Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick van Egmond: 'Roger Schmidt kan zich beter niet met de arbitrage gaan bemoeien'

14 februari 2021 22:23 - Dit was het Weekend
Foto: Pro Shots

Dick van Egmond: "Roger Schmidt kan zich beter niet met de arbitrage gaan bemoeien"; image source: Pro Shots

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond was zondag in Dit was het Weekend op ESPN niet te spreken over de uitspraken van Roger Schmidt vrijdag dat de VAR beter afgeschaft kan worden. "Hij kan beter zijn eigen zaken uitleggen en zich niet met de arbitrage gaan bemoeien. Ik doe dat ook niet met hem", aldus Van Egmond. "Hij mag natuurlijk ergens wat van vinden, maar hij kan beter zijn eigen zaken uit gaan leggen. Er is ook niets van waar dat de VAR een test is van twee jaar."

De scheidsrechterbaas was het wel met Schmidt eens dat Ajax een rode kaart had moeten krijgen. "Om eerlijk te zijn vond ik die van Tagliafico niet eens de zwaarste. Die van Rensch was erger en was een duidelijkere rode kaart dan deze", zo gaf hij aan. "Met die snelheid en het zo uitkomen nam hij bewust het risico om een speler te blesseren. Met het hele gewicht van achteren op de enkel van de tegenstander. Dat is gewoon een rode kaart."




Tags

egmond schmidt arbitrage roger var duidelijkere espn gewicht rensch scheidsrechterbaas scheidsrechtersbaas tagliafico

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Wie? Oh Van Egmond. Voormalig waardeloos scheidsrechter. Tegenwoordig al even beroerd scheidsrechtersbaas. Niet serieus te nemen aldus. Kutsmeris.
+9/-2

 
greggo1 (geschorst)
3 jaar geleden
idd Maat. Fluiten kon ie niet en als super cop ook gefaald.
+3/-0

3 jaar geleden
Afschaffen lijkt me ook niet nodig. De partijdigheid eruit halen wel..
+8/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Leuk dat van Egmond dat vindt, maar kan hij dan uitleggen waarom dat minstens 5 man onder zijn leiding (arbitrale trio, de 4e man en de VAR) dan allemaal falen door 2 van deze aanslagen binnen een minuut te missen? En wat hij er precies aan gaat doen om ervoor te zorgen dat deze grove fouten voorkomen gaan worden in komende wedstrijden? Of is het makkelijker om alleen even naar Schmidt te wijzen?
+14/-0

 
Maan (geschorst)
3 jaar geleden
Wie is van Egmond om te zeggen dat schmidt z’n eigen zaakjes maar is uit moet leggen. Heeft hij toch helemaal niets mee te maken. Schmidt daarin tegen wordt met psv gewoon keer op keer genaaid en is het dus logisch als hij iets van de var en scheidsrechterskorps zegt, staat volledig in zijn recht.
De desbetreffende scheidsjes en de var staan namelijk wel onder zijn leiding!! De fouten worden dus onder ‘Zijn’ leiding gemaakt. Maar meneertje politie agent duld geen kritiek en weerlegd het maar op het spel en de keuzes van schmidt bij psv ipv iets met de kritiek te doen.

Dat er var is, dat is prima.
Maar dat Antony tegen Utrecht geen rood kreeg na die enorme duw waarbij de keeper geblesseerd uitviel is een schande, dat natrappen van hem keer op keer op keer gewoon zonder rode kaart, dat tagliafico én Rensch geen rood kregen is een schande! Dat doelpunten van Ajax na overtredingen van Tadic en Haller toch gewoon door de Var goedgekeurd worden is een schande. En dat er een lijn getrokken wordt en iedereen ziet dat die van Ajax gewoon zwaaaaaar buitenspel staat maar het doelpunt toch gewoon telt, ook dat is een schande.

De var moet afstappen van willekeur. Ze zijn gewoon allemaal Ajax fan en doen er alles aan hen te helpen en tegenstanders te dwarsbomen. Duidelijker ga je het gewoon niet zien.
+8/-0

3 jaar geleden
Gaat van Egmond hier zelf niet in de fout? Zolang zijn mensen fouten maken (welke hij zelf toegeeft) zou van Egmond zich daarop moeten focussen. Alles bij/ van PSV ligt inmiddels onder een vergrootglas door het (wederom) zeer magere presteren. Het wordt tijd dat onze grote baas weer eens opstaat en de rust gaat bewaken. Draag je technische staf op om terug naar de basis te gaan, kap met dat domme gewissel de hele tijd en ga voetballen. Ik zie onze concurrenten ook hoofdzakelijk met een 'vaste basis' beginnen. Mensen als Blind, Tadic, Klaassen, Berguis etc etc maken vaak de start van een wedstrijd mee. Vaak werkt het vele gewissel door trainers averechts, doe dat pas als de buit binnen is. Het speelkwartier is over Roger. Fussballen bitte und nicht soviel reden.
+6/-1

3 jaar geleden
Ah Dick. Dank je wel, ik denk dat Roger zich nu wel 2x bedenkt voor hij iets dergelijks roept. Ambieer je ook een baantje bij VI?
+3/-0

3 jaar geleden
Van Egmond heeft groot gelijk. Onze resultaten zijn niet buitensporig bepaald door de arbitrage. Een als-als-als-scenario kun je er altijd op loslaten, maar omgekeerd gaat dat ook op. Schmidt kan zich inderdaad beter bezig houden met waar hij voor aangenomen is want komende weken zijn bepalend.
+2/-5

3 jaar geleden
Ik neem aan/hoop dat het een samenvatting is van wat hij gezegd en dat alles iets genuanceerder ligt. Anders is het gewoon volkomen belachelijk wat deze man uitkraamt.

Daarnaast is óók de overtreding van Tagliafico gewoon een rode kaart Van Egmond. Kijk anders de wedstrijd PSV - AZ terug van 2019 waarbij Thomas een rode kaart krijgt. Durf dan maar eens met droge ogen te beweren dat Tagliafico geen rode kaart verdiende.
+4/-0

 
Maan (geschorst)
3 jaar geleden
Precies, en uit bij Utrecht waarbij psv de ene na de andere rode kaart kreeg door de var.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Als als als. We hebben niet verloren omdat tagliafico geen rood kreeg. En als Nijhuis had gefloten was Gakpo nog steeds geblesseerd geraakt.
+1/-0

3 jaar geleden
Het zijn wel de tobbers van weleer die nu het voor het zeggen hebben bij de scheidsrechters.. Nee lekker de var aan laten pappen.
+4/-0

3 jaar geleden
Blij dat hij wel 'toegeeft' dat Ajax een rode kaart had moeten krijgen. Toch weer een streepje erbij bij het turven van het aantal fouten van de VAR. In de winterstop bleek dat er bij ongeveer 30% van de VAR-ingrepen een foutieve beslissing is genomen. Dan kun je natuurlijk zeggen dat er in 70% van de gevallen een betere / eerlijker beslissing is genomen, maar dat percentage van 30% fout is natuurlijk véél en véél te hoog als je alles vanuit 10 camerastandpunten kunt bekijken.

Schmidt had zich wat mij betreft mogen beklagen over de VAR in de wedstrijd tegen Ajax, maar de conclusie daaraan koppelen dat we de VAR maar moeten opdoeken is onzin. De VAR gaat niet meer verdwijnen. Er moet alleen wel voor gezorgd worden dat de VAR eerlijkheid toevoegt aan het voetbal en niet dat er nog steeds wekelijks discussie is. Als Van Egmond zich daar nu eens mee bezig houdt, in plaats van zich druk te maken over wat Schmidt in de pers zegt, dan maakt ie zich wellicht nog een keer nuttig.
+6/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Hij vond alleen dat de VAR maar één keer fout zat tijdens de wedstrijd, terwijl het natuurlijk drie keer was. Dat die overtreding van Rensch zwaarder was, ben ik met hem eens. Betekent alleen niet dat die Tagliafico ook niet van het veld gedonderd had moeten worden. En natuurlijk hadden we ook een strafschop tegen moeten krijgen, maar dat werd helemaal niet besproken.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Hetgeen weer 2e gele kaart voor Teze had betekend.
+2/-0

 
Averpsv (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt en dan waren die andere overtredingen niet eens gebeurt. Dus eigenlijk komen we zelf goed weg
+1/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dat blijft idd altijd de, immer, onbeantwoorde vraag in, hier, het voetbal: what if? Dus irrelevant.

Feit blijft wél dat de var een constante bron van ergernis blijkt, die ik liever vandaag dan morgen en liefst met terugwerkende kracht zie verdwijnen. De grove & grote fouten zijn gebleven, het zorgt voor oeverloze onderbrekingen, het kijkplezier wordt minder en de hele spontaniteit is verdwenen. Helaas, gaat niet gebeuren: var(ce) is here to stay. Neemt niet weg dat kritiek terzake altijd niet slechts welkom maar noodzakelijk is. Alleen is dat eerder een taak voor Toon Gerbrands. Doet die ook weer eens wat (nuttigs).
+1/-0

 
3 jaar geleden
Achteraf geven ze alles toe als het niet meer uitmaakt! Dat maakt het nóg erger in mijn ogen en de volgende situatie wéér niet ingrijpen..
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Op zich is de VAR een uitstekend middel. En ze kunnen er wel een naast zitten, maar te vaak worden overduidelijke overtredingen/buitenspel niet bestraft of over het hoofd gezien, dat is kwalijk, want daar is de VAR juist voor in het leven geroepen. Ik ben geen complotdenker, integendeel, maar het is me allemaal iets te vaak in het voordeel als het ajax betreft: zie de overtreding op Lozano(niet eens een VAR-waardig blijkbaar) en de penalty voor Neres in 2018 in de cruciale wedstrijd tegen PSV, zie de overtreding van Huntelaar voordat ie scoort bij de cruciale uitwedstrijd Groningen op 20-4-2019, zie de overtreding van Haller voor de 2-1 tegen een stug Willem2, en zie de 2 overduidelijke rode kaarten afgelopen woensdag. Neemt niet weg dat wij PSV naar ons zelf moeten kijken. Ik snap de frustratie van Schmidt(en hij heeft in principe gelijk), maar nu graag concentreren hoe we vanaf nu zoveel mogelijk gaan winnen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Helemaal mee eens. De VAR is een uitstekend middel, maar we zien nu wekelijks beslissingen van de VAR die gewoon totaal niet kloppen. Dan hebben we het niet over interpretatie, maar gewoon momenten waarbij de VAR de spelregels niet volgt. En ook ik heb sterk het gevoel dat die momenten wel heel vaak in het voordeel van Ajax uitpakken (de januari maand zat er vol mee, en in februari gaan ze vrolijk door) en ook nog eens heel vaak in het nadeel van PSV. Als alles objectief beoordeeld was, dan hadden we nu erg dicht bij Ajax gestaan, dat durf ik wel te zeggen.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dat denk ik ook, Shev, plus dat wij zonder var/met goed functionerende var in 2019 voor de 4e keer in 5 jaar kampioen waren geworden (zie ook betoog pbh25).

Echter als Schmidt ook gewoon zijn zaakjes op orde had gehad, zou je nu ook nog volop in de titelrace zitten (zoals hier ook ergens wordt betoogd.

Het zit dit seizoen op abc-gebied* behoorlijk tegen, maar PSV als ploeg (team???) Is ook zwaar in gebreke gebleven.

*arbitrage, blessures, covid/corona
+1/-0

3 jaar geleden
Los van wat je van die van Egmond vindt.
Schmidt moet zich eens met zichzelf gaan bezig houden. Z’n idiote tactiek, z’n vage wisselbeleid, het continue verschuilen achter allerlei excuses zonder zelf een keer goed voor de dag te komen in de media na een mindere wedstrijd. En eigenlijk spelen we bijna elke week een mindere wedstrijd. De uitzondering was vorige week tegen Twente.
Ik vind deze man werkelijk waar onnavolgbaar en poepeigenwijs. Met een normale trainer als advocaat had je nu ws 8-9 punten meer gehad.
Plus dan was PSV nu niet het lachertje van de eredivisie geweest. Nou ja op die flaters van Ajax na dan 😉
+1/-1

3 jaar geleden
Van Egmond kan beter eens inhoudelijk reageren in plaats van naar een ander wijzen. Geef aan waarom de kritiek niet terecht is dan? Oh wacht, dat kan ie niet. Je zou diep heel diep door het stof moeten gaan na die blamage van de VAR in de bekerwedstrijd. Een 100% pingel en twee 100% rode kaarten niet zien met 5 man en 10 camera's. Dat zijn wel gewoon de keiharde feiten. Wat het spel van PSV daarmee te maken heeft is mij echt een heel groot raadsel.
+6/-0

 
3 jaar geleden
Hetgeen dan waarschijnlijk 3 rode kaarten had betekend (2x geel Teze).
+1/-0

3 jaar geleden
Ik ben het in essentie wel met van Egmond eens. Wel/geen rode kaart, wel geen penalty. Ik denk dat algemeen gesteld kan worden dat er minder foutieve beslissingen worden genomen. En ja de VAR moet nog verder groeien/ontwikkelen. Maar de grootste fouten worden gemaakt door Herr Schmidt. Ga toch niet zo zielig roepen dat als ajax geen rode kaart krijgt dat we dan ook geen kampioen kunnen worden. Zoek de schuld bij jezelf en zorg eens voor een juiste opstelling-tactiek en wisselbeleid. Daar gaat het mis ipv dat gejank op knvb/scheids/var. Zo wordt je als club toch het sulletje vd klas. Toon nu optreden!!!
+1/-2

 
3 jaar geleden
Als de kritiek terecht is zie ik niet in wat daar mis mee is. Je kan toch zeker wel hele grote vraagtekens zetten over het optreden van de VAR en de beoordeling bij verschillende clubs. Naar mijn mening gebeurt dit ook bewust, maar dat moet een ieder voor zich bepalen. Ik ben het wel met Schmidt eens dat als je vind dat je benadeeld wordt je er tegen op moet treden en niet constant over je heen moet laten lopen.
+6/-0

3 jaar geleden
Roger schmidt moet eens gaan leveren en stoppen om onze club zo voor schut te zetten met zijn achterlijke gedrag.
Je krijgt de var en scheids paar keer mee en paar keer tegen in een seizoen.
Met dit gedrag bereik je alleen het tegenovergestelde en jaag je iedereen inclusief de spelersgroep tegen je in het harnas.
+3/-3

3 jaar geleden
Vind dit echt belachelijk.
afgelopen woensdag is gewoon 2x zuiver rood en een pingel tegen met 2x geel dus ook rood. al denk ik zelf dat de handsbal niet meer was voorgekomen als de rode kaarten gegeven waren.
verder had de gelijkmaker van ado afgekeurd moeten worden voor buitenspel.
na de langen bal vanuit achter word deze doorgekopt en staat de aanvaller buiten spel omdat hij richting de bal gaat en dan doe je volgens de spelregels mee aan het spel.
hij houd zich op het laatste moment in omdat hij kramer er als een kwazie piloot er in ziet vliegen. dus is er spraken van hindelijk buitenspel.
verder valt het mij op dat tadic erg vaak weg komt met overtredingen die hij maakt.
Net als afgelopen weekend tegen Heracles had de eerste goal afgekeurt moeten worden.
tadic maakt duidelijk een slaande beweging naar achteren om zijn tegenstander af te schudden. hier bij werd het door de var ook al goed gevonden.
hebben ze bij de voetbalbond besloten om volgens de regels van vi Basje te gaan fluiten?
vind het er namelijk aardig op te gaan lijken
+4/-0

3 jaar geleden
Dhr van Egmond,kan beter is open staan voor kritiek,hij heeft zijn zaakjes met het arbitrale legertje totaal niet op orde.
Wat een f(v)arce.
+5/-0

 
En uit zijn bachus komt hier ook helemaal niks zinnigs uit?
+2/-0

3 jaar geleden
Eens dat Schmidt niet zo vaak over de scheidsen moet praten. En verder moeten de scheidsen het wat beter doen.
+1/-1



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage