Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Wedstrijd tegen Olympiakos is als een finale'

24 februari 2021 12:27

Op de persconferentie van woensdag gaf Roger Schmidt aan de wedstrijd van donderdag als een finale te zien. "Ons doel is duidelijk. We zullen met twee doelpunten verschil moeten winnen", aldus Schmidt. "We weten wat we van onze tegenstander kunnen verwachten. Het is een lastige situatie, maar we hebben vertrouwen in onszelf. We hebben de kans om iets speciaals te doen, want het is al erg lang geleden dat PSV in de knock-out ronde doorging naar de volgende ronde. Dat is voor ons ook een belangrijke motivatie."

De wedstrijd van zondag tegen Vitesse heeft ook voor extra vertrouwen gezorgd. "We speelden een goede wedstrijden. De spelers zijn ook weer fris", zo gaf hij aan. "Donderdag moeten we laten zien hoe gemotiveerd we zijn en dat we vechten voor iedere meter. Hopelijk krijgen we daar dan de beloning voor."

De sleutel tot het succes ligt volgens Schmidt in het geloof in jezelf. "Ook hebben we moeten leren van vorige week. De simpele fouten weglaten", zei hij daarover. "Olympiakos heeft ook laten zien hoe effectief ze zijn. Ze hebben niet veel kansen gehad, maar scoorden wel vier keer tegen ons. Effectiviteit is in voetbal heel belangrijk. We zullen onze kansen op de beste manier moeten benutten. Als wij de score kunnen openen zou dat voor ons een heel goede stap zijn om door te gaan. Daar zal de sleutel liggen."

Indien Olympiakos als eerste weet te scoren, zal de trainer zich niet direct zorgen gaan maken. "Ook dan moeten we gewoon door blijven gaan", reageerde hij daarop. "In de groepsfase stonden we na een kwartier spelen met 0-2 achter tegen PAOK en lagen we bijna uit de Europa League. Onze ploeg heeft toen een geweldige teamspirit en mentaliteit getoond. We konden de wedstrijd toen omdraaien. We zijn altijd in staat om iets speciaals te doen. We moeten in onszelf geloven."




Tags

schmidt olympiakos roger sleutel effectief effectiviteit motivatie paok simpele teamspirit vitesse weglaten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage