Transparent
Inloggen
Sluiten

Mino Raiola: 'Roger Schmidt is de weg kwijt'

1 maart 2021 01:01 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Mino Raiola: "Roger Schmidt is de weg kwijt"; image source: Pro Shots

Mino Raiola heeft tegenover De Telegraaf hard uitgehaald naar PSV en met name Roger Schmidt. De zaakwaarnemer van Mohamed Ihattaren is het niet eens met het statement van de club. "Ik wil hier een hartig woordje over spreken met PSV. Ik vind dat deze trainer de weg kwijt is, wanneer hij zijn eigen mening moet laten rechtvaardigen door de spelersgroep. Dan kunnen we beter thuisblijven", aldus Raiola. "Neemt hij volgende week zijn partner mee om te vertellen wat die van zijn beslissingen vindt? Dit heb ik nog nooit gezien en het slaat nergens op. Van wat ik heb begrepen, wordt dit niet eens gedragen door de spelersgroep."

Raiola gaat verder met zijn tirade: "Niet iedere trainer past bij iedere speler en andersom. Dat heb ik met de grootste spelers meegemaakt en dat is niet zo erg. Maar wat deze trainer in de communicatie laat zien, is heel slap. Ik ga dit met de clubleiding bespreken, maar hou er niet van derde partijen erbij te betrekken. Ik vind dit PSV-onwaardig."

Roger Schmidt gaf na de wedstrijd tegen Ajax zelf aan dat of Mohamed Ihattaren nog terugkeert in de selectie helemaal aan de middenvelder zelf ligt. "Het moet geen eenrichtingsverkeer zijn.Je kunt helpen, maar er moet ook iets van de andere kant terugkomen", zo gaf hij aan. "Wanneer je altijd speelt, schijnt voor iedereen de zon. Maar in het voetbal heb je 28 selectiespelers. De trainer maakt keuzes. Ondanks dat moet je er altijd staan voor het team en een goede houding laten zien. Dat heeft hij te leren."

Afgelopen week barstte de bom. "Donderdag was er een groot gebrek aan discipline, motivatie en professionalisme. Totaal onacceptabel", zei hij daarover. "Het was onmogelijk om hem zondag bij het team te hebben. Hij heeft donderdag en tegen Ajax gezien wat er nodig is om voor PSV te spelen. Als hij werkt als Götze, Gakpo, Madueke of ieder ander op zijn positie, dan kan hij spelen. Zo niet: geen kans."
Discussieer mee op de forums


Tags

raiola roger schmidt ihattaren bom discipline gakpo gotze madueke motivatie professionalisme selectiespelers slap statement telegraaf tirade zon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Stuur da jong lekker terug naar de beloften en besteed er geen enkele aandacht meer aan. Voor mijn part uit principe onder geen beding meewerken aan een transfer komende zomer. Laat hem maar een jaar lang rondjes rennen. Als je je zo gaat gedragen na alles wat de club voor je heeft gedaan mogen ze zijn loopbaan ook wel keihard gaan slopen ook. Laat het hem maar voelen.
+9/-1

2 maanden geleden
Zucht... Ik ben inmiddels ook wel helemaal klaar met die Ihattaren
+4/-1

2 maanden geleden (gewijzigd)
Mino ziet het geld verdampen...
+11/-0

2 maanden geleden
Het is aan onze grote kale leider en zijn luitenant John de Jong om dit verhaal recht te breien. Voor PSV catastrofaal wat hier gebeurt. Een jonge speler die potentieel een hele boel centjes zou kunnen gaan opleveren en welke wij als club broodnodig hebben. We zitten met een selectie waarbij een aantal voorbijgangers geen waarde zullen gaan opleveren, een rechtsback die waarde vertegenwoordigd maar niet wil bijtekenen, een spits die bij Mino in de stal zit etc etc. Toon doe je werk en regel dit even. Slecht verhaal voor alle betrokken partijen. Tijd voor een mediator. Toon kan alles.
+4/-4

 
2 maanden geleden
Dit is een heel slechte zaak voor PSV inderdaad.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Valentijn Driessen zijn column is redelijk spot on vandaag.
+2/-2

 
2 maanden geleden
Toon hoeft niets te doen. Mensen die verwachten dat Ihattaren de club veel geld op zou haan leveren zijn iets te voorbarig geweest. Met zijn rendement, en mentaliteit gaat er geen enkele club hoge bedragen in hem steken. En toegeven aan Raiola hoeft ook niet. PSV is de baas in eigen huis. En als Ihattaren wil vetrekken gaat hij maar. Zo simpel is het.
+4/-0

2 maanden geleden
Nou dat is dan meteen duidelijk. Mo heeft in zijn eigen hoek dus ook geen mensen die hem eens een spiegel voor houden. 28 selectie spelers, geen enkele wordt om disciplinaire regels of gebrek aan inzet buiten de selectie gehouden behalve Mo. En dat ligt dat aan de trainer. Het karakter van Schmidt zal idd wel niet goed passen bij dat van Mo, maar ik geef Schmidt groot gelijk. Die spelers verdienen een vermogen. Mogen doen waar zoveel jongens van dromen als ze opgroeien. Toch zo zonde dat meneer Ihataren denkt dat hij een grote ster is die zich anders mag gedragen dan de rest.

Trouwens ik ben ook van mening dat dit is veroorzaakt door alle kenners en de media. De goede jongen had een leuke aanname en schot en ze deden al alsof de nieuwe Robben op het veld stond. De goede jongen was 17 jaar en er werd al getrokken door Oranje en Marokko aan hem. Dat kan ook gewoon voor geen enkel kind goed zijn. Hij is gaan geloven in zijn eigen droom. Tegen de tijd dat hij wakker is geworden is hij waarschijnlijk de nieuwe Bazoer die ergens bij een kleine club zijn kwaliteiten op latere leeftijd probeert te laten zien. Zonde zonde zonde.

Ik mag hopen dat hij het licht snel gaat zien, maar ik vrees dat dit soort jongens de lichtknop niet snel weten te vinden.
+7/-0

 
2 maanden geleden
Neem van mij aan dat die jongen vanuit familie en kennissen kring op zijn tekortkomingen gewezen wordt. Dat weet ik zeker. Die zijn kritisch op hem.

Wat ik echter mis bij deze jongen, en Schmidt waarschijnlijk ook, is dat je als middenvelder tegenwoordig niet alleen maar lekker kunt "pielen", maar een dynamische, kilometers vretende atleet moet zijn. En dat is Mo niet. Mo is niet geschikt voor de absolute top. Vooralsnog! Er ontbreekt wat dat betreft gewoon nog te veel aan. Zijn statistieken zijn ook gewoon dramatisch en hij heeft zat gespeeld dit seizoen.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Dat heb je goed geconstateerd. Het is als spelers niet meer mogelijk om balletjes af te wachten. maar er wordt ook niet van hem verwacht dat hij als een soort Sangare over het veld draaft. Maar hij zal toch echt wel passlijnen moeten afschermen en spelers moeten opjagen. Dat doet iedere aanvallende speler tegenwoordig behalve Messi, Suarez en Ihataren. Lol
+1/-0

2 maanden geleden
:D
Mino Raiola, die zo'n beetje met elke club overhoop ligt gaat hier iets van vinden?
:D

Laat hem maar eens zo hard uithalen in een gesprek met Ihattaren zelf.
Er zijn meer spelers mede door Schmidt naar PSV toegekomen; nu ligt er eentje in een selectie met hem overhoop en ineens ligt alles aan Schmidt? Waar was Raiola toen hij 10 kilo te zwaar terugkwam van vakantie? Of is dat ook de schuld van Schmidt?

Ik begrijp dat Raiola het voor zijn cliënt opneemt, maar hij doet er veel beter aan om hem weer op de rit te krijgen, dan verdampen er ook de minster miljoenen voor Raiola zelf.
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Volgens iemand hier ligt de sleutel bij Gerbrands en JdJ, lachwekkend. De sleutel ligt bij Mo zelf, zijn omgeving en Raiola. Maar ja, als ze zo doorgaan, wordt het idd. helemaal niets met die jongen. Nam Raiola het maar op voor z'n cliënt, nu werk hij hem de vernieling in.
+4/-1

 
2 maanden geleden
@PVH: verraad je met je 'volgens iemand hier' en 'lachwekkend' je ware aard? Wees eens een kerel piepert.

Uiteraard ligt de sleutel bij Mo zelf inzake het terugkeren op het veld ECHTER Toon en John de Jong hebben in deze een zeer grote verantwoordelijkheid en wel op bedrijfseconomisch gebied. Schijnbaar snap jij niet dat PSV iedere cent heel hard nodig heeft. Wil Schmid slagen in zijn project dan zal deze selectie een kwaliteitsimpuls dienen te krijgen. Met name de as moet verzwaard worden. Dan kan Schmidt wel iedereen de tent uit jagen en lekker blijven doorgaan met voorbijgangers maar dan zit PSV straks met de gebakken peren mocht dit project mislukken.
+1/-4

 
2 maanden geleden
Ik denk dat iedereen hier snapt dat PSV elke Euro nodig heeft.
Ik denk ook dat je niet koste wat kost aan een speler vast moet houden. Met een Ihattaren in de selectie die zich onprofessioneel aan het gedragen is, wordt het moeilijker om de 2e plaats vast te houden, met alle financiële risico's van dien.
Zolang Ihattaren ook niet bij wil tekenen is die financiële afschrijving steeds kleiner aan het worden, zeker met een dergelijke werkhouding.

Maar goed, PSV biedt hem nog 1 laatste kans, dus ik neem aan dat hij vanaf nu zich 3 slagen in de rondte werkt en als hij zich een keer weer zover terugknokt dat hij op het veld mee mag doen, dat hij zich het vuur uit de schoenen loopt.
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Dat is dus jouw stijl Tony, al heel vaak, precies de reactie die ik verwachtte, dus het visje hapte. Hoe jij Gerbrands en JdJ benoemt is denigrerend, en dat noemt zich supporter, manman. "Schmidt jaagt iedereen de tent uit"? Bespottelijk! Je gaat graag mee in de hetze die gestart is door het enge voetbalwereldje met de smerige teleriool er naast, en je staat er voor en ziet het niet eens. Schmidt wordt niet gepruimd, hij hoort niet bij het kliekje die je in veel 'voetbalprogramma's' ziet of n column bij de teleriool hebben om zichzelf toch nog n beetje te profileren, dus hij zal moeten hangen. PSV heeft groot gelijk daar boven te staan en ik zou zeggen fuck 'm all. PSV heeft een LT-plan die nu al n paar jaar loopt. Je kunt erin mee of voor de korte termijn gaan en meegaan in dat eeuwige afgezeik van n groot deel van de pers. Lijkt er sterk op dat je al geruime tijd voor het laatste kiest Tony, en dat weet jij zelf maar al te goed.
+6/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Wat verwacht jij van Gerbrands en de Jong in deze? kortzichtig trouwens om een verband te leggen tussen mijn kritiek en de pers om over het verdraaien van feiten maar te zwijgen. Zoals je weet ben ik al een jaar of 5 zeer kritisch op PSV en haar keuzes gedreven door een infrastructuur welke zeer beperkt is en tot de max lijkt uitgeknepen in een omgeving welke door het grote geld wordt geregeerd. Vaak zat onderbouwd en tot nu toe redelijk spot on of wil je zeggen dat de vlag uit kan?
+1/-4

 
2 maanden geleden
Tony nog één keer: "Schmidt jaagt spelers weg". Dat zegt genoeg over jouw kritiek. Heel de club met de collega's van Mo voorop zijn klaar met Mo. Maar Schmidt jaagt iedereen weg. Teleriool-praat, meer niet Tony.
+5/-1

 
2 maanden geleden
Ook nu nog moet je proberen om elkaar te vinden. Te groot economisch belang om het maar op zijn beloop te laten. Nogmaals: welke rol zie je voor Gerbrands en John de Jong weggelegd in deze? Vind je daadwerkelijk dat ze niets meer moeten doen?
+1/-1

 
2 maanden geleden
De rol die ik voor John de Jong en Gerbrands weggelegd zie is:
a) de rust weer in de tent te krijgen. Dus dat Ihattaren weer zijn best gaat doen en niet social media opzoekt, zodat we niet wekelijks discussies in de tent krijgen.
Alleen op die manier kan heel PSV al zijn energie steken in een zo hoog mogelijke plek op de ranglijst.
b) hem van de zomer tegen een zo hoog mogelijk bedrag zien te verkopen. 10 miljoen lijkt toch wel het hoogst haalbare gezien de situatie, tenzij het onze Amsterdamse vrienden zijn, die mogen wat extra's betalen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Met je eens Skipper. Vraag was voor PVH bedoeld. Benieuwd naar zijn antwoord gezien zijn reacties op mijn eerdere posts.
+1/-1

2 maanden geleden
De Telegraaf! Het zal ook eens niet. Driessen en Verweij willen het vuurtje weer opstoken met hun Ajax slipje en Ajax aanstekertje. Verder heeft een zaakwaarnemer helemaal niets te zeggen. Enige wat deze man kan doen is zijn cliënt naar een andere club brengen voor het bedrag dat PSV wil hebben. En verder moet hij zijn mond houden!
+5/-0

2 maanden geleden
Ihattaren wil het op de spits drijven en is op weg naar Ajax.
Bazour halen, heeft zijn leven verbeterd, zou een welkome versterking zijn voor dit PSV.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Alsof Ajax op een dissonant van Raiola aan het wachten is.

Laten we even ophouden om Ajax groter te maken dan ze zijn. Als hij weggaat maakt het geen moer uit waar naar toe als wij maar geld ontvangen.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik vind het verhaal van de trainer over de speler heel duidelijk, dat van de zaakwaarnemer niet. Dus wat moet je ermee? Waarom richt de zaakwaarnemer niet zijn eigen voetbalclub op?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Daarnaast is het ook een statement van de club, niet van de trainer.
Is toch nog wel een stuk breder gedragen dan alleen Schmidt.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Omdat ie dan zelf al dat eeuwige gezeik van zaakwaarnemers moet aanhoren die ten koste van alles hun portemonnee willen blijven spekken.
+1/-1

2 maanden geleden
Beste Zondebok,

Jij zegt wat Johan Derksen zegt. Maar dat klopt niet.
Natuurlijk hebben spelers vrienden bij andere clubs en gunnen ze elkaar het succes.
Maar daar gaat het niet om.
We leven nu in een tijd van social media, en die creëren hun eigen werkelijkheid. Dat weet Ihattaren, en daar maakt hij gebruik van.

Als jouw club alles gegeven heeft in een EL-wedstrijd en in de laatste minuut uitgeschakeld is, kun je twee dingen doen.
1. Hartstochtelijk balen.
2. De wedstrijd vergeten en lekker met je familie gezellige dingen doen.
(Je mag ook best even een vriendje van een andere club bellen, privé. Op dat ogenblik.)
Maar dit gedrag (herhaald, bewust) is een provocatie.
Dit is Gullit-gedrag. Kan geen enkele club accepteren. Doet ook geen enkele club.
+7/-0

 
2 maanden geleden
Helaas helemaal waar. Het zal niet alleen Schmidt zijn die kritiek heeft geuit, maar ook vanuit de spelersgroep, je collega heeft je gewoonweg voor lul gezet, en Raiola vindt het prima blijkbaar. Dacht dat Raiola meer inhoud had... niet dus.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Met het verschil dat Gullit al gepresteerd had en hij ons zodoende een vermogen opleverde en ons dus indirect mee naar de (Europese) top hielp.
+1/-0

2 maanden geleden
Raiola's fee voor komende zomer komt in het geding en dan is hij er als de kippen bij. Uiteindelijk kent dit verhaal alleen maar verliezers. Het zou voor alle partijen het beste zijn als Ihattaren de sterren van de hemel zou spelen en komende zomer voor 50 miljoen door de voordeur zou vertrekken naar een Europese topclub. Het tegenovergestelde gebeurt. Dit seizoen hebben we niks aan hem en komende zomer vertrekt hij voor 10 miljoen door de achterdeur naar de concurrent.
+1/-0

2 maanden geleden
Mino : " Ik ga dit met de clubleiding bespreken, maar hou er niet van derde partijen erbij te betrekken. Ik vind dit PSV-onwaardig." En vervolgens zoekt hij de pers op. Totaal ongeloofwaardig en een schoolvoorbeeld van de figuren waar het voetbal aan kapot gaat. Valentijn spot on? Dan is Maarten Wijffels in het AD ook spot on. Wat ik niet begrijp. Iedereen ,ik ook, heeft hier vaak zijn twijfels over het topsportklimaat bij PSV. Als we echt een topsportklimaat willen hebben dan kan het niet anders dat meneertje Ihattaren keihard aangepakt wordt als al het gepamper wat al heeft plaatsgevonden niet werkt. Dan begrijp ik niet dat er nog mensen zijn die zelfs dit nog willen vergoeilijken. Als je dat als club gaat doen alleen maar om dat hij waarde vertegenwoordigt maak je je bij groot deel van de achterban en bij de spelersgroep compleet ongeloofwaardig. Geeft dan ook een vrijbrief aan andere spelers en zaakwaarnemers om ook op deze manier een club te ondermijnen. Geld is belangrijk maar geloofwaardigheid en jezelf in de spiegel aan kunnen kijken nog veel belangrijker.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Ik ben het helemaal met je eens echter je laatste zin kan betekenen dat je je ambities vervolgens moet bijstellen. Is dat wat je wilt als topclub?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Nee, ambities blijven wat ze zijn . Op mijn werk denken ook vele mensen dat ze onmisbaar zijn. Wat dus niet zo is. De tent draait zonder hen gewoon door. Ook zonder Ihattaren draait PSV gewoon door en kunnen we met andere spelers genoeg cashen. Tenzij dat al onze potentiële toppers dit pad gaan bewandelen maar dat moet je juist nu met deze handelwijze tegengaan. Aangeven van grenzen! En los daarvan maar dat is puur persoonlijk, ik kan totaal niet tegen dit soort gedrag, dan ben ik nog liever supporter van een subtopper of ga ik een andere hobby zoeken. Ik krijg sowieso steeds meer problemen met hoe het er tegenwoordig aan toe gaat. Voetbal gaat kapot aan commercie.
+3/-0

2 maanden geleden
Lekker stoken in een goed(?) huwelijk.
+1/-0

 
2 maanden geleden
En in Maasbracht lacht er eentje de ballen uit zijn broek....
+2/-0

 
2 maanden geleden
Yup.

Slecht voorbeeld doet slecht volgen.
+1/-0

 


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aisatti arsenal barcelona belastingvoordeel chelsea dumfries eigenaren eredivisie feyenoord floristhfc geografisch geografische gewone godenzoon historie ihataren ihattaren kloof liverpool madrid malen martinez milan nba rasmussen rensch shevchenko uefa var willy