Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV - Ajax lijkt laatste strohalm voor de titelrace

26 februari 2021 15:52

Zondag staat er voor PSV weer een absolute topper op het programma, want om 14:30 uur begint in het Philips Stadion de thuiswedstrijd tegen Ajax. Indien de ploeg van Roger Schmidt nog wil kunnen hopen op de landstitel lijkt een zege haast noodzakelijk, aangezien de Amsterdammers een voorsprong hebben van 6 punten en bovendien een wedstrijd minder gespeeld hebben. Ajax is echter bezig aan een uitstekende reeks met 11 overwinningen op rij over alle competities.

De wedstrijd van zondag zal de 65ste keer worden dat beide ploegen elkaar in Eindhoven treffen. PSV wist met 32 zeges tot nu toe precies de helft te winnen. Het duel kende 16 keer geen winnaar, terwijl Ajax net zo vaak te sterk bleek. De grootste overwinning werd behaald met vier doelpunten verschil en dat lukte voor het laatst in het seizoen 2013/2014. Ondanks een 0-0 ruststand werd uiteindelijk uitgelopen naar een zeer ruime zege door vier doelpunten binnen een kwartier te maken.

PSV - Ajax heeft uiteindelijk veel memorabele affiches opgeleverd en de wedstrijd van 15 april 2018 zal voor veel supporters hoog op die lijst staan. Dankzij een 3-0 zege in eigen huis besliste PSV bijna 3 jaar geleden de competitie en werd de 24ste landstitel binnen gehaald. Van de huidige selectie speelde Marco van Ginkel toen ook mee. Hij was dat seizoen en logischerwijs ook in die wedstrijd de aanvoerder. Pablo Rosario, Donyell Malen, Mauro Júnior en Armando Obispo zaten tijdens dat duel op de bank, maar kwamen niet in actie.

Beide selecties kennen voldoende spelers met een verleden bij de andere club. Zo is Zakaria Labyad afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV en kwam uiteindelijk ook tot het eerste elftal. Assistent-trainer Michael Reiziger eindigde in 2007 bij PSV zijn loopbaan als speler, terwijl trainer Erik ten Hag onder Fred Rutten assistent bij PSV was. Keeperstrainer Anton Scheutjens was in totaal vijf seizoenen keeperstrainer bij PSV.

Pablo Rosario en Donyell Malen speelden beiden in de jeugdopleiding van Ajax, maar kwamen niet in actie in het eerste elftal. Na vier jaar Amsterdam en 119 officiële wedstrijden maakte Nick Viergever in de zomer van 2018 de directe overstap naar PSV.
Discussieer mee op de forums


Tags

landstitel malen rosario strohalm affiches anton armando besliste ginkel haast hag labyad mauro memorabele michael obispo reiziger roger rutten scheutjens schmidt topper viergever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aisatti arsenal barcelona belastingvoordeel chelsea dumfries eigenaren eredivisie feyenoord floristhfc geografisch geografische gewone godenzoon historie ihataren ihattaren kloof liverpool madrid malen martinez milan nba rasmussen rensch shevchenko uefa var willy