Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong PSV wederom te sterk voor FC Den Bosch

19 februari 2021 20:48
Foto: Pro Shots

Jong PSV wederom te sterk voor FC Den Bosch; image source: Pro Shots

Jong PSV heeft vrijdag voor het eerst in ruim een maand weer weten te winnen in de Keuken Kampioen Divisie. Op PSV Campus de Herdgang werd FC Den Bosch met 1-0 verslagen. Na een uitstekende aanval opende Shurandy Sambo halverwege de eerste helft de score. Ondanks kansen aan beide kanten bleek dat uiteindelijk het enige doelpunt te zijn.

Eerder dit seizoen wist Jong PSV de uitwedstrijd in Den Bosch ook al te winnen. De ploeg was destijds vanwege corona dermate gehavend dat liefst acht spelers hun officiële debuut in het betaald voetbal maakten, maar toch werd met 1-2 gewonnen. Fodé Fofana maakte toen beide doelpunten.

Opstelling Jong PSV: Müller, Sambo, Kreekels, Daverveld, Vos, Doudah (74' Matuta), Rigo, Bakayoko (74' Thomas), Antonisse (23' Touré), Fofana (88' Kristinsson), Kjolo
Tags

jong fofana sambo antonisse bakayoko corona daverveld doudah fode gehavend herdgang kjolo kreekels kristinsson matuta muller rigo toure vos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
De spelers van JPSV hebben hard voor deze overwinning gevochten.Het was niet altijd even goed maar de overwinning was wel verdiend tegen een zwak Den Bosch.Muller heeft goed gekeept.Kreekels was een van de uitblinkers.Niet goed genoeg voor PSV1 maar hij heeft wel toekomst bij een eredivisieclub.Sambo speelde heel degelijk met als beloning een doelpunt.
+2/-0

3 maanden geleden
Zo... n goed nieuws bericht over PSV
+1/-0

3 maanden geleden
Mooi resultaat,maar zo maar weer een dingetje wat mij in de wedstrijd opviel was dat er bij een vrije trap van de Bosschenaren,Sambo verkeerd stond te dekken,en juist die basiszaken mogen niet verkeerd gaan;is gewoon trainbaar.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Een organisatorisch redelijk chaotische wedstrijd waarin beide partijen genoeg kansen hebben gehad om als winnaar uit de bus te komen. Dat JPSV niet in staat is tegen deze zwakke tegenstander eenvoudig te winnen is kenmerkend voor het seizoen: blij zijn met elk punt dat je kan pakken. Ook de eerste wedstrijd van Rigo in de basis en het spijtig is, ondanks dat we hem misschien pas moeten beoordelen na 5 wedstrijden, dat het niet voor een kwaliteitsinjectie zorgt: hij gaat eigenlijk door zoals hij was geeindigd bij ADO: een vertragende factor. Het is dat het voor het 6-7 blok eigenlijk alleen Doudah voldoet in de selectie dus hij zal naast Saibari en Kjolo worden doorgeroteerd, maar het is jammer dat hij eigenlijk al 2 jaar stil staat in zijn ontwikkeling en dus zullen we er volgend jaar afscheid van moeten nemen. JPSV was de licht bovenliggende partij maar het is PSV onwaardig hoe er wordt omgegaan met kansen in de 16 meter. Alleen Fofana weet hoe je goed op doel moet schieten maar voor de rest is het ongecontroleerd en gaan er heel veel kansen verloren. Dit is voorin echt een groot manco. Achterin is het altijd spannend maar voor deze wedstrijd was het goed om Vos op linksback neer te zetten voor dissonant Oppegard van vorige wedstrijd.
Mijn visie op een aantal opmerkingen van mede-netwerkers:
@Estudiantes: Kreekels is de beste centrale verdediger van JPSV maar in algemeenheid redelijk en moet als doel hebben volgend jaar de achterhoede te kunnen leiden en daarna bezien wat het beste is. Hij is net 19 en mag nog twee jaar doorgroeien voordat we kunnen concluderen. Aan de andere kant: als je alle punten beschouwt: is hij zoveel minder dan Teze?
@TheAlchemist: Ik denk dat je doelt op de vrije trap in de 41ste minuut. Het viel mij ook op dus ik heb het nog een aantal keer terug gekeken, maar hij dekt aan de goede kant, maar Van Moorsel vertrekt te vroeg waardoor hij buitenspel komt te staan en defacto Sambo dan te laat is wat dan niet relevant is. Het goede is dat Sambo niet meeloopt om buitenspel op te heffen. Niet wetende dat hij buitenspel staat gebruikt Sambo zijn handen goed om hem wat af te remmen en komt uiteindelijk op hoogte tussen het doel en de aanvaller terecht. Precies de plek waar je moet zijn bij balaanraking. Echt een prima verdedigende actie.

Ik heb het er vaker over maar PSV is het enige team waarbij gedurende het seizoen geen spelers van een Jong team spelend in de KKD divisie wordt ingepast. Bij AZ, Utrecht en Ajax gebeurd dat wel en die clubs spelen allemaal in het rechterrijtje en blinken niet uit als team. Ik blijf het opmerkelijk vinden dat er maar 1 verdediger in de selectie zit op de bank zonder een alternatief op de links en rechtsback. Ik vind dat als PSV als organisatie niet kunnen. Als Schmidt zijnde moet je toch ook vinden dat als je opties B (Viergever op LB, en Teze op RB met Baumgartl als vervanger) niet voorhanden zijn, of niet voldoen, dat je spelers vanuit de jeugd met voldoende aanhaakpotentie opneemt in de A-selectie om deze spelers verder te ontwikkelen. Hoe kan het dat Sambo niet aanschuift. Idem voor Oppegard die meer geschikt lijkt te zijn voor de speelstijl van PSV1 en eigenlijk de enige echte vervanger is voor Max. Het is een kwestie van risicomanagement en waardeontwikkeling. De Jong spelers die bij Ajax aanschuiven daar voel je nu al aan dat die makkelijk een paar miljoen kunnen opbrengen. Is Rensch zoveel beter dan Sambo? Ik zou denken van niet. Sterker nog van wat we in de KKD hebben gezien is Sambo beter. Er is alle reden toe om goede verdedigers van JPSV aan te laten haken en daardoor waarde te creeeren. Als Denzel van de zomer vertrekt dan wil je toch dat Sambo ten minste een paar wedstrijd heeft ingevallen en tegen een aantal zwakke teams is gestart? Talentontwikkeling ligt stil bij PSV en dat is kwalijk omdat er voldoende steekhoudende redenen zijn om dat wel te doen.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Goed verhaal en begrijpelijke vragen... je zou toch denken dat in zo'n full prof orga dat ook gedaan wordt...
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

bernal boscagli eredivisie espn feyenoord geldprijs giakoumakis ginkel guppie identieke ihattaren israelier izecson jong kampioensschaal kanaal machlas madueke malen omsmelten origineel penalties rico rosario santos schmidt shevchenko utrecht zahavi zeist