Transparent
Inloggen
Sluiten

Europa League gaat voor PSV verder bij Griekse koploper Olympiakos

16 februari 2021 15:54

Voor PSV gaat donderdagavond het avontuur in Europa verder met een uitwedstrijd tegen Olympiakos Piraeus, de koploper van Griekenland. Olympiakos verloor afgelopen weekend pas voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd nadat het tegen Panathinaikos veel spelers rust gaf met oog op het duel tegen PSV. Voor de winterstop waren ze actief in de Champions League en eindigden ze op een derde plek in een groep met Manchester City, FC Porto en Olympique Marseille.

PSV speelde nog nooit eerder een officieel duel tegen Olympiakos. Beide ploegen troffen elkaar wel in de voorbereiding van het seizoen 2018/2019 toen PSV met 4-0 te sterk was. Donyell Malen was toen een van de doelpuntenmakers toen de ploeg in een tijdsbestek van iets meer dan 10 minuten alle doelpunten wist te maken.

Al zeven keer eerder stond PSV tegenover een Griekse opponent. Drie keer werd er gewonnen, terwijl er vier keer werd verloren. In november was de laatste keer toen PSV met 4-1 hard onderuit ging tegen PAOK. In 2000 werd wel van PAOK gewonnen, net zoals van AEK Athene (2003) en Panathinaikos (2014).

De selectie van Olympiakos kent voor PSV één heel bekende speler, aangezien Bruma dit seizoen op huurbasis actief is bij de Grieken. Na een moeizame start heeft hij zijn plek inmiddels vervoerd, al was hij afgelopen weekend vanwege een blessure niet inzetbaar. Aanvaller Marios Vrousai was vorig seizoen op huurbasis actief voor Willem II, terwijl reserve doelman Ögmundur Kristinsson een seizoen voor Excelsior speelde.




Tags

olympiakos panathinaikos paok aek bruma excelsior grieken griekenland kristinsson malen marios marseille ogmundur opponent piraeus porto vrousai

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage