Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'We hebben de wedstrijd in het eerste half uur verloren'

10 februari 2021 22:46

Roger Schmidt gaf in gesprek met ESPN aan teleurgesteld te zijn. "Over het resultaat en ook over het spel, vooral in de beginfase", aldus Schmidt. "In de eerste 30 minuten stonden wij niet op het veld. Ajax speelde goed, speelde met veel intensiteit en wij konden daarin niet mee. Na de 2-0 was het een moeilijke situatie. Het kon nog wel, dat zag je ook in de tweede helft. Maar voor mijn gevoel hebben we de wedstrijd in het eerste half uur verloren."

De trainer was het niet eens dat hij na 10 of 15 minuten spelen de boel al om had moeten gooien. "Omdat het geen tactisch probleem was", zo gaf hij aan. "Het was een probleem qua inzet, mentaliteit of intensiteit. Ik kan nu niet uitleggen hoe dat komt. Misschien een mix van meerdere dingen, misschien omdat Ajax gewoon erg goed was of misschien dat we verrast waren. We moeten veel leren van vandaag. We speelden echt heel slecht in de eerste 30 minuten. De scherpte was er niet in de duels, zowel aanvallend als verdedigend niet. Na 30, 35 minuten zagen we wel dat het mogelijk was om die duels te winnen."

Gevraagd werd aan Schmidt waarom hij Mohamed Ihattaren wisselde, omdat hij de beste speler aan PSV-zijde was. "Dat was hij voor mijn gevoel niet. Hij speelde wel oké", zei hij daarover. "Aan het eind moet je momenten creëren in het strafschopgebied. Dat verwacht ik van spelers op die positie. Aanvallend lukte dat niet. De spelers waren in totaliteit niet in vorm vandaag en dan win je niet van Ajax."




Tags

schmidt roger intensiteit beginfase espn ihattaren scherpte totaliteit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje