23 februari 2021 22:49

Jong PSV in blessuretijd gelijk tegen Helmond Sport, Armando Obispo maakt rentree; image source: Pro Shots

Jong PSV heeft dinsdagavond op de valreep nog een punt weten te pakken. Op PSV Campus de Herdgang eindigde het duel tegen Helmond Sport in een 2-2 gelijkspel. Nadat er in de eerste helft nauwelijks iets gebeurde nam de ploeg van Peter Uneken de overhand na rust. Nadat enkele mogelijkheden onbenut werden, zorgde Shurandy Sambo voor de volkomen terechte voorsprong.

Ook daarna was Jong PSV overduidelijk de betere ploeg, maar na mistasten van Maxime Delanghe kwam Helmond Sport uit het niets op gelijke hoogte. Voor de bezoekers was het pas de eerste serieuze kans van de wedstrijd. Enkele minuten later kwamen ze bovendien ook zelfs op voorsprong en wederom maakte de doelman geen beste indruk. Jong PSV probeerde in het restant nog wel aan te zetten en daarvoor werd het diep in blessuretijd beloond. Tijn Daverveld wist voor het punt te zorgen, waarbij dit keer de doelman van Helmond Sport geen beste indruk maakte.

Aan de zijde van Jong PSV maakte Armando Obispo zijn rentree. De verdediger raakte in de voorbereiding van dit seizoen geblesseerd en speelde nog geen minuut. Tegen Helmond Sport speelde hij een helft mee.

Opstelling Jong PSV: Delanghe, Sambo, Daverveld, Obispo (46' Kreekels), Vos (84' Oppegard), Rigo (84' Tielemans), Matuta, Bakayoko, Touré (84' Thomas), Kjolo, Fofana (72' Kristinsson)

jong helmond obispo armando daverveld delanghe sambo bakayoko fofana herdgang kjolo kreekels kristinsson matuta mistasten onbenut oppegard rigo tielemans toure uneken valreep vos

3 jaar geleden
Keeper Delanghe ging bij beide doelpunten niet vrijuit. Het kost PSV wel 2 punten. Dankzij een late gelijkmaker toch nog 1 terecht punt behaald. Bijna nog een overwinning als Thomas die grote kans diep in blessuretijd benut. Het benutten van kansen en het makkelijk weggeven van doelpunten is het probleem bij PSV. Wel positief is de ontwikkeling van Sambo.Als hij zo blijft voetballen wordt het een optie voor PSV1.
+1/-0

Helaas niet kunnen kijken.Hoe speelde Obispo? Mag ik uit het verslag opmaken dat de eerste helft weinig verheffend was hij dus niet getest is?
+1/-0

Obispo had de eerste helft idd weinig te doen.Wat hij moest doen deed hij goed.Wel prettig dat hij bij JPSV wedstrijdritme kan opdoen.
+1/-0

Fijn dat Obispo weer terug is. En Sambo is inderdaad een aanwinst en zie ik nog wel als rechtsback straks in PSV-1
+1/-0

Inderdaad jammer dat ze niet ver in blessuretijd nog de winnende maakten. Wat heb ik me kapot gelachen bij Volendam - Jong 020 😂 waar dat wel gebeurde.
Toen er 94:00 op de klok stond was het nog 1-2 voor die enge club, en 40 seconden later was het 3-2. In tijden niet zo gelachen 😜
+3/-0

Zo lachen zij waarschijnlijk regelmatig om ons 1e elftal.

Verder natuurlijk prettig dat Obispo weer zijn minuten gaat maken, zodat we minder snel aangewezen zijn op onze grote vriend Baumgartl.
+3/-1

Ik viel net stom toevallig in samenvatting, bij herhaling 1-2, leuk minuutje tv, hahaha!

Maar zoals Bossche Koen hier volkomen terecht opmerkt: een kinderhand is gauw gevuld.
+1/-0

In de 1e helft nagenoeg niets gecreeerd,de volgende 45 min ging dat beter,maar wordt er niet afgedrukt.
Jammer,want zo verlies je onnodig twee punten.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Vooraf het goede nieuws dat Obispo weer terug is gekeerd van langdurig blessureleed, maar tot mijn verbazing uiteindelijk de positie van Kreekels overpakte waarbij Daverveld naar de rechtercentrale verdediger positie doorschoof. Niet geheel logisch in mijn optiek, maar dat is denk ik dan maar het voordeel van aanvoerder zijn. De eerste helft was volledig kleurloos (inclusief Obispo van wie je misschien toch wat meer mag verwachten) waarin er geen enkel (!) schot op doel werd gelost. Wel werd de variant met Rigo startend op de 6 maar in de praktijk in de opbouw veel terugzakkend naar centrale verdediger waarbij er een drieman verdediging ontstond en de backs wat meer naar voren doorschoven. Bracht geen meerwaarde en zijn lange ballen tactiek werkt in dit team niet echt goed. Matuta start op de 7 in plaats van Doudah en dat was een aderlating. In de tweede helft neemt JPSV het heft in handen en heeft eigenlijk niet veel te vrezen totdat er bij het doelpunt tegen drie behoorlijke fouten worden gemaakt: Rigo staat in de laatste linie te slapen terwijl de aangespeelde man in zijn gezichtsveld gewoon wegloopt, er vervolgens maar 1 afspeelmogelijkheid is waarbij Kreekels gewoon zijn man laat weglopen en tot overmaat van ramp is de ogenschijnlijk redelijk eenvoudige bal ook voor Delanghe te gortig. Vervolgens verwerkt Delanghe een schot niet goed weg en staat het 2-1 zonder dat Helmond Sport hoeft te domineren. Uneken past zijn laatste wisselmogelijkheid toe en brengt creativiteit en aanvalsdrang in stelling wat zich uiteindelijk uitbetaald. Beste aanvaller vandaag: Sambo. Goeie goal waarbij het opmerkelijke is dat hij 5 minuten voor die goal ontzettend kwaad op zichzelf werd wanneer hij in een soortgelijke, niet heel kansrijke positie, op de vuisten van de goalie schiet. Hij heeft duidelijk voor ogen te scoren vanuit die positie en is na de goal nog dicht bij een tweede. Ik vind dat je dit talent niet kan blijven negeren voor PSV1.
Een andere zorgelijke ontwikkeling is de verlenging van contracten bij JPSV. Eerder kreeg Kjolo 3 jaar erbij en nu Matuta 2 jaar, terwijl het toch redelijk duidelijk is dat zeker Matuta niet goed genoeg is voor JPSV en geen enkel uitzicht heeft op PSV1. Dat vind ik onbegrijpelijk. Het 6-7 blok is dit jaar een behoorlijk probleem waarin alleen Doudah voldoet en is dus een van de posities waar een versterking van buitenaf moet komen. Daarnaast Matuta speelt geen andere positie itt Kjolo en Saibari.