Transparent
Inloggen
Sluiten

Olivier Boscagli: 'Binnen het veld en daarbuiten is er veel veranderd nu'

30 januari 2021 11:11 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Olivier Boscagli: "Binnen het veld en daarbuiten is er veel veranderd nu"; image source: Pro Shots

Olivier Boscagli kent tot nu toe een uitstekend seizoen bij PSV. In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft hij aan te beseffen dat zijn eerste seizoen in het Philips Stadion ondermaats was. "Ik heb dat seizoen niet veel kansen gekregen om op mijn favoriete positie te spelen", aldus Boscagli. "Bij voorkeur sta ik in het centrum van de verdediging, omdat ik dan overzicht over het hele veld heb en nauwkeurig de ballen kan inspelen. Meestal was ik linksback en op die plek kun je voetballend iets minder bijdragen."

De verdediger is daarbij echter ook kritisch op zichzelf. "Het was niet agressief genoeg wat ik liet zien en ik moest meedogenlozer worden. Meer op mijn sterke kanten vertrouwen ook en deze niet verliezen door heel erg in je positie te willen blijven", zo geeft hij aan. "Binnen het veld en daarbuiten is er veel veranderd nu. Bij PSV is er minder stress. Ik verzorg me vele malen beter, als je kijkt naar dingen als voeding en slapen. Wil je top presteren, dan kun je niet zoveel snoepen als ik deed en soms maakte ik het laat met mijn vrienden."

Vorig jaar ging hij zich realiseren dat hij meer moest doen om te slagen als voetballer. Roger Schmidt hielp hem daarbij. "Hij heeft me in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gevraagd waar ik graag zou willen spelen. Centraal in de verdediging dus. Wat zijn antwoord was? Als je goed genoeg bent, ga je spelen. Zo niet, dan kies ik voor iemand anders", zegt hij daarover. "Hij was eerlijk en heeft me vanaf dag één het gevoel gegeven dat hij mijn kwaliteiten onderkende en daar iets in zag. Het spel kunnen versnellen of richting geven, vind ik een enorm belangrijk onderdeel van mijn taak. Natuurlijk moet je goed kunnen verdedigen, maar je hebt er als team niet zoveel aan als je geen bal tien meter vooruit kunt spelen."

Boscagli geeft ook aan dat hij onder Schmidt een toekomst ziet bij PSV. "Dit jaar heb ik mezelf kunnen verbeteren en ooit wil ik weer een volgende stap willen zetten", aldus Boscagli. "Eerst iets winnen met PSV, dat is mijn grote doel. We willen nu zo lang mogelijk in alle competities door en moeten daarvoor bewijzen dat we iedereen kunnen verslaan."




Discussieer mee op de forums


Tags

boscagli daarbuiten schmidt kies malen meedogenlozer nauwkeurig onderkende ondermaats roger slapen snoepen stress versnellen verzorg voeding

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Goed bezig,heeft zich m.i ontwikkeld tot een van de dragende krachten in de selectie en ben erg benieuwd welke clubs bij hem gaan uitkomen bij een eventuele vervolgstap in zijn carierre.
+3/-1

3 jaar geleden
Met Sangare en Rosario, die 80% van het verdedigende werk voor je doen, wordt elke centrale verdediger opeens een goede verdediger.
Hij doet het aardig maar niet meer dan dat. Ik vraag me af hoe hij het zou doen als er niet 2 vm's voor hem staan. Ik vrees dat het dan opeens een stuk minder goed is.
+1/-8

 
3 jaar geleden
Lekker makkelijk dit. Hij heeft zich gewoon super ontwikkeld en het blijkt dat hij vorig seizoen alleen de kans heeft gehad op een positie die niet de zijne is.

In de opbouw is hij onmisbaar geworden. Zet Viergever maar een noodgedwongen op zijn plek. Kijken naar groeiend gras wordt dan interessanter als onze wedstrijden, ook omdat Rosario en Sangare allebei niet echt opbouwers zijn.

Verdedigend heeft hij aan het begin van het seizoen wat steekjes laten vallen, maar ook daarin is hij zeer degelijk geworden. Positioneel zeer sterk, wint al zijn kopduels geeft goede rugdekking waar nodig.

