Transparent
Inloggen
Sluiten

Uitstekend PSV wint probleemloos van FC Twente

6 februari 2021 18:21
Foto: Pro Shots

Uitstekend PSV wint probleemloos van FC Twente; image source: Pro Shots

PSV heeft zaterdag na een zeer goede wedstrijd weer drie punten binnen weten te halen. FC Twente werd in het Philips Stadion met 3-0 verslagen. Donyell Malen maakte twee doelpunten, terwijl ook Eran Zahavi tot scoren kwam.

PSV had vanaf het begin veel moeite om tot kansen te komen tegen het flink terug getrokken FC Twente. Pas na 17 minuten kwam het eerste schot op doel via een verraderlijk afstandsschot van Mohamed Ihattaren. Twee minuten later kregen de Tukkers een enorme kans. Achterin werd er veel te slap opgetreden, zodat voormalig PSV'er Luciano Narsingh een slalom in kon zetten. Na vier spelers gepasseerd te zijn schoot hij in het zijnet.

Nadat Twente via een afstandsschot gevaarlijk werd was het na een half uur spelen plotseling 1-0. Een schot van Eran Zahavi leek niet goed te zijn, maar Drommel tikte deze tegen de voeten van Donyell Malen aan en de spits kon eenvoudig binnen tikken. Vijf minuten later was het na een uitstekende aanval opnieuw raak. Uit een voorzet van Denzel Dumfries tikte Zahavi binnen. Het was direct het laatste wapenfeit voor rust.

Al vaak dit seizoen zakte PSV na een goede eerste helft in de tweede helft flink door de ondergrens. Daar was nu echter geen sprake van. De ploeg bleef druk houden op de verdediging van FC Twente en dat leidde al snel tot een heerlijke 3-0 van Malen.

PSV liet de teugels vervolgens wat vieren. Na een uur spelen kregen de bezoekers daardoor een grote kans, maar een geweldige actie van Dumfries voorkwam een tegentreffer.

Een kwartier voor tijd kwam de vlam plotseling in de pan. Ilic kwam met een pittige tackle in op Zahavi en gaf in het opstootje dat volgde vervolgens een kopstoot aan Marco van Ginkel. Een rode kaart was daarom het gevolg.

Een paar minuten later kreeg PSV weer een enorme kans. Na een geweldige pass van Pablo Rosario kreeg uiteindelijk Malen een enorme mogelijkheid voor zijn hattrick. Een uitstekende redding van Drommel voorkwam dat echter.  Het bleek uiteindelijk de laatste echte kans van de wedstrijd, zodat PSV overtuigend met 3-0 wist te winnen.




Discussieer mee op de forums


Tags

twente malen zahavi drommel dumfries eran tikte voorkwam ginkel hattrick ihattaren ilic kopstoot narsingh opgetreden opstootje pan rosario slalom slap verraderlijk vlam wapenfeit zijnet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje