar dwing die speler van AZ dan nog verder richting kansloze hoek & achterlijn. Die domme overtreding is onvergeeflijk.

Oh hij zal best wel af & toe een bal tegenhouden, maar dat doet Unnerstall ook en die is eigendom. Maar goed, het lijkt mij een aardige gozer en hij doet zijn stinkende best. En belangrijker de trainer heeft een rotsvast vertrouwen. Hopelijk ontpopt hij zich tot een soort Isimat. Als hij over paar maandjes op n bordes een halfvol stadhuisplein "PeesjeVee" toeblèrt zal je niemand meer horen. Mij al helemaal niet.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik raak wel heel erg in de war van jouw vele fouten vriend
+2/-1

3 jaar geleden
hij schrikt niet van fouten maar ik wel vandaag weer 2 goals die hij had moeten hebben
vlug andere keeper erin
+1/-1

Hoeft je ook niet van te schrikken, maar leer er dan verdomme eens van!!
+1/-0

3 jaar geleden
Dit is de mee voetballende keeper die persé moest komen.
Wat een aanfluiting.
Hij kan niet mee voetballen en op de lijn is hij gewoon zwak.
Heeft niets te zoeken bij PSV.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage