Transparent
Inloggen
Sluiten

Schmidt: "Zahavi heeft topconditie nodig"

8 maart 2021 09:15 - ED
Foto: Pro Shots

Schmidt: "Zahavi heeft topconditie nodig"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad analyseert de sprong die PSV-spits Eran Zahavi heeft gemaakt sinds de winterstop. De Israeliër scoort de laatste wedstrijden aan de lopende band, waar hij een stroeve start kende. Trainer Roger Schmidt denkt dat het aan de omstandigheden ligt. In het begin speelden problemen met documenten en reizen en was er een blessure. "Eran is een speler die altijd hard werkt, maar hij heeft ook een goede conditie nodig om in zijn momenten te komen. Hij had tijd nodig om die fitheid te krijgen en gevoel te krijgen voor zijn teamgenoten. Nu zien we hoe goed hij is en hoe makkelijk hij goals kan maken", aldus de trainer.

Schmidt verwacht ook dat de trend zich zal doorzetten dat Malen en Zahavi elkaar steeds beter vinden. Vooral van de kant van Malen zou het nieuwe systeem met twee aanvallers wat aanpassing hebben gevraagd.

Meer op ED




Tags

schmidt zahavi eran malen topconditie conditie documenten fitheid israelier roger trend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Het staat te gebeuren ja , helaas door omstandigheden wss te laat voor een kampioenschap, alhoewel je het spreekwoordelijk maar nooit weet, Forsa PSV.
+1/-0

3 jaar geleden
Naast zijn goals vind ik hem voetballend ook erg sterk. Heeft overzicht en Malen toch al wel aardig wat keertjes in scoringspositie gebracht de afgelopen paar weken. De man heeft natuurlijk niet voor niets zulke geweldige statistieken. Misschien heeft Corona op hem wel een veel grotere impact gehad dan we dachten. Het heeft behoorlijk lang geduurd voor hij weer op peil was.
+2/-0

Zondag is die Naaineus weer de scheids, doen ze express in zeist om hun corrupte spierballen te laten zien. Waarom niet Lindhout floot gisteren een goede wedstrijd, een verademing vergeleken bij Naaihuis.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Als je Feyenoord technisch gewoon van het kastje naar de muur tikt kunnen ze beuken wat ze willen maar win je met 3-0 zoals Ajax doorgaans doet. Gewoon Naaihuis geen kans geven om invloed te hebben. Zoals PSV vroeger altijd deed, wat was die Arena altijd muisstil. ik vind het prima dat die Dolly fluit.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens, op die laatste opmerking na.

OT: ben je nu wel overtuigd van Zahavi zijn kwaliteiten Tony?
+2/-0

 
3 jaar geleden
Het moge duidelijk zijn dat ik veel meer dan ben van bewegende types zoals Malen. Ik denk nog steeds dat je zonder Zahavi een heel ander PSV zou zien. Malen met lopers eromheen zoals Madueke en Gakpo bekoort mij meer.
+1/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dat kan maar dat is geen antwoord op mijn vraag...

Overigens beide spelers die je noemt naast Malen (momenteel hopeloos uit vorm net als Dumfries) zie ik ook graag spelen, als komende spelers vandaag het midden, dan zijn deze 2 absolute klasse: Gakpo en Madueke, dat gaan we nog veel van genieten. Eintovenaar en Magic Man!

Bovendien wel heel erg jong en onervaren imo
+1/-0

 
3 jaar geleden
Zahavi is een goede afmaker en werkt keihard. Bruggink maakt een pare rake opmerkingen inzake dat Malen/ Zahavi niet complementair zijn. Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik vrees zelfs dat de 'stagnatie' bij Malen deels te wijten is aan de komst van Zahavi. Schmidt heeft de laatste dagen ook dingen gezegd over 'Malen die in een andere rol moet opereren'.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Als PSV wat aan Nijhuis had willen doen hadden ze de schorsing van Schmidt niet moeten accepteren. Dan had je een punt gemaakt. Nu hebben we in feite toegegeven dat Schmidt over de scheef is gegaan. Geen enkele rede dus voor de KNVB om Nijhuis niet toe te wijzen, want Nijhuis heeft niets misdaan. Ook volgens PSV niet. Kans is echter groot dat we hem nu dubbel terug krijgen.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Als je dan toch over gisteren begint ben ik wel benieuwd wat mensen hier vinden van dat penalty moment. Zoals ik het al heel mijn leven denk te weten gaat het bij een overtreding om de plek waar de overtreding eindigt. Het leek er gisteren toch sterk op dat de overtreding op Malen eindigde in de 16, en dat het dus gewoon een penalty had moeten zijn.

Dit is trouwens niet de schuld van Lindhout maar van de VAR. Vond het wel een opvallend moment.
+1/-0

 
3 jaar geleden
De plek van de overtreding telt en dat was buiten de 16. Volgens mij een terechte beslissing.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Het is inderdaad de plek waar de overtreding wordt ingezet. Dus buiten de 16.
Enige vraag was dan nog of er een rode kaart had moeten volgen voor het neerhalen van een doorgebroken speler.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik vergelijk het met de actie van guti laatst. Toen werd de bal ook uiteindelijk buiten het strafschop gebied gelegd omdat de overtreding (het aantikken en niet het vasthouden) begon buiten de zestien. Alleen bij vasthouden telt de plek waar de overtreding ophoudt.

In dit geval was het dus ook een juiste beslissing omdat het ging om een overtreding op basis van een 'tik' en niet vasthouden. Wat ik wel apart vond en waar ik geen enkel praatprogramma het over zie hebben is dat de er geen enkele kaart werd gegeven aan die speler van Fortuna. Volgens mij was het ongeacht pingel wel een doorgebroken speler? Dan volgt toch gewoon automatisch rood? Maar er werd niet eens een gele kaart gegeven....
+1/-0

 
3 jaar geleden
Volgens mij kijkt men inderdaad naar waar de overtreding wordt ingezet, net als thuis tegen Vitesse. Wat mij betreft dus terecht dat het geen pingel was. Ik vond wel dat er een directe scoringskans werd ontnomen, Malen kon alleen op de keeper af, maar waarschijnlijk raakte hij de bal niet hard genoeg voor rood of een of andere andere vage interpretatie van een regel. Het wil in Nederland nog wel eens afwijken.
+1/-0

3 jaar geleden
Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat een gesprek over Eran Zahavi al na 3 posts verzand in een discussie over arbitrage & var? Kunnen sommigen hier écht niet lezen?

Ontopic: prima spits die Zahavi. Ondanks zijn leeftijd gauw contract verlengen. Kunnen we nog paar jaar flink plezier aan beleven. Laat hem maar lekker carrière bij PSV afsluiten. Veelzijdige doelpuntenmachine!
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Goed punt, zie ook mijn reactie op Tony hierboven!

Het is wel opvallend hoe snel hier door sommigen spelers van PSV worden afgebrand en daar later niet op terug komen als het tegenovergestelde blijkt...

OT enfin, prima speler die Eran Zahavi, fijn dat hij bij ons speelt en ik denk dat Schmidt gelijk heeft over zijn aanloop naar dit niveau.

Off topic: ik sta nog steeds achter Schmidt, maar begrijp hem soms ook niet, vooral met dat wissel beleid; hopelijk is dat vanaf nu niet meer nodig, zit alleen nog met smacht te wachten op Gakpo... ik vermoed Schmidt ook.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Oh maar van mij hoeft Schmidt niet weg hoor. Per slot van rekening is hij verantwoordelijk voor de komst van Zahavi! Hij zal alleen concessies moeten doen aan de, zijn, speelwijze.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ach als PSV minimaal 2e wordt, opgeven staat niet in mijn woordenboek, zeker niet na 1991, 2007 en 2016... dan ben ik best tevreden.
Zeker het kan altijd beter en dat zal ook de doelstelling zijn voor volgend jaar, maar de Europese overwintering was n verademing en de beker dat kan (met opzichtige hulp van die vreselijke VAR overigens).
Als we volgend jaar dat overgewaardeerde schreeuwlelijkers clubje op een hoopje spelen - en dat zie ik wel gebeuren, want dit jaar konden ze ook niet winnen van ons - dan staat PSV er weer prima op!

Het zou wel schelen als we dan weer - eigenlijk te idioot voor woorden na dit kut, uh pardon corona jaar - weer ouderwets naar ons 2e huis mogen...

OT: Zahavi topscorer in 2022!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik denk dat je met een nornale aanpak, en dan bedoel ik los van covid, dit seizoen gewoon kampioen had kunnen c.q. moeten worden. Kijk daarbij ook naar de recente volslagen onnodoge gelijkspelen tegen ADO & Ajax. Voor volgend seizoen gelden er derhalve geen excuses meer - die bestaan sowieso niet in topsport! - en geen vrijblijvendheid: geen mag maar móét. En wat mij betreft Zahavi als topscorer, en dan ook een Davidster in het Philips Stadion en op Stadhuisplein... zal ze leren: wat nou, Philips in Amsterdam?
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
🤣🤣🤣 yep

Wat zeker niet meegeholpen heeft dit jaar:
- veel nieuwe basis spelers, die soms pas in oktober kwamen
- nieuwe staf met nieuwe systemen
- vele blessures van key spelers
- en het onvermijdelijke coronaspook...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Zoals al gezegd: excuses tellen niet in topsport.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Daar hebben we in Eindhoven de laatste jaren helaas een patent op. En dat ondanks dat er met geld gesmeten wordt alsof we de jackpot gewonnen hebben.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage