Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV won voor de beker nog nooit in Amsterdam

8 februari 2021 19:16

Woensdag neemt PSV het voor de tweede keer in een maand op tegen Ajax. Nu staat de wedstrijd in Amsterdam op de planning in het kader van de TOTO KNVB Beker. Ajax kende een zeer onrustige week met de dopingschorsing van André Onana en het vergeten in te schrijven van Sébastien Haller voor de Europa League. In de beker versloeg het tot nu toe FC Utrecht en AZ.

PSV speelde 7 keer eerder een bekerwedstrijd in Amsterdam tegen Ajax. Daarvan wist het nog nooit te winnen. Twee keer eindigde het duel gelijk, omdat de beker toen nog over een thuis- en uitwedstrijd werd gespeeld, terwijl uiteindelijk vijf keer werd verloren. Exact een maand voor de komende bekerwedstrijd eindigde de competitiewedstrijd in een 2-2 gelijkspel na twee vroege doelpunten van Eran Zahavi.

Beide selecties kennen voldoende spelers met een verleden bij de andere club. Zo zijn Zakaria Labyad en Klaas Jan Huntelaar afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV en kwamen ze uiteindelijk ook beiden tot het eerste elftal. Assistent-trainer Michael Reiziger eindigde in 2007 bij PSV zijn loopbaan als speler, terwijl trainer Erik ten Hag onder Fred Rutten assistent bij PSV was. Keeperstrainer Anton Scheutjens was in totaal vijf seizoenen keeperstrainer bij PSV.

Pablo Rosario en Donyell Malen speelden beiden in de jeugdopleiding van Ajax, maar kwamen niet in actie in het eerste elftal. Na vier jaar Amsterdam en 119 officiële wedstrijden maakte Nick Viergever in de zomer van 2018 de directe overstap naar PSV.




Tags

anton dopingschorsing eran hag haller huntelaar kader knvb labyad malen michael onana reiziger rosario rutten scheutjens sebastien utrecht viergever zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage