Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'De spelers hebben het heel goed gedaan en verdienden het om te winnen'

21 februari 2021 20:01

Roger Schmidt keek in gesprek met ESPN tevreden terug op de wedstrijd tegen Vitesse. "Als je op donderdag gespeeld hebt en een lange vlucht hebt gehad is het op zondag altijd heel zwaar. Zeker tegen een sterke tegenstander als Vitesse", aldus Schmidt. "We hadden vandaag de hele selectie nodig om de wedstrijd te winnen. De spelers hebben het heel goed gedaan en verdienden het om te winnen. De eerste helft verliep heel moeizaam, maar we hebben altijd vertrouwen gehouden."

De trainer was het niet eens met de opmerking dat hij teveel risico had genomen met zijn opstelling. "Het is geen kwestie van teveel risico nemen, maar een kwestie van gevoel", zo gaf hij aan. "Natuurlijk heb je nooit de garantie dat iets gaat werken, maar mijn gevoel vandaag was dat enkele spelers niet in staat waren om 90 minuten te spelen. Dan moet je je afvragen of je met hen moet beginnen of dat je ze in de beslissende fase op het veld wil hebben staan. Vandaag was het een goede beslissing om ze in te laten vallen. Ze hebben hun kwaliteiten laten zien. Dat we pas in de 87ste minuut scoorden, komt omdat we de kansen daarvoor niet benut hadden."

De formatie in de eerste helft pakte niet goed uit. "De spelers waren er niet aan gewend. We hadden geen tijd om er op te trainen", zei hij daarover. "Ik had gedacht aan wat het beste systeem zou zijn met de spelers die we hadden. Omdat Noni Madueke, Cody Gakpo, Mohamed Ihattaren en Maximiliano Romero ontbreken zijn er niet veel aanvallende opties over. Als ik Donyell Malen, Ryan Thomas en Mario Götze eruit wil houden moet ik een ander systeem zoeken voor de spelers in de basis. De wijziging was ook omdat Vitesse vaak de diepe bal speelt en we zo meer controle daarop konden krijgen. Maar om eerlijk te zijn ging dat in de tweede helft veel beter met het normale systeem."

Schmidt werd ook gevraagd of hij nog steeds achter zijn opmerking stond dat de VAR afgeschaft moet worden. "Ik heb nooit gezegd dat de VAR het altijd mis heeft en geen enkele nut heeft. Ik heb alleen gezegd dat in de totaliteit de VAR wellicht beter afgeschaft kan worden", reageerde hij daarop. "Als je de VAR hebt, mag je geen enkele foute beslissing meer hebben. De afgelopen weken en maanden zijn er zo veel foute beslissingen gemaakt. Daarom maakte ik die opmerking. Maar vandaag was ik er wel blij mee."
Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt var roger vitesse kwestie afvragen espn gakpo garantie gotze ihattaren madueke malen maximiliano romero totaliteit vlucht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.864 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

alderweireld basarnhem boscagli drommel dumfries feyenoord hands heerenveen ihattaren izecson jong madueke malen mik mvogo psvehv psvrijnwoude rosario sangare santos schmidt skipper snor teze tsaar unnerstall var volendam zahavi zoet