Vele gemiste kansen breken PSV in Den Haag op

13 februari 2021 18:30

Vele gemiste kansen breken PSV in Den Haag op; image source: Pro Shots

PSV is zaterdag tegen zeer onnodig puntverlies aangelopen. De ploeg van Roger Schmidt was veel beter dan ADO Den Haag en kreeg kans op kans. Verder dan een 2-2 gelijkspel kwam de ploeg echter niet. Donyell Malen maakte beide treffers.

PSV had het duel direct volledig onder controle. Nadat de ploeg al enkele mogelijkheden kreeg was na 13 minuten de eerste grote kans ook voor PSV. Donyell Malen timede net niet goed, zodat een voorzet van Ryan Thomas net naast het doel belandde. Nadat kopballen van Olivier Boscagli en Eran Zahavi ook gekeerd werden kreeg PSV een strafschop. Timo Baumgartl werd onderuit gehaald. Philipp Max ging achter de bal staan, maar hij schoot hoog over.

Gezien het spelbeeld leek het slechts een kwestie van tijd tot het doelpunt zou vallen. Al zag Malen een inzet schitterend gered worden door de keeper van ADO. De thuisploeg was nog geen moment gevaarlijk geweest, maar de eerste keer dat ze in de buurt van het doel kwamen was het wel direct raak. Ibrahim Sangaré liet zijn man lopen, waarna Adekanye eenvoudig richting het doel kon lopen. Omdat Timo Baumgartl niet ingreep kon de aanvaller de 1-0 binnen werken.

PSV bleef maar kans op kans krijgen, maar vond iedere keer weer de doelman op zijn weg. Het was daarom een wonder dat ADO bij rust nog altijd op voorsprong stond, want tegen de ene kans van de thuisploeg stonden liefst vijftien doelpogingen van PSV tegenover.

Na rust begon hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Al snel volgde een nieuwe enorme kans die net naast het doel ging. De treffer kon echter niet langer uitblijven. Al snel wist Malen in de korte hoek de doelman te verrassen met een beheerst schot in de korte hoek. Ook daarna bleven de kansen voor PSV komen, terwijl de thuisploeg geen moment gevaarlijk wist te worden. Steeds was het echter keeper Fraisl die redding wist te brengen.

Net op het moment dat bij PSV de energie wat weg leek te ebben was het dan toch raak. Een kwartier voor tijd werd in de defensie van ADO een enorme fout gemaakt en Malen maakte er dankbaar gebruik van door de 1-2 binnen te schieten. De spits liet zien dat hij lekker in zijn vel zat want in korte tijd raakte hij twee keer de lat.

In blessuretijd leek eindelijk de wedstrijd definitief beslist te worden. Mauro Júnior zag zijn inzet gekeerd worden, waarna Malen de bal in het doel wist te werken. De Braziliaan stond echter buitenspel, zodat de treffer werd afgekeurd. De ploeg kreeg vervolgens diep in blessuretijd de rekening gepresenteerd voor de vele gemiste kansen. Jordan Teze kreeg de bal niet weggewerkt, waarna Kramer met een omhaal de 2-2 wist binnen te werken. Waar PSV 15 keer op doel schoot, deden de Hagenezen dat slechts 2 keer. Het resultaat was echter dat beide ploegen 2 keer scoorden. Ook omdat de doelman in de zesde minuut van blessuretijd nog op de lijn redding wist te brengen.