Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Het is zeker niet onmogelijk om volgende week met twee doelpunten verschil te winnen'

18 februari 2021 22:18

In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan teleurgesteld te zijn in het resultaat tegen Olympiakos. "Verliezen met vier tegendoelpunten is altijd teleurstellend", aldus Schmidt. "Ik vond niet dat we slecht speelden, maar we maakten veel te veel fouten achterin. Het werd nu 4-2, maar in mijn ogen is nog alles mogelijk."

De Duitser heeft de hoop dan ook zeker nog niet opgegeven. "We zullen wel heel snel beter moeten worden. We moeten volgende week laten zien dat we meer geconcentreerd en tactisch beter dan vandaag kunnen spelen. Zeker op de momenten dat we de goals tegenkregen", zo gaf hij aan. "Als we volgende week weer vier tegendoelpunten krijgen zullen we niet door kunnen gaan naar de volgende ronde. Maar we hebben de laatste wedstrijden ook laten zien dat we deze kunnen gebruiken om te ontwikkelen en ons voor te kunnen bereiden op de volgende wedstrijd. Dat is volgende week ook onze kans."

Niet voor het eerst gaven defensieve fouten de beslissing. "We zullen hierover moeten praten en dit moeten analyseren. We zullen hierop moeten trainen en het vervolgens in de praktijk gaan brengen. Dat is de weg die we moeten volgen", zei hij daarover, die vervolgens ook in ging op het uitvallen van Olivier Boscagli. "Hij is een zeer belangrijke speler voor ons. In balbezit, maar ook tactisch staat hij altijd goed en hij anticipeert goed. Als zo'n speler uitvalt is het altijd een probleem. Timo Baumgartl moest vervolgens linkscentraal gaan spelen en dat is hij niet gewend. Natuurlijk moet hij veel beter spelen. Na zijn fout was hij nerveus en had hij een paar slechte momenten. Dat weet hij ook."

Schmidt ziet PSV echter toch nog doorgaan volgende week. "Het zal niet makkelijk worden, maar het is zeker nog mogelijk", reageerde hij daarop. "Het gaat zwaar worden. Vandaag hebben we laten zien dat we heel simpel in de fout gaan, maar ook dat we de wedstrijd onder controle kunnen houden en tot kansen kunnen komen. Het is zeker niet onmogelijk om volgende week met twee doelpunten verschil te winnen."
Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt roger tegendoelpunten anticipeert baumgartl boscagli espn geconcentreerd hierop linkscentraal olympiakos opgegeven tegenkregen uitvalt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

alderweireld basarnhem boscagli drommel dumfries feyenoord hands heerenveen ihattaren izecson jong madueke malen mik mvogo psvehv psvrijnwoude rosario sangare santos schmidt skipper snor teze tsaar unnerstall var volendam zahavi zoet