Transparent
Inloggen
Sluiten

Ibrahim Afellay stopt definitief met voetballen

31 januari 2021 23:15 - Studio Voetbal
Foto: Pro Shots

Ibrahim Afellay stopt definitief met voetballen; image source: Pro Shots

Ibrahim Afellay is definitief gestopt met voetballen. Dat maakte hij zondagavond zelf bekend bij Studio Voetbal. Afellay vertrok afgelopen zomer bij PSV nadat zijn contract niet verlengd werd en aasde afgelopen maanden nog op een laatste avontuur. De middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV en speelde in totaal 225 officiële wedstrijden in het eerste elftal. In totaal werd hij vier keer landskampioen, won één keer de KNVB Beker en ook eenmaal de Johan Cruijff Schaal.

Afellay kwam in het Nederlands elftal tot 53 interlands en behoorde tot de selectie die op het WK 2010 tot de finale kwam. In het shirt van Barcelona won hij de Champions League, het WK voor clubs en pakte hij de landstitel in Spanje, terwijl hij met Olympiakos zowel kampioen werd als de Griekse beker won.




Tags

afellay aasde barcelona knvb landstitel olympiakos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Da's ook wat, open ik dit bericht over Ibi, komt er pop-up reclame over Mocro Maffia, niet bepaald respectvol... toeval bestaat niet!

Geweldige speler die in zijn échte periode bij PSV nooit heeft verzaakt en de club na lang én succesvol verblijf op positieve wijze heeft verlaten. Dit itt zijn mattie Isi, en zo kan ik nog wel een rijtje opnoemen, maar het gaat nu over Afellay.

Jammer dat zijn terugkeer door fysiek ongemak niet is geworden wat eenieder gehoopt had. Goed dat hij de beslissing genomen heeft om de kicksen aan de wilgen te hangen. Het ga je goed, Ibi, échte PSV'er: "4x, Amsterdam, 4x!"... zo mooi werd het nooit meer.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Andere mooie uitspraak van Ibi na het kampioenschap in 2008: "In Amsterdam hebben ze altijd de grootste mond, maar resultaten ho maar. Ik ga helemaal los vanavond." Echte PSV'er inderdaad.
+6/-0

3 jaar geleden
Werk aan de winkel: probeer hem linea recta terug naar PSV te halen. Creëer een mooie functie voor hem of laat hem mee gaan lopen in de organisatie of wat hij dan ook wil. Geweldige verbinding tussen de jeugd en management.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Mwa, heeft de afgelopen maanden laten zien dat hij wel erg snel op z’n pik is getrapt en verwijten maakt naar de club als het even niet naar zijn zin gaat. Eerst dus maar eens volwassen worden en dan zien we wel verder.
+11/-0

 
3 jaar geleden
Ik zie geen trainer of zo in Afellay.
Mooi voorbeeld voor de jeugd, maar niet meer dan dat.
+1/-0

3 jaar geleden
Hij had zeker het talent en ben zeker trots voor wat hij heeft betekent voor PSV met 4!! Titels op rij. Wie doen hem dat na?? Jammer dat hij het lichaam niet had voor een mooie toekomst
+2/-0

3 jaar geleden
Prachtige speler waar PSV trots op kan zijn, en uit de eigen opleiding. Zal de wedstrijd als international tegen Zweden niet snel vergeten, wat was hij toen toch goed. En uiteraard zijn afstandsschot tegen feyenoord in 2005.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Heerlijke (gala)wedstrijd (4-2) toen landstitel al ruimschoots binnen was; min of meer zijn debuut en iig meteen zijn presentatie aan het grote publiek met 2 mooie doelpunten!)
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje