Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'We maakten te veel fouten door drie goals weg te geven'

31 januari 2021 18:16

In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan niet geïrriteerd te zijn na de wedstrijd tegen Feyenoord. "Dit is zoals voetbal soms is. We hadden ons goed voorbereid voor de wedstrijd en we begonnen goed met veel balbezit tegen een heel defensieve ploeg", aldus Schmidt. "Zij gebruikten hun momenten echter goed. Zij hebben in de eerste helft vier keer geschoten en scoorden drie keer. We hebben daar een paar simpele fouten gemaakt en daar maakten zij gebruik van. We hebben zelf ook kansen gehad, maar niet gescoord. Dat gebeurt soms. In het voetbal is het belangrijkste dat je gebruik maakt van de mogelijkheden. Daarin waren zij vandaag beter in."

De trainer gaf aan dat er in de rust nog volop vertrouwen was in een goed resultaat. "We begonnen goed aan de tweede helft", zo gaf hij aan. "We scoorden een doelpunt en kregen veel kansen. We kregen ook heel veel dode spelsituaties, maar er was nauwelijks ruimte. Soms stonden ze met zeven man op een lijn. Je moet dan een moment hebben. Een tweede goal maken en geloof blijven houden in een gelijkspel en zelfs een overwinning. Maar vandaag waren we niet goed genoeg in het gebruik maken van de mogelijkheden."

Teleurgesteld was Schmidt niet. "We hebben veel gedaan deze wedstrijd. Ook in de eerste helft hebben we veel kansen gehad en veel momenten gekregen. We kregen alleen de laatste speler niet gevonden om de goal te maken", zei hij daarover. "We gebruikten de momenten niet. Teleurgesteld ben ik niet, maar we maakten wel te veel fouten door drie goals weg te geven. We hebben zelf de mogelijkheden niet gebruikt om te scoren. We moeten deze wedstrijd gebruiken om beter te worden. Ik ben zeker niet teleurgesteld in mijn spelers."




Tags

schmidt roger espn feyenoord simpele

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje