Eerste zege in competitie dit seizoen na achterstand bij rust

21 februari 2021 18:53

PSV had in de tweede helft tegen Vitesse karakter getoond door het duel volledig te kantelen en met 3-1 te winnen. ESPN zocht uit dat het voor het eerst dit seizoen was dat PSV in de Eredivisie een overwinning wist te behalen na een achterstand bij rust. De vorige vijf keer dat PSV met een achterstand de rust in ging, leidde dat steeds tot puntverlies. De uitwedstrijd tegen Vitesse eindigde eerder dit seizoen wel tot een nederlaag, net zoals de wedstrijden tegen Feyenoord en AZ. De uitwedstrijden tegen Heracles Almelo en ADO Den Haag eindigden nog wel in een gelijkspel.

In november werd in de groepsfase van de Europa League de thuiswedstrijd tegen PAOK Saloniki na een achterstand ook nog omgezet in een overwinning.