Transparent
Inloggen
Sluiten

Denzel Dumfries: 'Donyell komt er fantastisch in, Ryan en Mario ook'

21 februari 2021 19:38

In gesprek met ESPN werd Denzel Dumfries gevraagd of hij het wisselen van Roger Schmidt in de opstelling begreep. "In deze fase moet je een beetje kijken wanneer je bepaalde spelers even rust geeft", aldus Dumfries. "Wij zijn ook mensen. Wij doen alles om voor PSV te vechten, maar op een gegeven moment moet je ook slim zijn in bepaalde wedstrijden dat je bepaalde spelers rust geeft. Vandaar de keuze van de trainer."

De aanvoerder vond niet dat Schmidt veel risico nam met zijn tactiek. "Het is een terugkomend verhaal. Die goal die ze maken is echt onbegrijpelijk", zo gaf hij aan. "Wij moeten dat gewoon beter doen, ongeacht wie er staat. Dit is veel te makkelijk. Een uittrap van de keeper staan ze een-op-een met de keeper en bijna een penalty. Geven we daar zo maar de wedstrijd weg. We moeten dat echt beter doen. We zijn deze week al kritisch geweest, maar op een gegeven moment moet het wel zijn dat we als mannen op staan en beter gaan verdedigen."

Dumfries ging verder: "We spelen ook vaak in een andere formatie en dan is het hetzelfde. We moeten het als team beter doen. Ik wijs geen individuen aan, maar als team moeten we het beter doen en het beter oplossen. We spelen allemaal bij PSV, dus we zijn allemaal capabel genoeg om bepaalde situaties te voorkomen. Dat moeten we gewoon beter doen. Het is aan ons om het vanaf nu op te pakken. Er is niks aan de hand, maar je geeft bijna twee makkelijke goals weg."

De wissels zorgden uiteindelijk voor de overwinning. "Donyell komt er fantastisch in, Ryan en Mario ook. Neem het me niet kwalijk als ik nog iemand vergeet", zei hij daarover. "Ze doen het gewoon goed. Zo zie je dat iedereen heel belangrijk is voor onze ploeg."
Discussieer mee op de forums


Tags

dumfries schmidt espn individuen roger terugkomend uittrap wijs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.864 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

alderweireld basarnhem boscagli drommel feyenoord hands heerenveen ihattaren izecson jong madueke malen mik mvogo psvehv psvrijnwoude rosario sangare santos schmidt skipper snor teze tsaar unnerstall var vertessen volendam zahavi zoet