Wie vorig seizoen had gezegd dat we dit seizoen met Teze-Boscagli zouden spelen werd naar de paasafdeling gebracht. Nu zijn beide heren zeer degelijk en continuiteit kan alleen maar zorgen dat het nog beter wordt.
+14/-1

 
3 jaar geleden
Helemaal mee eens!!! Deze speler ontwikkelt zich geweldig. Ook tegen Ajax en AZ stond hij zijn mannetjes. Dat is pure ontwikkeling. En precies zoals je aangeeft in de opbouw is hij onmisbaar geworden. Als liefhebber is het fijn om te zien dat PSV de lange bal richting spits minder hanteert dan in het verleden.
+5/-1

 
3 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

.. super ontwikkeld.. onmisbaar.. zeer sterk.. zeer degelijk.. nog beter..



En dat vind ik dus "lekker makkelijk".
+1/-2

 
3 jaar geleden
Prima Analyse, maakt heel grote stappen
+2/-1

 
3 jaar geleden
Heeft misschien wel de beste pass van alle verdedigers in NL.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Ja.

Max kan ook goede voorzetten geven en toch is het verdedigend uhmm... niet geweldig. Of zeg ik dan weer iets heel raars?

Boscagli doet het, naar mijn bescheiden mening, best aardig maar verre van "uitstekend" of om euforisch over te gaan doen, zo ver is het nog lang niet.
Ze staan daar met 4 man het centrum te verdedigen en dat gaat regelmatig, met hangen en wurgen, op het nippertje net goed of niet.

Ik zal wel te veeleisend zijn of zo.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Goed bezig is ook wat anders dan uitstekend of euforisch.
Het is de identificatie van positief tov negatief.
+1/-0

3 jaar geleden
We moeten nou niet doen alsof hij ineens een topper is. Blijft gewoon pure middelmaat.
+2/-6

 
3 jaar geleden
Ik denk dat hij toch echt wel potentie heeft om door te groeien naar de Europese top. Dit is een van de aankopen van John de Jong die z’n geld zeker gaat opbrengen.
+5/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Europese top nog wel? Toe maar! Ik zie het niet gebeuren.

Ik ben al tevreden als hij goed PSV niveau bereikt. En dan wel het niveau dat PSV zou moeten nastreven.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Hij doet het in ieder geval beter dan vorig jaar en heeft zoals iemand hierboven al aangaf en hele goede pass maar een topper is het niet en ik zie het hem ook niet worden.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Wel 1 van de betere van de middelmaat, dat dan weer wel.

Verder helemaal met je eens, weer.
+1/-1

3 jaar geleden
Wat mij - naast al eerder gememoreerde fantastisch lange passes - goed bevalt aan hem is dat hij het spel goed leest, dwz dat hij heel vaak op juiste moment vooruit verdedigd met goede intercepties en daarnaast het spel snel naar voren brengt met (steek)passes en rushes.

Gezien zijn lengte, is zijn duelkracht qua kopkracht verrassend sterk, zowel aanvallend als verdedigend. Met Teze de grootste verrassing en progressie bij PSV... indien hij zo doorgroeit is PSV niet zijn eindstation imo; tenslotte fysiek sterk iig, want nooit geblesseerd... we gaan t zien tot welk niveau Olivier komt.
+2/-0

3 jaar geleden
Ben ik de enige die verbaasd is dat het bij een topclub als PSV blijkbaar een jaar duurt voordat je in de gaten hebt wat er van je verwacht wordt op het gebied van voeding en slapen? Amateurisme ten top.
+2/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Maar ik denk dat het voor veel spelers zo was. Dumfries liet laatst ook weten dat hij nooit zo fit was geweest als nu.
Met Schmidt is er niet alleen een andere trainer gekomen, maar een compleet andere werkwijze. Andere voeding, er wordt gehamerd op optijd slapen etc, alles is professioneler geworden.

Als je als trainer daar niet bovenop zit, wat zijn voorganger(s) dus blijkbaar niet deden, dan doen spelers inderdaad ook maar gewoon wat ze uitkomt.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Naar mijn weten was die werkwijze er onder andere trainers ook al,een aantal jaar geleden werd er al begonnen met onderzoek naar de verhouding arbeid/rust en zijn er toen zelfs slaapruimten gecreeerd op de herdgang.
+1/-0

3 jaar geleden
Zijn passing begint steeds meer een wapen te worden. Als hij aan de bal is op de helft van de tegenstander veer ik op, benieuwd wat voor pass eruit komt. Kan vaak de spitsen bereiken en dan ontstaat er veel dreiging.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage