Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV voor het eerst sinds heel lange tijd weer op zaterdagmiddag

4 februari 2021 22:27

PSV neemt het zaterdag op tegen FC Twente, de huidige nummer zeven van de Eredivisie. De Tukkers begonnen uitstekend aan de competitie, maar kennen de laatste weken aanmerkelijk meer problemen. De laatste vijf competitiewedstrijden werden niet meer gewonnen en FC Twente kwam in de laatste drie wedstrijden zelfs niet meer tot scoren.

De wedstrijd van zaterdagmiddag is alweer de 54ste keer dat beide teams elkaar treffen voor de Eredivisie in het Philips Stadion. Tot nu toe werden 31 edities in winst omgezet, terwijl het duel 18 keer in een gelijkspel eindigde. Uiteindelijk bleek FC Twente 4 keer te sterk. In het seizoen 1979/1980 werd de grootste zege behaald toen met 7-1 werd gewonnen. Harry Lubse scoorde toen drie doelpunten. Vorig seizoen eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel, terwijl eerder dit seizoen de wedstrijd in Enschede in dezelfde cijfers eindigde.

De selectie van FC Twente kent één speler met een verleden bij PSV. Luciano Narsingh wordt door de Tukkers gehuurd van FC Twente. De aanvaller kwam in het shirt van PSV tot 159 officiële wedstrijden en wist daarin 26 keer te scoren. Zo maakte hij op 15 september 2015 het winnende doelpunt in de Champions League wedstrijd tegen Manchester United.




Tags

twente eredivisie aanmerkelijk enschede lubse narsingh

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage