Transparent
Inloggen
Sluiten

Malen Eredivisie-speler van de maand

5 maart 2021 21:24 - Eredivisie
Foto: Pro Shots

Malen Eredivisie-speler van de maand; image source: Pro Shots

Ondanks de mindere resultaten van PSV als geheel is spits Donyell Malen door de Eredivisie uitgeroepen tot speler van de maand. De aanvaller van PSV heeft volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd. Malen was in februari de speler met de meeste doelpogingen (25), schoten op doel (14), doelpunten (5, met Myron Boadu) en balcontacten in het vijandelijke zestienmetergebied (35). De laatste keer dat een speler van PSV vijf eredivisiedoelpunten in één maand scoorde, was in september 2019 toen Malen zijn eerste en - tot vorige maand laatste - Speler van de Maand-prijs pakte.

Meer op Eredivisie




Tags

malen eredivisie balcontacten boadu doelpogingen eredivisiedoelpunten vijandelijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Heel mooi interview tussen Malen en Hans Kraay. Fantastische jongen en toekomstig topspits volgens mij! Ga hem missen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Bedoel je echt Mo of bedoel je Donyell ?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Rups, dank. Was spellingscheck correctie 😡
+1/-0

3 jaar geleden
Belachelijk. Mist cruciale kansen en zijn egoïsme heeft ons de afgelopen weken veel gekost.
+7/-0

 
3 jaar geleden
Eens. Waar voor de 'winterstop' Zahavi constant werd beticht van egoïsme en Malen scoorde aan de lopende band, lijken de rollen volledig omgedraaid. Dat het niet botert tussen die twee is inmiddels wel duidelijk. En helaas helaas heeft Donyell in de afgelopen toppers zeer weinig, zo niet niks, laten zien. Neemt niet weg dat ik het een fijne gozer vind en hem het allerbeste in de toekomst wens. Hopelijk nog een jaar bij ons maar volgens mij is hij klaar met Schmidt en heeft het hier wel gezien.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Waarom zou Malen klaar zijn met Schmidt?
+2/-0

 
3 jaar geleden
Let wel, dat is een aanname van mij. En die heb ik gebaseerd op o.a. zijn gezichtsuitdrukking en lichaamstaal toen hij tegen Vitesse op de bank zat en gewoon door logisch na te denken. En misschien is dat voor anderen niet genoeg bewijs om mijn uitspraak te accepteren maar dat is dan maar zo. Donyell is op en top professional door in interviews niet de vuile was buiten te hangen en door niet op Social media gekke dingen te doen. Dat egoïsme de laatste tijd in het veld komt ook ergens vandaan want zo kennen we hem helemaal niet. Dus mijn conclusie van al die kleine dingetjes is dat hij volgens mij klaar is met Schmidt en dus klaar met PSV. En dat vind ik dood en doodzonde want hij is één van de spelers waarvoor je graag de tv aan zet (en vroeger voor naar het stadion ging).
+1/-1

 
3 jaar geleden
Mooi, een aanname maar. Ik was al bang dat ik iets gemist had.
+2/-1

3 jaar geleden
Goede zaak. Speelt goed en constant. En scoort aan lopende band.

Jammer dat het tegen Olympiakos wat tegen zat, maar dat doet niets af aan 's mans prestaties in competitieverband.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Ik mag hopen dat dit sarcastisch is? Malen heeft hoogstpersoonlijk de uitschakeling tegen die Grieken geregeld en ervoor gezorgd dat we niet van Ajax wonnen. Januari en Februari waren waardeloze maanden voor hem. Snap dan ook niks van deze zogenaamde verkiezing. Grootste egoïst die we op dit moment hebben.
+2/-1

 
En toch is hij volgens alle data de beste speler van februari in de Eredivisie. Kun je nagaan als hij niet 'hopeloos uit vorm' is
+2/-1

 
3 jaar geleden
Uitschakeling geregeld nog wel... Donyell heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat wij überhaupt die knock-outfase hebben bereikt en die wedstrijden tegen die Grieken mochten spelen. En als de paal niet in de weg had gestaan, was hij ook hier beslissend geweest. Maar dat terzijde.

Beide wedstrijden tegen Olympiakos doen helemaal niet terzake, en evenmin de bekerwedstrijd bij Ajax. Deze uitverkiezing heeft puur betrekking op de eretribune en daarin was hij dus de beste PSV'er en, kennelijk, zelfs de beste van de hele eredivisie (op die positie).
+1/-1

 
Maar die egoisme is niets nieuws, is alleen maar duidelijker geworden.
+1/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Bij Zahavi ook, Por, en zoals Theetje bij SV al aangaf: goede spitsen moeten met enige regelmaat egoïstisch zijn.

Verder vind ik die gasten het prima doen samen. Of de een scoort of de ander, maar dan geeft die weer assist(s) (zie Ajax-uit).

Oké het is geen Koolhof-Thoresen, maar in die periode werden er (ook) geen prijzen gepakt.

Nee, ook met hopelijk goed terugkomende geblesseerden, is het aanvallende gedeelte wel het minst wat mij zorgen baart bij PSV.
+1/-0

 
O zonder meer hoort enige mate van egoisme bij een spits, ik bedoel dat het bij Malen duidelijker is geworden nu hij een concurrent in Zahavi ziet ipv colega, het zou zo een koningskoppel moeten vormen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Zoals in die eerste 20 minuten in de Arena?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Spijker op zijn kop Killer. Die verrekte 'egoist' van een Malen legde ze panklaar voor zijn gabber.
+1/-0

 
Ik doel dus op al de andere gelegenheden dat Malen het "verrekt" in zijn zij of achteruitkijkspiegel te kijken @Tony, en niet om lelijk te doen, het is gewoon wat ik zie, ik neem voor het gemak aan dat iedereen dat kan zien, iedereen die kijkt dan.
+1/-0

 
3 jaar geleden
@Por: was niet nav jouw post. Malen kan inderdaad af en toe andere keuzes maken maar ik vind het een hele fijne vent. Wars van sterallures, zijn maatje Mo proberen op het rechte pad te krijgen, keurig bijtekenen en gewoon zijn werk doen. Net als Chucky en Bergwijn zijn dit jongens die je pas echt mist als ze er niet meer zijn bij PSV.
+2/-0

 
Juist, dat moet dus structureel gebeuren, vind ik dan.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Was bij mij niet de eerste speler waar ik aan dacht. Denk ook dat de wedstrijd tegen Ado, met al die schoten, mee geholpen heeft in de statistieken. Ben het inhoudelijk wel eens met je post. Is in potentie onze beste spits, en vertegenwoordiging van een flinke transfersom. In dat licht bezien is deze verkiezing zo slecht nog niet. Morele opsteker voor Donny, speler in de spotlights, en kan nooit slecht zijn voor zijn transferwaarde.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage